Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (H) Predstava Dundo Maroje na engleskom jeziku u SAD-u
(H) Predstava Dundo Maroje na engleskom jeziku u SAD-u
By Nenad N. Bach | Published  01/29/2004 | Culture And Arts | Unrated
(H) Predstava Dundo Maroje na engleskom jeziku u SAD-u

 

Predstava Dundo Maroje na engleskom jeziku u SAD-u


Postovani gospodine Bach,

Alan Vojvodic mi je proslijedio Vas e-mail. Zeljela bih Vas obavijestiti o predstavi Dundo Maroje na engleskom jeziku koju priprema Hartke Theatre pri Katolickom sveucilistu u Washingtonu D.C. Vjerujem da ce ova informacija biti zanimljiva nasim ljudima u SAD-u, pogotovo zato sto je Hartke Theatre spreman gostovati s predstavom ukoliko za to postoji interes medju nasom zajednicom.
Lijep pozdrav
Loreta Bertosa-Kusen, prvi tajnik, Veleposlanstvo RH Washington

Washington, D.C. 30.prosinca 2003.

Predstava “Dundo Maroje” na engleskom jeziku u SAD-u

Kazalište «Hartke» pri Katolickom sveucilištu u Washingtonu D.C. za sezonu 2003/2004 priprema predstavu «Dundo Maroje» prema istoimenom djelu Marina Držica, na engleskom jeziku. Na poziv Ivice Kuncevica, umjetnickog direktora Dubrovackih ljetnih igara, predstava ce sudjelovati u programu Dubrovackih ljetnih igara 2004. godine.
Ideja i inicijativa za postavljanje ovog djela u SAD-u potekla je od makedonskog režisera Dr. Nauma Panovskog, profesora na Katolickom sveucilištu. Profesor Panovski je osobno i profesionalno cijelog života vezan uz Hrvatsku i na ovom projektu uspio je vec okupiti, uz profesore i studente Katolickog sveucilišta, i poznavatelje Držica iz Hrvatske. Tako ce scenograf predstave biti Marin Gozze iz Hrvatske, a asistentica režisera gda Romana Petrušic. Njegova je želja da ovom predstavom približi ovo poznato renesansno djelo Marina Držica americkoj publici i posebno našim iseljenicima, pogotovo drugoj i trecoj generaciji kojima ce možda biti i lakše upoznati se s ovim djelom na engleskom jeziku.
Pripremljen je i novi prijevod «Dunda Maroja», više prilagodjen americkoj publici, a na njemu su suradivali prevoditelji i poznavatelji Držicevih djela iz Hrvatske.
Uz predstavu cija je premijera zakazana za 21. travnja u Washingtonu D.C. u kazalištu «Hartke» pri Katolickom sveucilištu, u pripremi je i izdavanje knjige o Marinu Držicu na engleskom jeziku te okrugli stol «Dubrovnik, Marin Držic i Renesansa». U pripremi je i tiskanje posebnog programa ciji ce veci dio biti posvecen Dubrovniku i Renesansi. U vec tiskanom katalogu Hartke Theatrea za sezonu 2003-2004 najavljena ja ova renesansna komedija kao djelo «Croatia's Shakespeare». Zbog interesa naših iseljenika, kazalište «Hartke» u mogucnosti je i ponuditi tijekom petog i šestog mjeseca održavanje predstave i za našu hrvatsku zajednicu diljem SAD-a. Vjerujemo da ce navedena predstava obogatiti i program naše zajednice prilikom obilježavanja Dana državnosti u navedenom razdoblju.
U ovaj projekt su se, uz Dubrovacke ljetne igre, ukljucili i punu podršku dali Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Washingtonu te organizacije Croatian House i AMAC-National Capital Group iz Washingtona D.C. Ovim putem željeli bismo obavijestiti sve zainteresirane za predstavu da se za informacije o predstavi mogu javiti našem Veleposlanstvu (e-mail: public@croatiaemb.org, ili direktno Dr. Naumu Panovskom sa Katolickog sveucilišta na e-mail:panovskn@cua.edu , tel. (202) 319-5362).

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments
  • Comment #1 (Posted by mehmed)

    treba mi project za engleski
     
Submit Comment


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  2. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. Violi Calvert: Nenad Bach in China to be interviewed by China Radio International
  5. Potres u Zagrebu - Earthquake in Zagreb, Croatia 28 listopad 2006 u 16:15 3.7 on a Richter
No popular articles found.