Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Sports  »  (H) Tamara Boros europska pobjednica
(H) Tamara Boros europska pobjednica
By Nenad N. Bach | Published  03/4/2002 | Sports | Unrated
(H) Tamara Boros europska pobjednica
 
 
Tamara Boros European champion in table tennis. 
 
Surbek, Stipancic, Boros 
ťI mene je iznenadio medijski odjek moje pobjede u Rotterdamu. Nazvao me je nakon finalnog dvoboja čak i premijer Ivica RačanŤ / ťProtiv Olge Nemes sam u četvrtfinalu odigrala čudesan meč u kojem sam pogađala i neke sasvim nemoguće poeneŤ, kaže Tamara Boroš, nakon Dragutina Šurbeka i Antona Stipancica, prva hrvatska pobjednica europskog TOP 12 
ZAGREB, 12. veljače - Strahovanja da bi stolnoteniski TOP 12 u Rotterdamu mogao ostati u debeloj sjeni Zimskih olimpijskih igra i teniskog Davisovog kupa, pomalo su se iznenađujuće pokazala potpuno promašenima. Barem kada je riječ o Tamari Boroš i njezinom impresivnom nastupu na turniru 12 najboljih europskih stolnotenisačica. Tako je to kad se pobjeđuje... 
- I mene je to, priznajem, malo iznenadilo. Nazvao me je nakon finalnog meča čak i premijer Ivica Račan, pa mu se još jednom na tome zahvaljujem. Termin odigravanja TOP-a 12 pomaknut je za tjedan dana zbog kraljevskog vjenčanja u Nizozemskoj, pa se zato preklapao s drugim sportskim događajima. Drugog termina jednostavno više nije bilo, pojasnila je Tamara Boroš. 
• Finalni meč smo, srećom, gledali u izravnom TV-prijenosu i tamo uz Tamaru Boroš neočekivano vidjeli nekadašnju europsku prvakinju, Nicole Struse. 
- Struse je igrala loše i jedva prošla kvalifikacije. U četvrtfinalu je imala sreću sa ždrijebom, a u polufinalu je, pak, sve iznenadila pobjedom protiv luksemburške Kineskinje, Nie Xie Lian. Meni je Struse pomalo nezgodna, pa se zato na trenutke činilo da igra dobro, iako to nije bilo ništa posebno. 
• Mnogo je teže bilo u polufinalu s odličnom defanzivkom Viktorijom Pavlovič. 
- Bio mi je to najteži meč na turniru. No, ovaj sam put bila vrlo strpljiva i bez žurbe sam gradila svaki poen. Samo se tako može igrati protiv nje. U posljednje vrijeme imam sparing-partnera za igru protiv ťlovacaŤ, pa je i to pomoglo. Viktorija je, inače, strašno napredovala i bit će uskoro opasna suparnica svima. Najbolje sam, međutim, odigrala u četvrtfinalu protiv Olge Nemes. Bio je to čudesan meč u kojem sam pogađala i neke sasvim ťnemogućeŤ poene! 
• Pobjedom u Rotterdamu napravili ste si ťmedvjeđu usluguŤ jer će sada na Europskom prvenstvu u Zagrebu sve osim zlatne medalje biti proglašeno neuspjehom. 
- Toga sam bila sasvim svjesna već i prije TOP-a 12. Moja pozicija na svjetskoj stolnoteniskoj ljestvici (nakon pobjede u Rotterdamu vjerojatno je već došla na drugo mjesto op.a.) sve promatrače upućuje na to da bih u Zagrebu trebala sigurno pobijediti. Zato ću se na Europskom prvenstvu koncentrirati isključivo na svoju igru i suparnice, a nikako ne na očekivanja i prognoze. Već od 1. ožujka bit ću u Zagrebu i pripremati se za EP. Mislim da mogu odigrati još 25 posto bolje negoli u Rotterdamu, pa što bude. 
• Očekivalo se da bi vam u Zagrebu glavna suparnica trebala biti Rumunjka Mihaela Steff, no ona je i u Rotterdamu bila vrlo loša, kao uostalom i na svim turnirima posljednjih mjeseci. Što se događa s vašom partnericom u igri parova? 
- Ona mora riješiti neke osobne probleme i ozbiljno se posvetiti treningu. Trenutačno nije sto posto u stolnom tenisu. 
• Ima li vaš trener Neven Cegnar kakvih primjedbi na nastup u Rotterdamu? 
- Primjedbi uvijek ima, no bio je vrlo zadovoljan kako sam odigrala TOP 12, a naročito meč protiv Olge Nemes. I Nevenu se, naravno, moram posebno zahvaliti na ovom sjajnom rezultatu, baš kao i mojim psiholozima, Goldenu i svima ostalima koji imaju udjela u mojim posljednjim rezultatima. 
Tamara Boroš se osvajanjem ovog cijenjenog europskog turnira pridružila galeriji najvećih hrvatskih stolnoteniskih izdanaka, Dragutinu Šurbeku i Antonu Stipančiću, koju su također svojedobno bili pobjednici TOP-a 12. 
 
Marin Sarec 
 
 
Distributed by www.CroatianWorld.net. This message is intended for Croatian Associations/Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions/articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, 
please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know! 
How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.