Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Sports  »  (H) Zanimljivosti iz Atene
(H) Zanimljivosti iz Atene
By Nenad N. Bach | Published  08/18/2004 | Sports | Unrated
(H) Zanimljivosti iz Atene


Zanimljivosti iz Atene

HRVATSKI OLIMPIJCI NA OI 2004.: PEPE PUCH U KONKURENCIJI 73 KONJANIKA
U konjickoj disciplini eventing na Olimpijskim igrama u Ateni nastupit ce 73 jahacka para iz 23 zemlje, a cak 14 reprezentacija ima ekipe sastavljene od tri, cetiri ili pet jahaca, koji ce nastupiti u ekipnome dijelu. Hrvatska ce imati predstavnika u pojedinacnoj konkurenciji, a boje Hrvatske branit ce Austrijanac Josef Pepo Puch.
Opširnije...


OI 2004.: OTVORENA HRVATSKA KUCA U ATENI
Prigodnom ceremonijom danas je u Ateni i službeno otvorena Hrvatska kuca, mjesto na kojem ce se za vrijeme Olimpijskih igara susretati sportaši, novinari, sponzori i brojni gosti. Kompleks u atenskome predgradu Maroussi HOO-u je na korištenje ustupio hrvatski gospodarstvenik Slavko Šimunovic. On je na simbolican nacin ustupio kljuc Hrvatske kuce ministru obrazovanja, znanosti i sporta Draganu Primorcu, koji je zatim kljuc urucio predsjedniku HOO-a Zlatku Mateši.
Opširnije...


HRVATSKI BOKSACI NA OI 2004.: ŠIVOLIJA SUTRA PROTIV VENEZUELANCA MUNOZA MATE
Naš boksac u kategoriji do 81 kilograma Mario Šivolija sutra ce u prvom kolu snage odmjeriti s predstavnikom Venezuele Edgarom Ramonom Munozom Matom u 21.15 h. U slucaju pobjede dalje bi boksao protiv boljega iz meca Bjelorusa Magomeda Aripgadžijeva i Meksikanca Ramira Gobena Reducinda Radille. Optimist sam i vjerujem kako bi Mario mogao cak do medalje, izjavio je izbornik boksacke reprezentacije Pero Tadic.
Opširnije...


OI 2004., UOCI SVECANOG OTVORENJA: DUBRAVKO ŠIMENC VECERAS NOSI ZASTAVU
U svecanom mimohodu na otvorenju XXVIII. olimpijskih igara modernog doba medu 10.500 sportaša iz 202 zemlje bit ce i vecina od 81. hrvatskog olimpijaca, koje ce predvoditi stjegonoša vaterpolista Dubravko Šimenc. Svecana ceremonija otvorenja Igara jedan je od najvecih medijskih dogadaja u svijetu jer ce ga, uz 75 000 gledatelja na olimpijskom stadionu, preko TV ekrana pratiti više milijuna gledatelja diljem svijeta.
Opširnije...


OI 2004.: OZLIJEÐENI KENTERIS I THANOU U PONEDJELJAK NA SASLUŠANJU
Nakon što se jucer olimpijski pobjednik iz Sydneya na 200 m Grk Costas Kenteris i njegova sunarodnjakinja Katerina Thanou nisu pojavili na dogovorenoj dopinškoj kontroli, dvoje atleticara doživjelo je sinoc prometnu nesrecu. Buduci da su trenutacno u bolnici, pred nadležnom Komisijom za doping MOO-a pojavit ce se u ponedjeljak. Americka sprinterica Marion Jones ipak ce biti u sastavu štafete 4x100.
Opširnije...


12.08.2004, cetvrtak
OI 2004. - STOLNOTENISKI TURNIR: VAIDA S AUSTRALKOM LAY
Stolnotenisacica Cornelia Vaida igrat ce u prvome kolu Olimpijskog turnira s Australkom Jiang Feng Lay, dok su Tamara Boroš i Zoran Primorac slobodni u prvim kolima. Boroš je kao nositeljica slobodna u prva dva kola, a u trecem ce 17. kolovoza igrati ili s Rumunjkom Otiliom Badescu ili s Izraelkom Kravcenko. Primorac je kao nositelj slobodan u prvome kolu, a u drugome ide na pobjednika dvoboja Milicevica iz BiH i Australca Lavalea.
Opširnije...


