Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Opinions  »  (H) Azil u Engleskoj, ljetovanje u Hrvatskoj?
(H) Azil u Engleskoj, ljetovanje u Hrvatskoj?
By Nenad N. Bach | Published  05/11/2003 | Opinions | Unrated
(H) Azil u Engleskoj, ljetovanje u Hrvatskoj?

 

Azil uEngleskoj, ljetovanje u Hrvatskoj?

I sent the following letter to Croatia's President Mesic, Prime Minister Racan, Sabor President Tomcic and Foreign Minister Picula in March 2003 when I first read about it. 

Postovani gospodine Predsjednice!

Sa zgrazanjem citamo medju vijestima iz Engleske, da ta zemlja zeli da Hrvatska primi u neki privremeni logor osobe koje traze azil u Engleskoj, dok Engleska ne odluci, kojima ce pruziti azil. Preklinjemo Vas, da to nikako ne odobrite. To je jos jedna smicalica Engleske da ugrozi Hrvatsku. Bila bi krajnja ludost dopustiti raznim Arapima i drugim ljudima iz siromasnih zemalja da se nastane u Hrvatskoj na tko zna koliko godina, dok se Engleska odluci neke od njih primiti. Drugi ce onda ostati u Hrvatskoj. Zar to Hrvatskoj treba? Nikako ne!
Engleska to zeli, jer sama ima velike poteskoce s tim ljudima. Mnogi pobjegnu iz tih logora, te zive ilegalno u Engleskoj. Isto bi se dogodilo i u Hrvatskoj.

Engleska valjda mase hrvatskoj vladi pred ocima obecanje da ce potpisati SAA, Sporazum za stabilizaciju, ako Hrvatska pristane na taj prijedlog. I bolje je da ne potpisu, jer taj Sporazum (Stabilization and Association Agreement) Hrvatskoj uopce ne pomaze, nego joj steti. Taj Sporazum stavlja Hrvatsku na Balkan, opet sa Srbijom, od koje se uz mnogo krvi i patnje konacno odijelila. Sa Srbijom, koja jos uvijek ima vojsku i gradjane koji na tipicno balkansko-srpski nacin ubijaju svoje predstavnike i zele, kako je Seselj rekao pred nekoliko dana, opet osvojiti "srpski Dubrovnik, srpsku Dalmaciju, srpsku Slavoniju, srpsku Liku i Knin". Isto tako su nerazumljivi nedavni pregovori u Grckoj, koja zeli osnovati neku novu asocijaciju "Balkanskih drzava". 

Vrijeme je, da Hrvatska ustane i kaze jasno i glasno da ne spada na Balkan u udruzenje s takvim drzavama, nego da spada u Srednju i Mediteransku Europu, i kulturno i povijesno, te da EU i SAD nemaju pravo da je na tako nesto prisile. Jasno je, da unatoc svih nepotrebnih hrvatskih popustanja, koja su joj stetna, EU svejedno ne kani primiti Hrvatsku u EU i NATO u dogledno vrijeme. Zaista je krajnje vrijeme, da hrvatska vlada to shvati, te da se odgovorno brine samo za ono, sto je za dobrobit Hrvatske.

S postovanjem,

Hilda Marija Foley

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments
  • Comment #1 (Posted by monika)

    totally agree
     
Submit Comment


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.