Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Awards  »  (H) Osjecki ansambl »Brevis« osvojio nagradu u Svedskoj
(H) Osjecki ansambl »Brevis« osvojio nagradu u Svedskoj
By Nenad N. Bach | Published  08/8/2004 | Awards | Unrated
(H) Osjecki ansambl »Brevis« osvojio nagradu u Svedskoj

 

VELIKI USPJEH VOKALNOG ANSAMBLA "BREVIS"

 

Osjecki vokalni ansambl "Brevis" koji je vec nekoliko godina najbolji zenski pjevacki zbor u Hrvatskoj, proslog tjedna dobio je i medjunarodno priznanje.Vise nego uspjesno nastupile su na Svjetskon natjecanju zborova u Svedskoj, a u kategoriji djevojackih zborova do 19 godina. "Imali smo priliku nastupiti sa vrhunskim zborovima i s tog velikog natjecanja vratiti s velikom nagradom zlatnom plaketom i zlatnim bodovima i posbenom titulom najboljeg zbora jer smo u rangu tih svojih djevojackih zborova bili najbolji" - kaze Antoaneta Radocaj, dirigentica i voditeljica zbora. Uz Antaoanetu i klavirskog suradnika Davora Dedica "Brevisice" su bile jedine predstavnice Hrvatske te svojim uspjehom postale jedini nas zbor s pobjedom na tako prestiznom natjecanju. Osvojenu nagradu "Brevisice" su posvetile svojoj clanici, nedavno preminuloj Dunji Kolb. Uz veselje zbog uspjeha zbora dirigentica Antoantea je imala jos jedan razlog za slavlje. Izmedju 84 dirigneta jedina je dobila specijalnu nagradu - stipendiju za sudjelovanje na 5. internacionalnom seminaru zborskih dirigenta u Njemackog slijedece godine.
http://66.102.9.104/search?q=cache:xxhULy4ZtqIJ:www.stv.hr/vijesti/svibanj04.htm+%22brevis%22&hl=hr&lr=lang_hr

Nisam siguran da ste imali ovu informaciju.
S postovanjem
Darko Varga
darko.varga@os.htnet.hr

Osjecki ansambl »Brevis« osvojio nagradu u Švedskoj

OSIJEK – Osjecki Vokalni ansambl »Brevis« osvojio je svjetskom natjecanju zborova u švedskom gradu Helsingborgu prvo mjesto i zlatnu plaketu u kategoriji djevojackih zborova do 19 godina, izvijestilo je vodstvo toga ansambla. Umjetnicka voditeljica Ansambla Antoaneta Radocaj kazala je na konferenciji za novinare da su na natjecanju od 19. do 23. svibnja nastupila 83 zbora iz 24 zemlje s oko 2000 sudionika te da je pobjeda u toj kategoriji »Brevisu« omogucila nastup na završnoj veceri na kojoj su nastupili pobjednici svih kategorija. Dodala je kako je kao jedini dirigent na natjecanju nagradena potpunom stipendijom za sudjelovanje na Musica Mundi Choral Academy – 5. medunardonom seminaru za zborske dirigente, koji ce se iduce godine održati u Njemackoj.
– Željeli smo nakon brojnih nastupa na hrvatskim natjecanjima provjeriti svoju vrijednost i po medunarodnim mjerilima, jer je rijec o jednom od najjacih svjetskih festivala, ocijenila je Radocaj.
Vokalni ansambl »Brevis« osnovan je 1995. i okuplja pjevacice u dobi od 16 do 19 godina. Ansambl je do sada dobio nekoliko domacih i inozemnih priznanja, a njegove clanice nastupaju i u opernim predstavama osjeckoga Hrvatskog narodnog kazališta. (Hina)
 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.