Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Dear Nenad  »  (H) Sto trebamo ciniti da nam se buducnost ne desi - prof. Ante Simonic
(H) Sto trebamo ciniti da nam se buducnost ne desi - prof. Ante Simonic
By Nenad N. Bach | Published  07/6/2005 | Dear Nenad | Unrated
(H) Sto trebamo ciniti da nam se buducnost ne desi - prof. Ante Simonic

 

Sto trebamo ciniti da nam se buducnost ne desi ?

 

 Ili cemo mi Hrvati sudjelovati u medjunarodnoj podjeli znanja, izvrsnosti, mudrosti, kulture, blagostanja, partnerstva, rada, reda, slobode i demokracije; ili nas nece biti.

Moramo biti dio svijeta.

 

Ante Simonic

Rijeka

17. lipnja 2005

 

gosp. Nenad Bach
Glavni urednik, CROWN
Croatian World NetworkDragi Nenade,

        pocascen mogucnoscu prezentitanja triju knjiga na CROWN-u, te sretan sto sam dio dobro osmisljenog i dobronamjernog nastojanja afirmacije Lijepe nase na medjunarodnome planu - obracam se svima koji zele doprinijeti boljoj sadasnjosti te izgradnji pozeljne buducnosti u Hrvatskoj, ali i podijeliti vlastite teznje sa cijelim svijetom. Kako dodatno afirmirati ideje o izvrsnosti, obrazovanju, kulturi, znanosti, umjetnosti, tehnici, blagostanju, radu, demokraciji, slobodi, ljepoti, istini, nadi, ravnotezi...; te kako se ucinkovito suprostaviti sebicnosti, zloci, neslobodi, zatucanosti, neimastini, jadu, obespravljenosti, nepismenosti, gladi, teroru...? Sto trebamo ciniti da nam se buducnost ne desi (da o nama i nasoj djeci i djeci nase djece ne odlucuju iskljucivo neki drugi), vec da je mi stvaramo? Kako dodatno osmisliti poziv na mudro i strpljivo proucavanje vlastitih korijena i cuvanje tradicije, ali biti okrenut prema pozeljnoj buducnosti kako bi danas kvalitetnije zivjeli? Jer onaj koji ne zna vlastitu povijest (nacionalnu ali i opcecivilizacijsku) osudjen je ponavljati pogrijeske vlastitih predaka. Tko pak ne zna kamo ide, stici ce gdje nije zelio.
        Za nekoliko dana ce iz tiska izaci trece, novo (ilustrirano), dopunjeno (nekoliko stotina novih stranica) i promijenjeno hrvatsko izdanje mojih knjiga 'Znanost – najveca avantura i izazov ljudskog roda' i 'Tragovima znanja u buducnost- Quo vadis scientia'. Uz pomoc novog nakladnika 'Medicinska naklada' iz Zagreba, elitnih recenzenata, lektora i urednika, knjige ce imati i novu opremu (ukljucujuci i novu naslovnicu). Potaknut mnogim sugestijama, zelja mi je da se knjige prevedu na engleski, a mozda i na neki drugi svjetski jezik. Naime, obzirom na znacenje cijelog projekta, njegovu aktualnost, obuhvatnost i vrsnocu; bilo bi pozeljno predstaviti ga americkoj i siroj intelektualnoj javnosti.
        Ili cemo mi Hrvati sudjelovati u medjunarodnoj podjeli znanja, izvrsnosti, mudrosti, kulture, blagostanja, partnerstva, rada, reda, slobode i demokracije; ili nas nece biti. Moramo biti dio svijeta (jer nitko nije otok, ali se moramo drugima bolje prezentirati i rastumaciti), medjutim u svijet se ulazi glavom (pamecu...) i to uspravno, a ne na koljenima. Zato pozivam zainteresirane da mi se jave, ako mogu i imaju interes sudjelovati u projektu prevodjenja i/ili izdavanja na engleskom ili nekom drugom jeziku, svih triju ili neke od knjiga iz moje trilogije. Moja adresa je: Prof. dr. Ante Simonic, predstojnik zavoda i katedre za farmakologiju, Medicinski fakultet u Rijeci, Ulica brace Brancketta 22, 51 000 Rijeka, Republika Hrvatska Ante.Simonic@mamed.medri.hr
        I za kraj ali ne manje vazno, moja zahvala i postovanje su upuceni gospodinu Nenadu Bachu na svemu sto cini za nasu domovinu, te za mnoge poticaje koje donosi Lijepoj nasoj i mnogima od nas pojedinacno. Hvala Ti Neno.

                        Raduju me novi izazovi i kvalitetna suradnja. Vas

                                                                                Ante Simonic
 

Op-ed

Ovo stivo je vrijedno Vase paznje. Prijevod na engleski se po meni 'mora' odraditi. Svaka rijec u sve tri knjige je vise nego na mjestu. Ima svoju sirinu i dubinu. Svatko tko je zainteresiran biti dio ovog vrijednog projekta neka ne ceka, vec prione poslu ili kao partner ili kao sponzor. A novo izdanje koje se sprema, neka se nadje na policama svih Hrvata svijeta.

nb

 

 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments
 • Comment #1 (Posted by Ivanka)

  Ovo pismo prvi put vidim, i sviða mi se meðusobna podr¹ka na¹ih viðenih ljudi...
  Samo nastavite, imate moju podr¹ku, a vjerujem i mnogih drugih.
  Srdaèan pozdrav od Ivanke Koller-©tefanèiæ
   
Submit Comment


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
 1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
 2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
 3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
 4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
 5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.