Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Jobs  »  Nenad Bach posjetio poduzece Hedona u Krizevcima koje zaposljava osobe s invaliditetom
 »  Home  »  Companies  »  Nenad Bach posjetio poduzece Hedona u Krizevcima koje zaposljava osobe s invaliditetom
 »  Home  »  Community  »  Nenad Bach posjetio poduzece Hedona u Krizevcima koje zaposljava osobe s invaliditetom
 »  Home  »  Business  »  Nenad Bach posjetio poduzece Hedona u Krizevcima koje zaposljava osobe s invaliditetom
Nenad Bach posjetio poduzece Hedona u Krizevcima koje zaposljava osobe s invaliditetom
By Darko Žubrinić | Published  08/26/2018 | Jobs , Companies , Community , Business | Unrated
Hedona je socijalno poduzeće u kojem su zaposlene osobe s invaliditetom


Petar Gatarić (predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci), Goran Borčić (direktor Hedone), Nenad Bach i Krešo Grobenski.
Nenad Bach u Križevcima.
Izvor svih fotografija: Zdenko Balog, prigorski.hr/nenad-bach-posjetio-krizevacku-hedonu/


Nenad Bach posjetio križevačku Hedonu

Zagrebačkog glazbenika i aktivista s njujorškom adresom, Nenada Bacha, nije potrebno posebno predstavljati: dovoljno je da spomenemo posljednju njegovu inicijativu "€˜World Peace"€™. Uspješan glazbenik, producent koji je surađivao s najvećima: Pavarottijem Bonom i Edgeom, Martinom Sheenom, Malkovichem i mnogom drugima, iznenadio je svijet naoko utopističkom inicijativom za potpisivanje svjetskog mira.

U četvrtak posjetio je Križevce, a cilj njegova posjeta bila je socijalno poduzeće Hedona. I sam osoba koja se godinama bori s bolešću, posebno je senzibiliziran za svaki projekt koji uključuje osobe ograničenih mogućnosti. Hedona, projekt zapošljavanja osoba s invaliditetom sve više prerasta u uspješan proizvodni brand, križevačku čokoladu!

Nenad Bach u ambijentu Choco bara Hedone, u zgradi Razvojnog centra i tehnološkog parka, razgovarao je s Goranom Borčićem, direktorom Hedone i Petrom Gatarićem, predsjednikom Udruge osoba s invaliditetom Križevci.










Prikaz o Hedoni u trajanju od 40 min.


Zanimale su ga opće prilike privređivanja u Križevcima, stanje privrede i mogućnosti zapošljavanja, a posebno mogućnosti bolje distribucije Hedoninih proizvoda. Naravno, sa svrhom proširenja proizvodnje i zapošljavanja. Sam je ponudio konkretnu pomoć savjetom, ali i povezivanjem s osobama iz poslovnog miljea. Neizbježno je bilo da razgovor skrene i na "€˜World Peace", kojim je Bach posebno zaokupljen.

Ako ikad, sada je svjetski mir moguć. Možda niste svjesni, u koliko nenasilnim vremenima zapravo živimo. Uzmimo u obzir da je u 20. stoljeću u ratnim sukobima poginulu 200 milijuna ljudi. U 18 godina 21. stoljeća samo milijun i pol.

Milijun i pol ne zvuči kao "samo", no ako uzmemo u obzir da je u istom razdoblju prošlog stoljeća poginulu prosječno 36 milijuna ljudi, a da je na svijetu bilo i četiri i pet puta manje ljudi, onda moramo priznati da su ratni sukobi odjednom postali mnogo manje pogubni. Zašto onda imamo utisak da su vremena toliko nasilna?- istaknuo je Bach.

Mediji su krivi, jer donose loše vijesti. Naravno, i to su vijesti, ali gdje su dobre vijesti? Zar se dobre stvari ne događaju? Gomilanje loših vijesti čine ljude anksioznima, šire beznađe i zatvara nam oči od činjenice da je svijet drugačiji, da može biti bolji. Treba vratiti nadu- zaključio je Nenad Bach.

Želimo vjerovati da je to moguće! Razgovor se nastavio u pogonima Hedone, naravno, uz zajedničko fotografiranje sa zaposlenicima.

Napisao Zdenko Balog, prigorski.hr/nenad-bach-posjetio-krizevacku-hedonu/



Nenad Bach u Križevcima


G. Marijan Ožanić iz Zagreba je za svoju emisiju Argumenti pri HKR-u priredio jednosatni razgovor o Hedoni:


Gosti emisije bile su direktorica Gorana Pavičić i voditeljica proizvodnje Sunčica Starinec Skelin iz poduzeća HEDONA d.o.o. iz Križevaca, koje zapošljava osobe s posebnim potrebama. Gost je bio i Tihomir Hodak, direktor novog Tehnološkog parka u Križevcima, najvećeg u Hrvatskoj.


Zahvaljujemo g. Kreši Grobenskom iz Koprivnice na savjetima tijekom pripreme ovog priloga.

Formated for CROWN by Darko Žubrinić
Distributed by www.Croatia.org . This message is intended for Croatian Associations/Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions/articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know.

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Related Articles
Related Links
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.