Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Events  »  (H) INTERNATIONAL FRIENDSHIP FESTIVAL San Diego 2002
(H) INTERNATIONAL FRIENDSHIP FESTIVAL San Diego 2002
By Nenad N. Bach | Published  09/1/2002 | Events | Unrated
(H) INTERNATIONAL FRIENDSHIP FESTIVAL San Diego 2002

INTERNATIONAL FRIENDSHIP FESTIVAL 2002

 

Dragi Prijatelji,
Pozivam Vas da nam se pridruzite u predstavljanju "Lijepe Nase" na dvanaestom Internationalnom festivalu prijateljstva koji se vec tradicionalno odrzava u El Cajonu (San Diego)CA.Ove godine ce to biti u Rujnu (Septebru) 28 i 29. i to od 10 AM -10 PM u subotu i od 11 AM- 6 PM u Nedjelju.
Hrvatsku cemo predstaviti po treci put na ovom festivalu,kao jednu od 60 drzava koje sudjeluju ovegodine. Mi cemo pokazati nase kulinarske specijalitete,rucne radove ,knjige o Hrvatskoj,turisticko-propagandne razglednice,video-tape,hrvatske nosnje,souvenire i jos puno, puno toga s cime se mozemo ponositi.Ne svecanom otvorenju ce nas predstviti prava hrvatska ljepotica 16-godisnja djevojka iz San Diega, Mariana Pandza koja to vec cini trecu godinu uzastopno i vrlouspjesno. Za hranu (kolace i raznjice,salate,palacinke) ce se pobrinuti nekoliko obitelji i duzna sam ih spomenuti posto sve to cine VOLONTERSKI a to su Ana i Nikola Pandza,Mile Marcelic,Ina i Ante Pocina,Ivana i Anthony Pocina,Nadja i John Pandza,Ivanka i Josip Zagorscak,Marija Lovric,Marija Pitesa,Eva Rusak,Gdja Milica i jos dosta drugih vrijednih volontera koji nam pomazu oko transporta,montaza,prodaje hrane i suvenira, te nas nekoliko razgovara sa posjetiocima i predstavnicima media o mogucnostima za turisicke posjete i od ove godine cemo im ponuditi program za organiziranu grupnu posjetu vec za slijedecu godinu.
Za sav ovaj obiman posao potrebno nam je oko 40 volontera.Statistika pokazuje da ovaj festival posjeti oko 25-30 000 posjetitelja.Intersantno je to sto se skolska djeca natjecu tko ce skupiti na vise jezika pecate sa izvornom rijeci "Prijateljstvo" - "Friendship".Svaka Drzava ima od 30-45 minuta vrijeme da se predstavi na pozornici i to sa pjesmom,plesom i nosnjama.Nas ce i ove godine predstaviti Tamburica iz Crkve Sv.Ante iz Los Angelesa sa plesnom grupom "Kolo" i pjevac Bozidar- Bosko Ciklic.Dolaze nam u pomoc i prijatelji iz San Josea,Hollywooda,San Pedra i LA. Ove godine nase vrijeme na pozornici ce biti u Nedjelju poslije podne. Pozivam Vas da nam se pridruzite u bilo koje vrijeme, ali ako mozete birati vrijeme onda neka to bude u Nedjelju, pa da zajedno zapjevamo - izvodjaci i publika- lijepe nase pjesme, te da prisustvujete lijepoj ceremoniji zatvaranja Festivala. Za sve informacije /oko smjestaja i doceka / mozete se obratiti na tel:619-239-6522 , 619-920-5467,619-275-1144 
Srdacan pozdrav i dovidjenja u San Diegu - El Cajonu 09/28-29/2002 
Bozena-Boska Marcelic
E-mail:boska1@cox.net 

It is important to be present. Support events like this. It is multilevel andbeneficial for all of us.

Nenad Bach

www.CroatianWorld.net 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  2. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. Violi Calvert: Nenad Bach in China to be interviewed by China Radio International
  5. Potres u Zagrebu - Earthquake in Zagreb, Croatia 28 listopad 2006 u 16:15 3.7 on a Richter
No popular articles found.