Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (H) NENAD BACH posjetio Medjugorje
(H) NENAD BACH posjetio Medjugorje
By Nenad N. Bach | Published  06/10/2004 | Culture And Arts | Unrated
(H) NENAD BACH posjetio Medjugorje

 

NENAD BACH, HRVATSKI GLAZBENIK S AMERICKOM ADRESOM,
POSJETIO HERCEGOVACKO SVETIŠTE KRALJICE MIRA


 

Pripremamo spektakl u Umagu i Medugorju


 

Nenad Bach se prvi ukljucio u glazbeni projekt pod pokroviteljstvom Jadranke Kosor, "Najbolje od nas", koji je potpora obiteljima s više djece. Bach ce nastupiti s Tonijem Cetinskim i klapom Sinj, a s klapama ima i velike planove za inozemno tržište
Glazbeno suradujem s klapama iz Hrvatske, što je projekt za kojeg želim da zaživi u cijelom svijetu. Klape su nesumnjivo hrvatski kulturni proizvod koji ce, nadam se, biti podržan od Ministarstva kulture i turizma, kao što se nadam da ce hrvatske klape zasjati na svjetskoj pozornici i kao autohtona glazba, znaci klapska, ali i kao dio jednog novog oblika kroz pop-rock glazbu", kazao nam je poznati suradnik najvecih svjetskih glazbenika Nenad Bach koji je proteklog tjedna po drugi put pohodio svetište Kraljice Mira u Medugorju i bio gost tamošnje radiopostaje Mir.
Kako nam je kazao, posjet medugorskom svetištu osobno mu je dobro došao, a dodatni povod Bachova dolaska u Hrvatsku je nastup u Umagu, na glazbenom spektaklu Najbolje od nas, koji ce se održati 16. srpnja, uoci pocetka velikog teniskog turnira ATP Croatia Open. Prije dolaska u Medugorje, Bach je bio u Dubrovniku na Festivalu filma, gdje se prezentirao film Sloboda iz ocaja, za koji je napisao glazbu. A onda je preko Medugorja i Gospina svetišta krenuo za Sinj, gdje ga ceka uvježbavanje s klapom Sinj za najavljeni nastup u Umagu. Nenad Bach ce u Umagu nastupiti zajedno s Tonijem Cetinskim i klapom Sinj, uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a.
"Pjevat cemo pjesmu "Možemo li se uzvisiti." To ce biti prva integracija klapskog pjevanja i svega što ja radim", naglasio je svjetski poznati glazbenik.
Nenad Bach se prvi ukljucio u projekt potpredsjednice hrvatske Vlade Jadranke Kosor, Najbolje od nas, koji je zamišljen kao nacionalni projekt za potporu obiteljima s više djece:
"Tim projektom želimo potaknuti obitelji s više djece, buduci su upravo njima namijenjeni prihodi akcije. Rijec je o humanitarnoj akciji kojima se ljudima želi podici svijest koliko su djeca potrebna i blagoslov", kazuje Nenad Bach.
Glavni nositelj glazbenog spektakla na teniskom stadionu u Umagu bit ce Toni Cetinski, uz potporu brojnih imena hrvatske popularne glazbe: Nine Badric, grupe Divas, Radojke Šverko, klape Teuta i mnogih drugih, a svi ce se sudionici odreci prihoda od ulaznica i ekskluzivne naklade CD-a i DVD-a za program pomoci obiteljima s osmero i više djece, kao i izgradnju igrališta i vrtica u krajevima gdje je to prijeka potreba.
Projekt koji zapocinje u Umagu završit ce, pak, spektaklom u Medugorju, za koji Nenada Bacha, kako kaže, vežu mnogi lijepi dogadaji, ali i bliski suradnici.

piše i snimio Marijan SIVRIC

Source: http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20040606/mozaik03.asp

 

 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.