Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Awards  »  Danijela Grgic wins Gold at the European Athletics Junior Championships 2007
 »  Home  »  Sports  »  Danijela Grgic wins Gold at the European Athletics Junior Championships 2007
Danijela Grgic wins Gold at the European Athletics Junior Championships 2007
By Nenad N. Bach | Published  07/22/2007 | Awards , Sports | Unrated
Croatian Athletic star Danijela Grgic

Danijela Grgic wins gold again




Grgic is not only the current world junior women's 400m champion but will also be defending the European junior title she won over one lap of the track in Kaunas, Lithuania two years ago. And she won again (op-ed)

She leads the 2007 European junior lists with 52.63, although it should be remembered that she ran a national senior record of 50.78 to win in Beijing. "Last year I surpassed what I expected to do at the world juniors, I wanted the gold medal but didn't think I would run so fast," said Grgic, who has already demonstrated her ability to rise to the occasion.

Hengelo, The Netherlands - Poland's Artur Noga, Croatia's Danijela Grgic, Estonia's Kaire Leibak, The Netherlands' Melissa Boekelman and Romania's Bianca Perie all struck gold at the IAAF World Junior Championships in Athletics last summer and they are all looking to add a continental title to their collection at the European Athletics Junior Championships, which start here tomorrow (19) and finish on Sunday (22).

Biography: Danijela GRGIC 
http://www.iaaf.org/athletes/athlete=196387/BioPopUp.html

Hrvatska atletičarka Danijela Grgić osvojila je naslov europske juniorske prvakinje na 400 metara. Grgić je na Europskom juniorskom prvenstvu u nizozemskom Hengelou uzela zlato na 400 metara s vremenom od 52,45 sekundi, te je tako naslovu aktualne svjetske prvakinje i drugi put dodala europski naslov.

Grgić je 2005. godine postala europska prvakinja u litavskom Kaunasu, a lani se u Pekingu domogla i svjetskog juniorskog zlata.

Vrijeme 52,45 daleko je o Danijelina hrvatskog rekorda (50,78), s kojim je uzela zlato lani na Svjetskom juniorskom prvenstvu, no rezultat iz Hengeloa za ovu je 19-godišnju članicu zagrebačke Mladosti najbolje vrijeme sezone.

Srebro i bronca na 400 metara pripala su Ruskinjama Kseniji Ustalovoj (52,92) i Olgi Fomini (53,68).

Uz zlato Danijele Grgić, hrvatski su atletičari danas osigurali još četiri finala.

U kvalifikacijama kladiva Mirko Mičuda je ušao u finale kao sedmi s hicem od 67,89 metara, dok je istoj disciplini Domagoj Njegač bio 25. s daljinom od 60,31.

U kvalifikacijama muške kugle Nikola Kišanić je ušao u finale kao treći, bacivši spravu na daljinu od 19,36 metara, dok je bez finala, na 16. mjestu, ostao Marin Premeru s dobačenih 17,46 metara.

Kvalifikacije na 100 metara prepone uspješno je prošla Arna Erega i to s ukupno šestim vremenom od 13,77 sekundi, a u bacanju diska Sandra Perković je s bačenih 49,49 metara prošla u finale kao peta.

Hina/HRTweb sport (am)

http://sport.hrt.hr/htvsport/Opsirno.asp?dan=/2007/07/21/005.xml

Nakon što je jučer Danijela Grgić osvojila zlatnu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u nizozemskom Hengelou, posljednjega dana natjecanja još se dvoje hrvatskih atletičara uspelo na jednu od stepenica pobjedničkog postolja. Sandra Perković je u bacanju diska osvojila srebro, a Nikola Kišanić bio je treći u bacanju kugle.
Sandra je do medalje stigla rezultatom 55,42, što je njezin novi osobni rekord. U kvalifikacijama je bila peta s rezultatom 49,49, no u finalu je bacila disk skoro šest metara dalje i to u posljednjoj, šestoj seriji. Najbolja je bila Ruskinja Vera Karmišina s rezultatom 56,16. Treće mjesto pripalo je Talijanki Tamari Apostolico (52,21).
Posljednja serija donijela je odličje i Nikoli Kišaniću, koji je uoči zadnjeg pokušaja bio šesti s rezultatom 19,37. Međutim, bacivši kuglu na 19,63 metara, što je njegov osobni rekord, Kišanić se probio do treće pozicije. Zlatnu medalju osvojio je Rus Aleksander Bulanov s rezultatom 19,95, dok je drugo mjesto osvojio Portugalac Antonio Vital Silva (19,66).
Arna Erega je na 100 metara s preponama zauzela petu poziciju, istrčavši rezultat 13,65. Zlato je osvojila Ruskinja Aleksandra Fedoriva s vremenom 13,12. Predstavnika u finalu imali smo i u bacanju kladiva, gdje je Mirko Mičuda s rezultatom 66,03 zauzeo deseto mjesto. Najbolji je bio Finac Arno Laitinen (71,94).
HRTweb sport (am)

http://sport.hrt.hr/htvsport/Opsirno.asp?dan=/2007/07/22/005.xml

Formated for CROWN by Nenad Bach
Distributed by www.Croatia.org This message is intended for Croatian Associations / Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions / articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know! Or simply...enjoy and spread the word and good vibrations

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.