Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Awards  »  (E) Dva hrvatska branda medju najboljih 100 - Boris Ljubicic opet na djelu
(E) Dva hrvatska branda medju najboljih 100 - Boris Ljubicic opet na djelu
By Nenad N. Bach | Published  06/14/2006 | Awards | Unrated
(E) Dva hrvatska branda medju najboljih 100 - Boris Ljubicic opet na djelu

Dva Hrvatska branda medju najboljih 100

 

Logo Hrvatske turisticke zajednice je 15. svibnja 2006. u Providence-u, SAD proglasena jednim od 10 pobjednika nagrade ReBrand 100 za 2006. godinu. Usporednim prikazom starog i novog Logo-a hrvatskog turizma medjunarodni ziri je odlucio nagraditi nas novi logo. Ovo je veliko priznanje hrvatskom brandu i turistickoj bransi kojom se hrvatska promovira u svijetu. ReBrand 100 se dodjeljuje stotini najdinamicnijih i najuspjesnije preoblikovanih (rebrendiranih) logo-a sa svih strana svijeta. Kriteriji prema kojima su izabrani pobjednici najboljih preoblikovanja logotipova su cista i jasna transformacija za poboljsanje strategijske objektivnosti, nadmasena ocekivanja i/ili uklopljen element iznenadjenja, naziranje emotivne veze sa ciljanom publikom i sposobnost za sire prepoznavanje i ostvarenje.

  

Novi logo Hrvatske turisticke zajednice dizajnera Borisa Ljubicica donio je svjezinu i prepoznatljivost Hrvatske na turistickom trzistu. Buduci je Hrvatska zemlja tisucu otoka i blistavog plavog mora, prostranih zitnih polja i gustih suma, logom Hrvatske turisticke zajednice ispreplicu se plava boja kao simbol
mora, zuta kao simbol zita i zelena kao simbol suma a kao najvazniji detalj dva kvadrata (crveni i plavi) koji predstavljaju vizualni kod Republike Hrvatske. Posebnost rijesenja logoa je i njegova prevodivost na sve jezike svijeta, jer je autor oblikovao posebnu tipografiju kojom se naziv Hrvatska ispisuje s obvezna dva kvadrata i slovom "A" u onom plavom kao inicijal od Adriatic Sea (zapravo hrvatskog mora). Nagrada ReBrand 100 je jos jedna u nizu uspjeha ostvarenih suradnjom Hrvatske turisticke zajednice i dizajnera Borisa Ljubicica.

 

 


 

Hrvatska radiotelevizija ciji logo HRT ima dva crvena kvadrata na slovu T je rebrendirana tako da su slova objedinjena u cijelinu i da svako slovo ima jednu bocnu okomitu liniju koja ga vremenski odredjuje: slovo H naravno ima najduzu liniju, slovo R nesto kracu (upravo slavi 80 godina) i slovo T najkacu
( postoji vec 50 godina). Osnovna ideja sa dva crvena kvadrata koji odredjuju vizualni kod Hrvatske su nepromijenjana. Rebrendirani HRT kao i turizam su svijetski reprezenti uspjesnog rebrendiranja.

 


 

Zanimljivo je da je isti autor oblikovao i prva rijesenja i njihov redizajn. Zakljucak: radi se o sigurnim standardima koji jasno i nedvojbeno predstacvljaju Republiku Hrvatsku u svijetu i doma i svojim uzorom mogu biti naputak za uspjesnost hrvatskog branda, pa cak i njegova definicija.

Linkovi:

www.rebrand.com  winers

www.rebrand100.com/page.php/id/361  Croatian National Tourist Board .

 

contact Boris Ljubicic: boris@studio-international.com

 

www.studio-international.com
How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.