Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Music  »  Ivana Marija Vidovic had exciting pianist concert tour in China in October 2016
 »  Home  »  Education  »  Ivana Marija Vidovic had exciting pianist concert tour in China in October 2016
Ivana Marija Vidovic had exciting pianist concert tour in China in October 2016
By Nenad N. Bach and Darko Žubrinić | Published  11/21/2016 | Music , Education | Unrated
Several exciting weeks in China, October 2016


Pianist tour of Ivana Marija Vidović, jointly with Albanian clarinetist Fatos Qerimaj (Duo cLAVinet):
Beijing, Baoding, Liuzhou, Nanning, Fuzhou, Wuxi.


 
Ivana Marija Vidović in China
 
On this day [Nov 13th, 2016], exactly one month ago I went to far, ancient China. It was one of the most beautiful moments in my life that I will remember forever.



Torrent of thoughts in my head, plenty of new desires, curiosity, total euphoria and in the great company, with the most beautiful mission one could wish and that is music! And so many things I have learned! And so many things I am intrigued with!

This completely new dimension is so important, a new friendship with the continent which I did not know until then, concerts that each of us musicians would want, wonders of the world that took me completely... my heart is still beating in the same rhythm...

My eyes still see the same views.... thank you for the music, thank you my dear Carrie Ren, Fatos Qerimaj, Nina and Floricia.

Source www.facebook.com/ivanamarijavidovic



Duo cLAVinet: Ivana Marija Vidović (Croatia) and Fatos Qerimaj (Albania)







Carrie Ren (of Joy&Enternteinment) and Ivana Marija Vidović

 
Veliki kineski uspjesi Ivane Marije Vidović


Dubrovačka pijanistica i pjesnikinja Ivana Marija Vidović prva je dubrovačka pijanistica koja je nastupila u dalekoj, drevnoj Kini.



Kina je ipak najljepša u jesen, uvjerila se u to dubrovačka umjetnica nakon što je provela nekoliko radnih tjedana u dalekoj Kini. Od Beijinga pa sve do Wuxija proputovala je dobar dio Kine nastupivši u najeminentnijim teatrima i u sklopu kineskih festivala koji su u tijeku u ovo doba jeseni.

Nakon nastupa u Beijingu, zatvorila je svojim nastupom festival u Grand teatru grada Baoding, poslije Baodinga spustila se na jug u blizine Vjetnama, pa Taiwana u tropske djelove Kine, prekrasne i velike gradove Liuzhou, Nanning i Fuzhou. U teatrima tamošnjih gradova održala je vrlo uspješne koncerte, a za kraj i u impozantni i elitni grad Wuxi gdje je i sa strane publike i menadžera teatra doživjela ovacije. Na repertoaru su bila djela Debussyija, Satieja, Ramovša, Gershwina te Piazzolle.

Vidović su pozvali u Kinu opet, a u sklopu svog gostovanja najviše ju je oduševilo poštovanje prema umjetniku, status umjetnika, konstruktivni pristup svemu, ulaganje u mladost i djecu koja su redovito na koncertima s velikom radoznalošću i s poštovanjem prema gostujućem umjetniku. 


U svoj dnevnik pijanistica je nakon posjete Velikom zidu i Zabranjenom, purpurnom gradu između ostalih dojmova zapisala: „Impresivni trenuci koje ću pamtit čitavog života. Dubrovniče, uvijek si znao slijedit boljeg i najboljeg… ovaj kolosalni arhitektonski, najveći pothvat čovječanstva bio ti je uzor za ono što imamo navijeke. Nije to samo prekrasni zid i želja za očuvanjem slobode i mira. Nadasve, to je mudricija, poštovanje, učenje i znanje, a kao rezultat: zdravi duh i um…“

















Ivana Marija Vidović with Nebojša Koharović, Ambassador of the Republic of Croatia in China,
at the Croatian Embassy in Beijing












Formated for CROWN by Darko Žubrinić
Distributed by www.Croatia.org . This message is intended for Croatian Associations/Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions/articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know!


How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Related Articles
Related Links
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.