Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Education  »  (H) Udruga americkih prevoditelja uvrstila Hrvatski
(H) Udruga americkih prevoditelja uvrstila Hrvatski
By Nenad N. Bach | Published  08/3/2004 | Education | Unrated
(H) Udruga americkih prevoditelja uvrstila Hrvatski

 

Jezični parovi hrvatski > engleski i engleski > hrvatski uvršteni u program certifikacije umijeća prevođenja Udruge američkih prevoditelja (ATA)

Drage kolegice, dragi kolege!

30. srpnja 2004

S veseljem vas izvješćujem o prihvaćanju jezičnih parova hrvatski > engleski i engleski > hrvatski u redoviti program certificiranja prevoditelja Udruge američkih prevoditelja (ATA), odlukom upravnog odbora Udruge od 24. srpnja.

Pokusni ispit                                       Materijal za pokusne ispite u oba smjera biti će svim članovima ATA-e dostupan već od početka kolovoza, izravno od Udruge, nakon uvrštenja novih podataka u web stranicu ATA-e.

Ispit za stjecanje certifikacije            Ovome ispitu mogu pristupiti oni članovi ATA-e koji ispunjavaju određene uvjete. Za polaganje ispita se je potrebno prethodno prijaviti ATA-i, a održavanje ispita za certificiranje u oba smjera početi će nakon 1. siječnja 2005. Valjanost stečene certifikacije treba nadalje održavati stjecanjem bodova za trajno obrazovanje.

Ovime su prihvaćene  preporuke inicijative SSLI o isključivom korištenju standardnih aktuelnih imena jezika (bosanski, hrvatski, srpski) u bazama podataka i glasilima ATA-e, te o uklanjanju nestandardnih imena jezika (srpskohrvatski).

U okviru inicijative SSLI  pri ATA-i u tijeku je rad na uspostavljanju jezičnih grupa za smjerove srpski < > engleski i bosanski < > engleski.

Informacije o ATA-i i njenom programu certificiranja prevoditelja naći ćete na stranicamawww.atanet.org iwww.atanet.org-certification. Informacije o inicijativi SSLI nađite na listi ATA-SSLI, na Yahoo:http://groups.yahoo.com/group/ATA-SSLI.

Zahvale                                               Izražavam ovdje duboku zahvalnost gospođici Pauli Gordon, pokretačici inicijative SSLI, i gospodinu Davidu Stephensonu, voditelju certificiranja ATA za usporedni jezični smjer hrvatski > engleski, na njihovom požrtvovnom i nesebičnom dvogodišnjem radu oko uvođenja programa. Dugujemo također hvalu svim onim mnogim pojedincima (posebno našim ocjenjivačicama te ATA-inom Odboru za certificiranje), zatim ustanovama koje su pridonijele naporima oko uzdizanja statusa prevoditelja u i iz hrvatskog jezika, te onima koji su nam uputili svoje dobre želje.

Uz srdačne osobne pozdrave,

Dr. Marijan A. Bošković, voditelj certificiranja ATA za jezični smjer engleski > hrvatski

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.