Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (H) Promocija klapske glazbe u Americi punim jedrima
(H) Promocija klapske glazbe u Americi punim jedrima
By Nenad N. Bach | Published  12/15/2004 | Culture And Arts | Unrated
(H) Promocija klapske glazbe u Americi punim jedrima

 

Zvuk Sredozemlja - Hrvatski Misticni Glasovi

Punim Jedrima Naprijed


 

 

GLAZBENIK NENAD BACH TVRDI DA NJEGOV PROJEKT NIJE DOVEDEN U PITANJE Promocija klapske glazbe u Americi nije zakazala

Projekt »Sredozemni Zvuk – Hrvatski mistični glasovi« trajat će 20 godina jer se radi o ambicioznom projektu gdje se ne štedi na kvaliteti, istaknuo je Nenad Bach

 


 

NEW YORK/ZAGREB – Kako je s nedavne konferencije za tisak Ministarstva kulture izvijestio naš novinar, ministar kulture Božo Biškupić tom je prilikom rekao da eksperiment s Nenadom Bachom kao promotorom naše klapske glazbe u Americi, po svemu sudeći, nije uspio. Tragom te informacije kontaktirali smo Nenada Bacha, koji nam se javio iz New Yorka i kazao da su ga nakon članka objavljenog u »Novom listu« mnogi zvali i izrazili čuđenje takvom izjavom:
– I sâm sam bio neugodno iznenađen, pa sam odmah nazvao ministra Biškupića koji mi je rekao da to što piše u članku nije rekao. Naime, nije istina da projekt nije uspio, jer zapravo još nije ni počeo. Moje je mišljenje da ne samo Ministarstvo kulture, već i cijela država treba stati iza takvog nacionalnog programa. Zar mislite da se fado dogodio sam od sebe?
Smatram da je provokativni naslov kojim se tvrdi da je Bach zakazao više nego drzak, pogotovo u vrijeme raspodjele budžeta. Zakazati može samo netko tko je zaposlen, a budući da projekt nije krenuo to je samo provokacija sitnih glodara koji nemaju ništa izvorno reći, već glođu tuđe koncepte i ideje i nastoje ih rušiti. Kad se već mora pisati o meni, zašto se ne piše da sam dobio tri nagrade u posljednjih mjesec dana za dva filma – na festivalima u Denveru, Texasu i Hollywoodu? Zašto se ne piše da je upravo sada, u prosincu, 25 godina od izlaska prvog riječkog rock-albuma »Vrijeme i Zemlja«, kojim su postavljeni temelji riječke rock scene?
Kad se već mora pisati, zašto se ne piše to da surađujem s još jednim riječkim genijalcem – Andrejom Uremom, koji sada živi u New Yorku i u kojemu sam našao i prijatelja i jednog od najtalentiranijih umjetnika koji upravo radi na omotima super audio CD serije »Zvuk Sredozemlja – Hrvatski Mistični Glasovi«, ili na svjetskom tržištu »Mediterranean Sound – Croatian Mystic Voices«.

Ponos Riječana

Zašto se ne govori i o tome da se sprema izlazak na tržište ta dva super audio CD-a klapa u surround soundu, prva takva zvučna zapisa u povijesti hrvatske glazbe. Pogledajte kratku prezentaciju Andreja Urema na www.croatia.org pod naslovom serije. Što se tiče projekta »Sredozemni Zvuk – Hrvatski mistični glasovi«, to je projekt koji će trajati 20 godina.
Radi se o ambicioznom projektu gdje se ne štedi na kvaliteti. On uključuje prijevod na sedam jezika, te vrhunsku tonsku (John Holbrook, pet Grammy nagrada) i grafičku obradu. Možete se samo pridružiti i veseliti što se tako nešto veličanstveno sprema. To je nešto što ne samo Hrvatska, nego i svijet nikad nije ni čuo ni vidio, upoznao nas je Bach. Istaknuvši da koncept samopuzdanja nacije počinje u kulturnoj pripadnosti, a ne ondje gdje se negira sve što je hrvatsko, Bach poručuje da Riječani trebaju biti ponosni na sve njihove sugrađane koji djeluju u Americi i svijetu:
Ja svoj grad nisam zaboravio, i isto tako ne dopuštam da se laži i distribucija dezinformacija koju su učili u predvojničkoj obuci uči na meni – rezolutan je Nenad Bach.
 

Kim CUCULIĆ

Op-ed

Hvala Kim za priliku da se kaze istina.
Materijal, koncept i konačan prijedlog promocije projekta je predan na vrijeme do 15 Rujna 2004.

Hvala Bogu da ce ovakva Bozanska glazba govoriti sama za sebe, i vrijeme pregaziti sve nevjerne Tome. Sve je zapisano u zvijezdama. Uspjeh je neminovan i apsolutan. Relax, watch and listen. Mozete samo promatrati.


Nenad Bach

© Copyright 2002 NOVI LIST d.d. Sva prava pridržana.

http://www.novilist.hr/default.asp?WCI=Pretrazivac&WCU=285F28632859285A2863285A

28582858285C2863286328632859285A2859285D285E285A28632863286328592863B 
 

 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.