Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (H) POTENCIJAL HRVATSKOG ISELJENISTVA? - TV show
(H) POTENCIJAL HRVATSKOG ISELJENISTVA? - TV show
By Nenad N. Bach | Published  01/29/2003 | Culture And Arts | Unrated
(H) POTENCIJAL HRVATSKOG ISELJENISTVA? - TV show
Distributed by CroatianWorld

 

POTENCIJAL HRVATSKOG ISELJENISTVA?

OBAVIJEST ZA CROWN

"Znakovi vremena" su relativno novi projekt Informativno-politickog programa Hrvatske televizije (krenuo u listopadu 2002.) urednika i voditelja Branimira Bilica. Emitira se uzivo, srijedom od 20,00 sati na Prvom programu HTV-a u trajanju 55 minuta.
U vremenu velikih drustvenih i globalnih promjena u razlicitim podrucjima zivota, "Znakovi vremena", drzei se bitnih odrednica novinarske profesije i njezina kodeksa  poglavito istine, znanja, morala i odgovornosti - ozbiljnim istrazivackim novinarskim pristupom hrvatskoj javnosti prezentira razlicite drustvene fenomene koji se prije svega ticu radnih, socijalnih, gospodarskih, znanstveno-tehnoloskih, kulturno-duhovnih, demokratskih te drugih javnih i osobnih potreba i postignuca covjeka, praksu i misljenja koji oblikuju zivot hrvatskog drustva, njegova europskog okruzenja te utjecu na dostojanstvo covjeka na pocetku 21. stoljeca.
Gosti emisije su pojedinci iz Hrvatske i svijeta, iz razliitih podrucja zivota i rada, razlicitih svjetonazora, misljenja i vizija: sociolozi, filozofi, pravnici, psiholozi, politolozi, menageri, informaticari, tehnolozi, kulturnjaci, profesori, studenti, ekolozi, znanstvenici, teolozi& .  hrvatska intelektualna i javna elita. Ali i obicni ljudi  koji uocavaju nove znakove vremena i potrebe modernog razvoja, uljudjenog, civilnog, demokratskog hrvatskog drustva i drzave, u svijetu globalizacije, individualizacije i sve zaostrenijeg odnosa prema covjeku i prirodi.
Svaka pojedina emisija problematizira jednu temu  drustveni fenomen. 
Sastoji se od: jedne do dvije krace novinarske reportaze, dva razlicita gosta u studiju koji u novom tipu dijaloga i tolerancije iznose svoje vizije i koncepcije; jedog do dva telefonska ukljucenja gostiju  strucnjaka za pojedina podrucja iz zemlje i svijeta, telefonskih pitanja uzivo te e-mail poruka gledatelja.
______
Tema emisije "Znakovi vremena" (5. veljace 2003.) je POTENCIJAL HRVATSKOG ISELJENISTVA. U studiju ce sjediti jedan od najutjecajnijih Hrvata u svijetu, predsjednik Hrvatske bratske zajednice BERNARD LUKETICH i povjesniar LJUBOMIR ANTIC, a izravno telefonom iz New Yorka temu ce komentirati tvorac hrvatske elektronske mreze za povezivanje i suradnju NENAD BACH,
Nastojat cemo aktualizirati, a mo~da i odgovoriti na pitanja: Kako korisno upotrijebiti veliki znanstveni, gospodarski i ljudski kapital hrvatskog iseljenistva? Kako okupiti "hrvatsku pamet" iz cijeloga svijeta te je istodobno potaknuti da se angazira na razlicitim projektima za prosperitet i dobrobit Hrvatske i njezinih gradjana?
Zelite li saznati vise posjetite nas na www.hrt.hr/znakovi_vremena 
A ako zelite i suradjivati, nase zadovoljstvo bit e tim vece!

S postovanjem, 

voditelj i urednik emisije "Znakovi vremena" HTV-a
Branimir Bilic

S osobitim i osobnim postovanjem, 

Zeljka Kukec, suradnica
redakcije "Znakovi vremena"

znakovi_vremena@hrt.hr
 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.