OI 2004. - NOGOMETNI TURNIR: REMI ITALIJE I GANE, PORTUGAL IZGUBIO OD IRAKA
Nogometaši Iraka priredili su veliko iznenadenje drugog dana olimpijskog nogometnog turnira. U dvoboju prvoga kola skupine D pobijedili su europske viceprvake, Portugal, s 4:2. Dodajmo tomu da je Portugal od 51. minute igrao bez iskljucenog Luisa Boa Morte. Još jedna europska momcad loše je otvorila nogometni turnir. Talijani su remizirali s Ganom s 2:2 u dvoboju skupine B. U istoj je skupini Paragvaj s 4:3 svladao Japan.
Opširnije...


OI 2004.: PAPINA PORUKA ZA OLIMPIJSKE IGRE
Papa Ivan Pavao II. u poruci koju je danas uputio grckom predsjedniku republike, Costantinosu Stephanopuolosu, poželio je da Olimpijske igre koje pocinju 13. kolovoza budu oznacene bratstvom medu narodima. Olimpijada u Ateni neka bude prilika za bratstvo medu narodima i kulturama, porucio je Papa u poruci šefu grcke države, a time i cijeloj olimpijskoj zajednici.
Opširnije...


HRVATSKI JEDRILICARI NA OI 2004.: PRVI TRENING U ISTOCNOSARONSKOM ZALJEVU
Hrvatska jedrilicarska reprezentacija uspješno je obavila prve treninge na regatnom polju Istocnosaronskog zaljeva, gdje ce 14. kolovoza, prvoga dana Igara prvi nastupiti Karlo Kuret u klasi Finn i posada u klasi 470 Tomislav Bašic-Petar Cupac, a dan kasnije svoj nastup zapocinje i Mate Arapov u Laseru.
Opširnije...


HRVATSKI OLIMPIJCI NA OI 2004.: RUKOMETAŠI NERVOZNI, 86 HRVATA NA SVECANOM OTVARANJU
U Hrvatskoj kuci u Maroussiu održana je prva konferencija za novinare na kojoj su nazocili hrvatski sportaši. Gosti izvanrednog zdanja kojeg je vlasnik Slavko Šimunovic ustupio Hrvatskom olimpijskom odboru bili su rukometni izbornik Lino Cervar, vaterpolist Dubravko Šimenc, te plivaci Sanja Jovanovic i Gordan Kožulj.
Opširnije...


OI 2004.: KOREJKE NA TRENINGU POSTAVILE DVA SVJETSKA REKORDA U STRELICARSTVU
Južnokorejske strelicarke danas su na treningu pred olimpijska natjecanja u Ateni postavile dva nova svjetska rekorda. Park Sung Hyun je sa 682 boda iz 72 strelice postavila novi svjetski rekord u pojedinacnoj konkurenciji, popravivši stari rekord Talijanke Natalije Valeeve za tri boda, a zajedno s reprezentativnim kolegicama Lee Sung Jin i Yun Mi Jin postavila je i novi svjetski ekipni rekord, s 2030 bodova iz 216 strelica.
Opširnije...


OI 2004. - TENISKI TURNIR: ANCIC NA HAASA, PA NA RODDICKA
Hrvatski tenisaci i tenisacice danas su saznali imena svojih protivnika u prvome kolu olimpijskog turnira, koji zapocinje u nedjelju. Mario Ancic igrat ce protiv Nijemca Tommyja Haasa, Ivan Ljubicic za protivnika je dobio Armenca Sargisa Sargsiana, a Ivo Karlovic odmjerit ce snage s 13. nositeljem, Rumunjem Andrejem Pavelom. U ženskoj konkurenciji Hrvatsku ce predstavljati Karolina Šprem, koja ce u prvome kolu igrati protiv Argentinke Gisele Dulko, te Jelena Kostanic, koja je za protivnicu u prvome kolu dobila Portorikanku Kristinu Brandi.
Opširnije...


