Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Sports  »  (H) SINISA I NIKSA SKELIN SREBRNI U DVOJCU
(H) SINISA I NIKSA SKELIN SREBRNI U DVOJCU
By Nenad N. Bach | Published  08/21/2004 | Sports | Unrated
(H) SINISA I NIKSA SKELIN SREBRNI U DVOJCU

 

HRVATSKI VESLACI NA OI 2004 SINIŠA I NIKŠA SKELIN SREBRNI

Presretni Skelini


21.08.2004

Hrvatski veslaci braca Siniša i Nikša Skelin osvojili su srebrnu medalju u dvojcu bez kormilara na Olimpijskim igrama u Ateni.

Hrvatska posada je na svim prolazima, na 500, 1.000 i 1.500 metara, bila druga. Na prolazu na 500 metara najbliži pratitelji bili su im Nijemci, na polovici staze prijetila im je posada Srbije i Crne Gore, a nakon 1.500 metara bilo je jasno da ce o medaljama odlucivati vodeci Australci, te hrvatska i južnoafricka posada. Južnoafrikanci, koji su poznati po odlicnom finišu, vodili su sa Skelinima do kraja utrke veliku borbu za srebro. No, hrvatska je posada uspjela odbiti sve njihove napade.

Na kraju zlato je pripalo svjetskim prvacima Australcima Ginnu i Tomkinsu. Braca Skelin osvojila su srebro, zaostavši za njima sekundu i 88 stotinki. Bronca odlazi u Južnoafricku Republiku, koja je za 76 stotinki bila sporija od hrvatske posade.

Braci Skelin je ovo druga olimpijska medalja, nakon što su u Sydneyu bili clanovi broncanog osmerca. Hrvatska se, pak, nakon bronce Nikolaja Pešalova, srebra Duje Draganje i bronce Ancica i Ljubicica, domogla cetvrte medalje.

Za ovo smo radili posljednje cetiri godine, rekao je Siniša i dodao: U startu smo izašli prvi, kao što smo i ocekivali, ali smo znali smo da ce nas Australci napasti i povesti. Mislili smo, ipak, da nam nece toliko pobjeci prije zadnjih 500 metara, kada smo dizali finiš. Nismo ih uspjeli stici, ali smo do kraja uspjeli kontrolirati Južnoafrikance, koji su bili iza nas.

Nikša je napomenuo da su utrku uspjeli odveslati kao što su se dogovorili, ali da su ocekivali da ce Australci, kojima je pripalo zlato, barem malo pasti u finišu.
Zadnjih 250 metara bilo mi je najteže u životu. Veslali smo kao što smo se dogovorili, nismo mijenjali taktiku. Ocekivali smo da ce Australci pasti barem malo u zadnjih 500 metara, no to se nije dogodilo. Znali smo da su Južnoafrikanci velika opasnost u zadnjih 500 metara, ali smo ih dobro kontrolirali. I do sada smo ih dobivali, tako da smo bili prilicno sigurni da nas nece iznenaditi u finišu.

MUŠKARCI, DVOJAC BEZ, FINALE:

1. Drew Ginn/James Tomkins (Aus) 6:30.76
2. Siniša Skelin/Nikša Skelin (Hrv) 6:32.64
3. Donovan Cech/Ramon Di Clemente (JAR) 6:33.40
4. Nathan Twaddle/George Bridgewater (NZL) 6:34.24
5. Nikola Stojic/Mladen Stegic (SCG) 6:39.74
6. Tobias Kuehne/Jan Herzog (Nje) 6:46.50

 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.