Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Awards  »  OSJEČANKE ODNIJELE ZLATO I DVA SREBRA SA EUROPSKOG PRVENSTVA MAŽORETKINJA U VICENZI, ITALIJA
OSJEČANKE ODNIJELE ZLATO I DVA SREBRA SA EUROPSKOG PRVENSTVA MAŽORETKINJA U VICENZI, ITALIJA
By Goran Nikolašević | Published  10/21/2006 | Awards | Unrated
Naše žene najbolje u EuropiOSJEČKE MAŽORETKINJE ODNIJELE ZLATO I DVA SREBRA SA EUROPSKOG PRVENSTVA MAŽORETKINJA U VICENZI, ITALIJA

Europsko prvenstvo mažoretkinja 2006. održano je u Vincenzi, Italija, od 01. do 03. rujna 2006. godine. Na prvenstvu je nastupilo oko 1200 mažoretkinja u 39 timova, iz 12 država.

U petak je bilo svečano otvaranje na glavnom trgu Piazza dei Signori u Vicenzi. Veličanstvenom otvaranju prisustvovalo je nekoliko tisuća građana Vicenze te talijanska televizija i tiskani mediji. Tokom otvaranja je nastupilo pet sastava gradske glazbe, talijanske revijalne mažoretkinje te svi timovi koji učestvuju u natjecanju.

U subotu je održano natjecanje u defileu, koje se održava na stotinu metara dugačkoj stazi, također na glavnom trgu. Osječke mažoretkinje su nastupile u kompletnom sastavu, sa sva tri tima: kadeti, juniori i seniori. U prijepodnevnim satima su kadetkinje odmjerile snage sa vršnjakinjama iz ostalih sastava i pokazale zavidnu vještinu u izvođenju programa defilea. U popodnevnim satima je održano natjecanje juniorskih i seniorskih sastava u istoj disciplini. U večernjim satima je održano natjecanje u disciplini pom-pom, u kojoj nismo imali predstavnike.

U nedjelju je nastavljeno natjecanje mažoretkinja u disciplini solo, par i koreografija, koje se održavaju na pozornici. Solo, par i kadetkinje su nastupile u prijepodnevnim satima, dok su juniorke i seniorke svoj dio odradile u rano nedjeljno poslijepodne pred brojnom talijanskom publikom. Osječanke su generalno pokazale da su veliki sportaši, u klasi iznad većine ostalih sastava, te su to u večernjem proglašenju pobjednika i dokazale. Solo juniorka je osvojila brončanu medalju, par juniorki je osvojio zlatnu medalju, solo seniorka srebrnu medalju, par seniorki srebrnu medalju, kadetski sastav je ukupno osvojio srebrnu medalju, juniorke srebrnu medalju, a u najjačoj konkurenciji seniorki sastav iz Osijeka, za koji je cijela publika sa ostalim natjecateljkama gromoglasno navijao, je nadmoćno osvojio zlatnu medalju i prvo mjesto na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Vicenzi, Italija.

Za dojmove smo upitali jednu od kadetkinja, Miu Nikolašević (10), za dojmove na prvenstvu:

-Bilo je jako teško i naporno ali smo sve izdržale. Osvojile smo srebrnu medalju i postale viceprvaci Europe pa se s ponosom vraćamo kući.

Voditelj kluba, gosp. Branimir Radić-Bilin godinama uspješno vodi klub i trud se svakako isplatio.

Nakon uspješnog nastupa na Europskom prvenstvu, već su u prvu počeli treninzi i pripreme za slijedeću sezonu koja počinje početkom 2007. regionalnim prvenstvom mažoretkinja. Uz naporne treninge, tu su stalna druženja i putovanja na natjecanja.

 
 

Formated for CROWN by Nenad Bach
Distributed by
www.Croatia.org . This message is intended for Croatian Associations/Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions/articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know!

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments
  • Comment #1 (Posted by Goran)

    Kadetkinje iz ovog èlanka su dorasle do juniorki, a juniorke do seniorki. Oba sastava su odnijela zlatne medalje na Europskom prvenstvu ma¾oretkinja 2008. u Cluj Napoci (Rumunjska). Ovo je ujedno i prva generacija osjeèkih juniorki koja se okitila zlatnom medaljom na nekom Europskom prvenstvu.
     
Submit Comment


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.