Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Education  »  (H) Udruga americkih prevoditelja uvrstila Hrvatski
(H) Udruga americkih prevoditelja uvrstila Hrvatski
By Nenad N. Bach | Published  08/3/2004 | Education | Unrated
(H) Udruga americkih prevoditelja uvrstila Hrvatski

 

Jezični parovi hrvatski > engleski i engleski > hrvatski uvršteni u program certifikacije umijeća prevođenja Udruge američkih prevoditelja (ATA)

Drage kolegice, dragi kolege!

30. srpnja 2004

S veseljem vas izvješćujem o prihvaćanju jezičnih parova hrvatski > engleski i engleski > hrvatski u redoviti program certificiranja prevoditelja Udruge američkih prevoditelja (ATA), odlukom upravnog odbora Udruge od 24. srpnja.

Pokusni ispit                                       Materijal za pokusne ispite u oba smjera biti će svim članovima ATA-e dostupan već od početka kolovoza, izravno od Udruge, nakon uvrštenja novih podataka u web stranicu ATA-e.

Ispit za stjecanje certifikacije            Ovome ispitu mogu pristupiti oni članovi ATA-e koji ispunjavaju određene uvjete. Za polaganje ispita se je potrebno prethodno prijaviti ATA-i, a održavanje ispita za certificiranje u oba smjera početi će nakon 1. siječnja 2005. Valjanost stečene certifikacije treba nadalje održavati stjecanjem bodova za trajno obrazovanje.

Ovime su prihvaćene  preporuke inicijative SSLI o isključivom korištenju standardnih aktuelnih imena jezika (bosanski, hrvatski, srpski) u bazama podataka i glasilima ATA-e, te o uklanjanju nestandardnih imena jezika (srpskohrvatski).

U okviru inicijative SSLI  pri ATA-i u tijeku je rad na uspostavljanju jezičnih grupa za smjerove srpski < > engleski i bosanski < > engleski.

Informacije o ATA-i i njenom programu certificiranja prevoditelja naći ćete na stranicamawww.atanet.org iwww.atanet.org-certification. Informacije o inicijativi SSLI nađite na listi ATA-SSLI, na Yahoo:http://groups.yahoo.com/group/ATA-SSLI.

Zahvale                                               Izražavam ovdje duboku zahvalnost gospođici Pauli Gordon, pokretačici inicijative SSLI, i gospodinu Davidu Stephensonu, voditelju certificiranja ATA za usporedni jezični smjer hrvatski > engleski, na njihovom požrtvovnom i nesebičnom dvogodišnjem radu oko uvođenja programa. Dugujemo također hvalu svim onim mnogim pojedincima (posebno našim ocjenjivačicama te ATA-inom Odboru za certificiranje), zatim ustanovama koje su pridonijele naporima oko uzdizanja statusa prevoditelja u i iz hrvatskog jezika, te onima koji su nam uputili svoje dobre želje.

Uz srdačne osobne pozdrave,

Dr. Marijan A. Bošković, voditelj certificiranja ATA za jezični smjer engleski > hrvatski

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  2. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. Violi Calvert: Nenad Bach in China to be interviewed by China Radio International
  5. Potres u Zagrebu - Earthquake in Zagreb, Croatia 28 listopad 2006 u 16:15 3.7 on a Richter
No popular articles found.