Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (H) Predstava Dundo Maroje na engleskom jeziku u SAD-u
(H) Predstava Dundo Maroje na engleskom jeziku u SAD-u
By Nenad N. Bach | Published  01/29/2004 | Culture And Arts | Unrated
(H) Predstava Dundo Maroje na engleskom jeziku u SAD-u

 

Predstava Dundo Maroje na engleskom jeziku u SAD-u


Postovani gospodine Bach,

Alan Vojvodic mi je proslijedio Vas e-mail. Zeljela bih Vas obavijestiti o predstavi Dundo Maroje na engleskom jeziku koju priprema Hartke Theatre pri Katolickom sveucilistu u Washingtonu D.C. Vjerujem da ce ova informacija biti zanimljiva nasim ljudima u SAD-u, pogotovo zato sto je Hartke Theatre spreman gostovati s predstavom ukoliko za to postoji interes medju nasom zajednicom.
Lijep pozdrav
Loreta Bertosa-Kusen, prvi tajnik, Veleposlanstvo RH Washington

Washington, D.C. 30.prosinca 2003.

Predstava “Dundo Maroje” na engleskom jeziku u SAD-u

Kazalište «Hartke» pri Katolickom sveucilištu u Washingtonu D.C. za sezonu 2003/2004 priprema predstavu «Dundo Maroje» prema istoimenom djelu Marina Držica, na engleskom jeziku. Na poziv Ivice Kuncevica, umjetnickog direktora Dubrovackih ljetnih igara, predstava ce sudjelovati u programu Dubrovackih ljetnih igara 2004. godine.
Ideja i inicijativa za postavljanje ovog djela u SAD-u potekla je od makedonskog režisera Dr. Nauma Panovskog, profesora na Katolickom sveucilištu. Profesor Panovski je osobno i profesionalno cijelog života vezan uz Hrvatsku i na ovom projektu uspio je vec okupiti, uz profesore i studente Katolickog sveucilišta, i poznavatelje Držica iz Hrvatske. Tako ce scenograf predstave biti Marin Gozze iz Hrvatske, a asistentica režisera gda Romana Petrušic. Njegova je želja da ovom predstavom približi ovo poznato renesansno djelo Marina Držica americkoj publici i posebno našim iseljenicima, pogotovo drugoj i trecoj generaciji kojima ce možda biti i lakše upoznati se s ovim djelom na engleskom jeziku.
Pripremljen je i novi prijevod «Dunda Maroja», više prilagodjen americkoj publici, a na njemu su suradivali prevoditelji i poznavatelji Držicevih djela iz Hrvatske.
Uz predstavu cija je premijera zakazana za 21. travnja u Washingtonu D.C. u kazalištu «Hartke» pri Katolickom sveucilištu, u pripremi je i izdavanje knjige o Marinu Držicu na engleskom jeziku te okrugli stol «Dubrovnik, Marin Držic i Renesansa». U pripremi je i tiskanje posebnog programa ciji ce veci dio biti posvecen Dubrovniku i Renesansi. U vec tiskanom katalogu Hartke Theatrea za sezonu 2003-2004 najavljena ja ova renesansna komedija kao djelo «Croatia's Shakespeare». Zbog interesa naših iseljenika, kazalište «Hartke» u mogucnosti je i ponuditi tijekom petog i šestog mjeseca održavanje predstave i za našu hrvatsku zajednicu diljem SAD-a. Vjerujemo da ce navedena predstava obogatiti i program naše zajednice prilikom obilježavanja Dana državnosti u navedenom razdoblju.
U ovaj projekt su se, uz Dubrovacke ljetne igre, ukljucili i punu podršku dali Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Washingtonu te organizacije Croatian House i AMAC-National Capital Group iz Washingtona D.C. Ovim putem željeli bismo obavijestiti sve zainteresirane za predstavu da se za informacije o predstavi mogu javiti našem Veleposlanstvu (e-mail: public@croatiaemb.org, ili direktno Dr. Naumu Panovskom sa Katolickog sveucilišta na e-mail:panovskn@cua.edu , tel. (202) 319-5362).

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments
  • Comment #1 (Posted by mehmed)

    treba mi project za engleski
     
Submit Comment


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.