Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Music  »  Epidaurus Festival in Cavtat directed by Ivana Marija Vidovic 2018
 »  Home  »  Culture And Arts  »  Epidaurus Festival in Cavtat directed by Ivana Marija Vidovic 2018
Epidaurus Festival in Cavtat directed by Ivana Marija Vidovic 2018
By Nenad N. Bach and Darko Žubrinić | Published  09/7/2018 | Music , Culture And Arts | Unrated
12th Epidaurus Festival offers a variety of interesting music eventsSPREMNO NOVO POGLAVLJE EPIDAURUS FESTIVALA

Čarobnjak jazz harmonike u Cavtatu

U petak, 7. rujna na Ljetnoj pozornici u Cavtatu, u smiraj prvih rujanskih dana s početkom u 20h započet će još jedno, novo, dvanaesto izdanje Epidaurus festivala... I puno iznenađenja slijedi sve do 29. rujna!

Renzo Ruggieri, Italija

....Svirao je po cijelom svijetu, trenutno slovi za jednog od najboljih jazz harmonikaša u Italiji, nastupio je na eminentnim pozornicama kao što je festival Sanremo i mnoštvo drugih, izdao desetke nosača zvuka od kojih prvi s vlastitim improvizacijama -€“ prvi takav u Italiji, a pionir je i u katedri jazz harmonike koju je prvi ustanovio u Italiji. Riječ je o pravom čarobnjaku jazz harmonike Renzu Ruggieriju: virtuoz, skladatelj, aranžer, dirigent koji će na poziv pijanistice Ivane Marije Vidović prvi put nastupit u Hrvatskoj. Sa svojim projektom Valentango, Renzo će nas okitit samim perlama svog opusa posvećenom Tangu.

Vlaho Bukovac: Djevojka s ružom

Priča sadrži vrlo zanimljivu fabulu; tekst koji će s talijanskog na hrvatski jezik prevest umjetnička direktorica festivala, pijanistica Ivana Marija Vidović a i sama joj bit pripovjedač i naratirat priču protkanu s glazbom i plesom. Kako bi čuli savršeno sviranje harmonike, neodoljiv ritam Tanga i ples će obogatit plesni par Marijke Brekelmans i Ronald Drenten iz Amsterdama koji su u Cavtatu već gostovali. Budući da su zalasci sunca u Cavtatu nenadmašni uz čarobnjaka harmonike Renza Ruggierija kojeg ćemo imat na dohvat ruke, Epidaurus festival srdačno Vas poziva da svi zajedno naučimo nešto novo, potaknemo strasti i emocije u sebi kroz argentinsko i talijansko ozračje u ljepoti našeg podneblja te skupa otvorimo novo 12. poglavlje cavtatskog Epidaurus festivala. Dobro nam došli!
7. rujna svečano je otvoren 12. Epidaurus festival u Cavtatu

Koncert na Ljetnoj pozornici u Cavtatu uveličao je izvanredni umjetnik na harmonici Renzo Ruggieri iz Italije. Podloga koncertu bio je tekst talijanskog glumca, redatelja i spisatelja Umberta Fabija koji se temelji na originalnim tekstovima slavnog glumca Rudolfa Valentina koji je živio u prošlom stoljeću. Svojom je pojavom, karizmom i neodoljivim šarmom zaluživao srca diljem svijeta. Pijanistica, umjetnička direktorica Epidaurus festivala Ivana Marija Vidović prevela je tekst s Talijanskog jezika s velikom umješnosti te ga odrecitirala. Popraćena osebujnim zvukom i čarolijom harmonike koji se često dojmao kao zvuk orgulja ili cjelokupnog orkestra. Plesao se Tango u intervalima kojeg su tumačili Marijke Brekelmans i Ronald Drenten iz Nizozemske. Čitav taj spoj ekskluzivnog harmonikaša, perfektne dikcije i umijeća recitiranja Ivane Marije Vidović te plesa Tanga ostavio nas je do kraja uzbuđene i zainteresirane.

'U smiraju tople rujanske večeri željeli smo svi zaplesat u ritmu kozmosa, u ritmu Tanga. U Tangu se skrivamo. Muškarac grli ženu. Ne gledaju se očima. Gledaju se dušama. Okreću se kružno u ritmu kozmosa. Destinacije nema. Predstave nema. Pleše se prema samom sebi. Pleše se prema unutrašnjosti sebe. Tango se zapravo pleše za samoga sebe....kao da u svakom trenutku živimo čitav život'... izjavila je poslije otvorenja umjetnička direktorica festivala, pijanistica Ivana Marija Vidović.

Ef press
Fotografije: Dulist Zvonimir Pandža
za Epidaurus festival Hrvoje ĐurkovićIvana Marija Vidović i Renzo Ruggieri. Foto Hrvoje Đurković.

Renzo Ruggieri. Foto Zvonimir Panđa, Dubrovački list.

Ivana Marija Vidović. Foto Hrvoje Đurković.

Ivana Marija Vidović i Renzo Ruggieri. Foto Hrvoje Đurković.

Ivana Marija Vidović i Renzo Ruggieri. Foto Hrvoje Đurković.

Foto Hrvoje Đurković.
G. Nicola Del Vecchio iz Italije (ovdje u društvu s Ivanom Marijom Vidović)
posjećuje Cavtat u kontinuitetu već 50 godina!

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Related Articles
Related Links
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  2. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. Violi Calvert: Nenad Bach in China to be interviewed by China Radio International
  5. Potres u Zagrebu - Earthquake in Zagreb, Croatia 28 listopad 2006 u 16:15 3.7 on a Richter
No popular articles found.