Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Politics  »  (H) Povlacenje konzula Sole - odgovor Veleposlanstva
(H) Povlacenje konzula Sole - odgovor Veleposlanstva
By Nenad N. Bach | Published  04/5/2002 | Politics | Unrated
(H) Povlacenje konzula Sole - odgovor Veleposlanstva
 
 
Postovani g. Bach, 
primijetili smo u veleposlanstvu uznemirenost dijela Americkih Hrvata u e-mrezi koju Vi administrirate oko povlacenja s duznosti generalnog konzula Republike Hrvatske u Chicagu, g. Domagoja sole. Molimo Vas da posaljete u mrezu informaciju iz privitka. 
  
S postovanjem, 
Alan Vojvodic 
Drugi tajnik 
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u SAD 
press@croatiaemb.org 
  
  
Postovani, 
djelatnici veleposlanstva primijetili su uznemirenost dijela Americkih Hrvata oko povlacenja s duznosti generalnog konzula Republike Hrvatske u Chicagu, g. Domagoja Sole. 
  
S tim u vezi zelimo obavijestiti zainteresirane da je rijec o redovnom povlacenju s diplomatske duznosti, koje se u hrvatskoj diplomaciji, kao i svugdje u svijetu, obicno dogadja nakon isteka mandata od cetiri godine i odnosi se na sve diplomate i osoblje svih diplomatsko-konzularnih predstavnistava. 
  
Tako se, primjerice, u ovom trenutku s duznosti povlaci i generalni konzul Republike Hrvatske u Los Angelesu, dr. Miso Munivrana. 
  
Po isteku cetverogodisnjeg mandata, diplomati se rasporedjuju na duznost u Ministarstvo vanjskih poslova u Zagrebu ili se, ukoliko su bili ugovorni diplomati, vracaju u maticne drzavne institucije ili kompanije. Nakon odredjenog razdoblja, obicno dvije godine, ponovo imaju prilike kao diplomati predstavljati Republiku Hrvatsku i izvan zemlje. 
  
I g. Sola i g. Munivrana svojim su znanjem, vjestinama i radom ucinili mnogo dobra za Republiku Hrvatsku i adekvatno je predstavljali u svojim sredinama. Stoga je razumljiva paznja koju Americki Hrvati iskazuju ovim hrvatskim diplomatima koji su svojim djelovanjem zasigurno ostavili trag i u zajednici Americkih Hrvata. 
  
zelimo, medjutim, istaknuti da je g. Soli i dr. Munivrani mandat trajao dulje od uobicajenog trajanja diplomatskih mandata. G. Sola duznost generalnog konzula u SAD (u Chicagu i, prije toga, u Clevelandu) obnasao je punih sedam godina, a dr. Munivrana duznost konzula u Los Angeleseu obnasao je cetiri godine i sedam mjeseci, 
  
Prema tome, ne moze biti govora ni o kakvom politickom obracunu s hrvatskim diplomatima ili mrznji za sve istinsko hrvatsko ili pak primjeni kriterija podobnosti, sto se moglo cuti vezano uz ova redovna povlacenja. 
  
Uvjereni smo, stoga, da su hrvatski diplomati koji su preuzeli duznosti g. Sole i dr. Munivrane to ucinili na najbolji moguci nacin te da ce pritom naici na podrsku i razumijevanje i Americkih Hrvata. 
  
Stojimo na raspolaganju za sve daljnje upite. 
  
S postovanjem, 
Alan Vojvodic 
Drugi tajnik 
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u SAD 
 
 
Distributed by www.CroatianWorld.net. This message is intended for Croatian Associations/Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions/articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know! 
How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  2. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. Violi Calvert: Nenad Bach in China to be interviewed by China Radio International
  5. Potres u Zagrebu - Earthquake in Zagreb, Croatia 28 listopad 2006 u 16:15 3.7 on a Richter
No popular articles found.