Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (H) NENAD BACH posjetio Medjugorje
(H) NENAD BACH posjetio Medjugorje
By Nenad N. Bach | Published  06/10/2004 | Culture And Arts | Unrated
(H) NENAD BACH posjetio Medjugorje

 

NENAD BACH, HRVATSKI GLAZBENIK S AMERICKOM ADRESOM,
POSJETIO HERCEGOVACKO SVETIŠTE KRALJICE MIRA


 

Pripremamo spektakl u Umagu i Medugorju


 

Nenad Bach se prvi ukljucio u glazbeni projekt pod pokroviteljstvom Jadranke Kosor, "Najbolje od nas", koji je potpora obiteljima s više djece. Bach ce nastupiti s Tonijem Cetinskim i klapom Sinj, a s klapama ima i velike planove za inozemno tržište
Glazbeno suradujem s klapama iz Hrvatske, što je projekt za kojeg želim da zaživi u cijelom svijetu. Klape su nesumnjivo hrvatski kulturni proizvod koji ce, nadam se, biti podržan od Ministarstva kulture i turizma, kao što se nadam da ce hrvatske klape zasjati na svjetskoj pozornici i kao autohtona glazba, znaci klapska, ali i kao dio jednog novog oblika kroz pop-rock glazbu", kazao nam je poznati suradnik najvecih svjetskih glazbenika Nenad Bach koji je proteklog tjedna po drugi put pohodio svetište Kraljice Mira u Medugorju i bio gost tamošnje radiopostaje Mir.
Kako nam je kazao, posjet medugorskom svetištu osobno mu je dobro došao, a dodatni povod Bachova dolaska u Hrvatsku je nastup u Umagu, na glazbenom spektaklu Najbolje od nas, koji ce se održati 16. srpnja, uoci pocetka velikog teniskog turnira ATP Croatia Open. Prije dolaska u Medugorje, Bach je bio u Dubrovniku na Festivalu filma, gdje se prezentirao film Sloboda iz ocaja, za koji je napisao glazbu. A onda je preko Medugorja i Gospina svetišta krenuo za Sinj, gdje ga ceka uvježbavanje s klapom Sinj za najavljeni nastup u Umagu. Nenad Bach ce u Umagu nastupiti zajedno s Tonijem Cetinskim i klapom Sinj, uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a.
"Pjevat cemo pjesmu "Možemo li se uzvisiti." To ce biti prva integracija klapskog pjevanja i svega što ja radim", naglasio je svjetski poznati glazbenik.
Nenad Bach se prvi ukljucio u projekt potpredsjednice hrvatske Vlade Jadranke Kosor, Najbolje od nas, koji je zamišljen kao nacionalni projekt za potporu obiteljima s više djece:
"Tim projektom želimo potaknuti obitelji s više djece, buduci su upravo njima namijenjeni prihodi akcije. Rijec je o humanitarnoj akciji kojima se ljudima želi podici svijest koliko su djeca potrebna i blagoslov", kazuje Nenad Bach.
Glavni nositelj glazbenog spektakla na teniskom stadionu u Umagu bit ce Toni Cetinski, uz potporu brojnih imena hrvatske popularne glazbe: Nine Badric, grupe Divas, Radojke Šverko, klape Teuta i mnogih drugih, a svi ce se sudionici odreci prihoda od ulaznica i ekskluzivne naklade CD-a i DVD-a za program pomoci obiteljima s osmero i više djece, kao i izgradnju igrališta i vrtica u krajevima gdje je to prijeka potreba.
Projekt koji zapocinje u Umagu završit ce, pak, spektaklom u Medugorju, za koji Nenada Bacha, kako kaže, vežu mnogi lijepi dogadaji, ali i bliski suradnici.

piše i snimio Marijan SIVRIC

Source: http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20040606/mozaik03.asp

 

 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.