Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (H) POTENCIJAL HRVATSKOG ISELJENISTVA? - TV show
(H) POTENCIJAL HRVATSKOG ISELJENISTVA? - TV show
By Nenad N. Bach | Published  01/29/2003 | Culture And Arts | Unrated
(H) POTENCIJAL HRVATSKOG ISELJENISTVA? - TV show
Distributed by CroatianWorld

 

POTENCIJAL HRVATSKOG ISELJENISTVA?

OBAVIJEST ZA CROWN

"Znakovi vremena" su relativno novi projekt Informativno-politickog programa Hrvatske televizije (krenuo u listopadu 2002.) urednika i voditelja Branimira Bilica. Emitira se uzivo, srijedom od 20,00 sati na Prvom programu HTV-a u trajanju 55 minuta.
U vremenu velikih drustvenih i globalnih promjena u razlicitim podrucjima zivota, "Znakovi vremena", drzei se bitnih odrednica novinarske profesije i njezina kodeksa  poglavito istine, znanja, morala i odgovornosti - ozbiljnim istrazivackim novinarskim pristupom hrvatskoj javnosti prezentira razlicite drustvene fenomene koji se prije svega ticu radnih, socijalnih, gospodarskih, znanstveno-tehnoloskih, kulturno-duhovnih, demokratskih te drugih javnih i osobnih potreba i postignuca covjeka, praksu i misljenja koji oblikuju zivot hrvatskog drustva, njegova europskog okruzenja te utjecu na dostojanstvo covjeka na pocetku 21. stoljeca.
Gosti emisije su pojedinci iz Hrvatske i svijeta, iz razliitih podrucja zivota i rada, razlicitih svjetonazora, misljenja i vizija: sociolozi, filozofi, pravnici, psiholozi, politolozi, menageri, informaticari, tehnolozi, kulturnjaci, profesori, studenti, ekolozi, znanstvenici, teolozi& .  hrvatska intelektualna i javna elita. Ali i obicni ljudi  koji uocavaju nove znakove vremena i potrebe modernog razvoja, uljudjenog, civilnog, demokratskog hrvatskog drustva i drzave, u svijetu globalizacije, individualizacije i sve zaostrenijeg odnosa prema covjeku i prirodi.
Svaka pojedina emisija problematizira jednu temu  drustveni fenomen. 
Sastoji se od: jedne do dvije krace novinarske reportaze, dva razlicita gosta u studiju koji u novom tipu dijaloga i tolerancije iznose svoje vizije i koncepcije; jedog do dva telefonska ukljucenja gostiju  strucnjaka za pojedina podrucja iz zemlje i svijeta, telefonskih pitanja uzivo te e-mail poruka gledatelja.
______
Tema emisije "Znakovi vremena" (5. veljace 2003.) je POTENCIJAL HRVATSKOG ISELJENISTVA. U studiju ce sjediti jedan od najutjecajnijih Hrvata u svijetu, predsjednik Hrvatske bratske zajednice BERNARD LUKETICH i povjesniar LJUBOMIR ANTIC, a izravno telefonom iz New Yorka temu ce komentirati tvorac hrvatske elektronske mreze za povezivanje i suradnju NENAD BACH,
Nastojat cemo aktualizirati, a mo~da i odgovoriti na pitanja: Kako korisno upotrijebiti veliki znanstveni, gospodarski i ljudski kapital hrvatskog iseljenistva? Kako okupiti "hrvatsku pamet" iz cijeloga svijeta te je istodobno potaknuti da se angazira na razlicitim projektima za prosperitet i dobrobit Hrvatske i njezinih gradjana?
Zelite li saznati vise posjetite nas na www.hrt.hr/znakovi_vremena 
A ako zelite i suradjivati, nase zadovoljstvo bit e tim vece!

S postovanjem, 

voditelj i urednik emisije "Znakovi vremena" HTV-a
Branimir Bilic

S osobitim i osobnim postovanjem, 

Zeljka Kukec, suradnica
redakcije "Znakovi vremena"

znakovi_vremena@hrt.hr
 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  2. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. Violi Calvert: Nenad Bach in China to be interviewed by China Radio International
  5. Potres u Zagrebu - Earthquake in Zagreb, Croatia 28 listopad 2006 u 16:15 3.7 on a Richter
No popular articles found.