OI 2004.: SVI HRVATSKI SPORTAŠI ZDRAVI I SPREMNI ZA NASTUP
Prvi dani hrvatskih olimpijaca u Olimpijskom selu Parnitha proticu iznimno mirno, a osim manjih tehnickih problema izuzetno smo zadovoljni smještajem, izjavio je šef Misije HOO-a u Ateni Damir Šegota. Cijela hrvatska repezentacija nalazi se u paviljonu GA 12, u samome središtu sela. Dva dana prije pocetka Igara u Selu je trenutacno 98 Hrvata, a nedostaju visašica Blanka Vlašic, te tekvandoašice Sandra Šaric i Nataša Vezmar, koje u Atenu stižu 24. kolovoza.
Opširnije...


11.08.2004, srijeda
OI 2004. - NOGOMETNI TURNIR: UVJERLJIVE NJEMICE I ARGENTINCI
Iako ce tek u petak Olimpijske igre biti službeno otvorene prigodnom ceremonijom, danas su pocela prva natjecanja. Na nogometnom turniru najuvjerljivije su kod žena bile Njemice, koje su u skupini F s 8:0 razbile Kinu. Junakinja utakmice bila je Birgit Prinz, koja je postigla cetiri pogotka (13, 21, 73, 88). U susretu prvog kola skupine G reprezentacija SAD-a pobijedila je domacina Grcku 3:0 (2:0). Na muškom turniru Argentina je sa 6:0 deklasirala Srbiju i Crnu Goru.
Opširnije...


OI 2004.: JAVLJANJEM U SREDIŠNJI DNEVNIK POCEO OLIMPIJSKI PROGRAM HTV-a
Na Olimpijskim igrama u Ateni vec su pocela natjecanja na ženskom i muškom nogometnom turniru, koja vec tradicionalno pocinju prije službenog otvaranja Igara. Hrvatska televizija obilježila je neslužbeni pocetaka Igara prvim javljanjem iz improviziranog televizijskog centra u Ateni, koji je zapravo cjelovita mala televizija. Bit ce to dosad najkompletnije i najopširnije pracenje OI u povijesti Hrvatske televizije, a sva izvješca bit ce emitirana iz atenskog studija.
Opširnije...


ATLETIKA: TORRI EDWARDS SUSPENDIRANA
Svjetska atletska prvakinja na 100 metara Amerikanka Torri Edwards (27) suspendirana je na dvije godine zbog uzimanje nedozvoljenog stimulansa nikethamidea. Torri Edwards je najavila žalbu Arbitražnom sudu u Lausannei, braneci se kako je za njezin pozitivan dopinški nalaz kriv lijecnik.
Opširnije...


OI 2004.: OTKAZALA I SERENA, JENSENU MILIJUN ZA POBJEDU NAD HACKETTOM
Nakon što je jucer objavljeno da je americka tenisacica Jennifer Capriati odustala od nastupa u Ateni, nedolazak na Igre potvrdila je i njezina sunarodnjakinja Serena Williams, koja je prije cetiri godine na Olimpijskim igrama u Sydneyu sa sestrom Venus osvojila zlatnu medalju u paru. Americki plivacki savez (USAS) nagradit ce Larsena Jensena s milijun dolara ako u olimpijskoj utrci na 1.500 metara pobijedi Australca Granta Hacketta i pritom postavi novi svjetski rekord.
Opširnije...


OI 2004.: HRVATSKI SE SPORTAŠI SMJESTILI U REKORDNOM ROKU
Skupina od 110 hrvatskih sportaša, trenera i medicinskog osoblja koja je kasno sinoc posebnim carter-letom iz Zagreba doputovala u Atenu, smjestila se u iznimno kratkom roku u Olimpijsko selo Parnitha. Prema rijecima glavnog tajnika Hrvatskoga olimpijskog odbora Ivice Stošica Miocica, dvosatni let protekao je u najboljem redu, a akreditacijski proces u samoj zracnoj luci Elefteros Venizelos obavljen je u rekordnom roku.
Opširnije...

http://sport.hrt.hr/htvsport/olympics04/index.asp
 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.