Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Sports  »  10th Annual Horse Race in Ravni Kotari
10th Annual Horse Race in Ravni Kotari
By Nenad N. Bach | Published  08/17/2007 | Sports | Unrated
GALOPSKI MILLENIUM KROZ RAVNE KOTARE
JUBILARNE, 10. PO REDU MEDUNARODNE KONJICKE GALOPSKE UTRKE U RAVNIM KOTARIMA

U subotu, 18.08.2007.god. s pocetkom u 17h na hipodromu "Ravni Kotari" u Polaci odrzat ce se jubilarne 10. medunarodne konjicke utrke galopera i kasaca. S obzirom da je ova godina jubilarna, ulaz na konjicke utrke je besplatan, a organizator se pobrinuo i za dobar izbor ravnokotarskih jela i pica.

Ukupno je prijavljeno 45 konja koji ce se natjecati u tri galopske utrke i tri utrke kasaca.

Poseban dodatak trkama je revijalna trka arapskih konja.

Za ove trke je bitno to sto je organizator konacno uspio osigurati tzv. start-masinu koja ce upotpuniti dogadaj u cjelosti i omoguciti istinski uzitak na trkama.

Posjet i pracenje utrka najavio je i poznati fotograf Sime Strikoman koji ce nase jubilarne trke ovjekovjeciti svojim foto umijećem.  Jedna od tih fotografija naci ce se i u knjizi milenijskih dogadaja.

Zahvaljujemo svim sponzorima i donatorima koji su omogucili da se ove trke odrze, a posebna zahvala podrsci od strane gospodarstvenika Zadarske zupanije.

Bez obzira na vrijeme, bila bura, sunce ili kisa, medunarodne trke ce se odrzati u zakazanom terminu.  Dodite i zabavite se!

Za sve dodatne informacije u vezi ovog dogadaja na raspolaganju vam je gosp. Radoslav Bobanovic (091/526-3229).

GALOPSKI MILLENIUM KROZ RAVNE KOTARE

Organizacija galopskih i kasackih konjickih utrka u Polaci svojevrsni je promidzbeni program potencijala Ravnih kotara i Bukovice. Uz vec tradicionalnu smotru folklora, probu mladih vina u Polaci oko  Sv. Martina, te degustaciju zrelih vina u Stankovcima za Sv. Ivana uz osmisljenu vinsku i uljarsku cestu zapocetu 1996 - 1997. godina, te stalnost benkovackog sajma, ....itd , jedinstveni je projekt ka ozivljavanju ovog kraja.

Opravdanost trajanja ovih manifestacija vec 10 i vise godina potvrduju donatori i sponzori,  mnostvo izletnika ( turista domacih i stranih), te puka Ravnih kotara i okolice koji i na ovaj nacn potvrduju svoju  zelju za dogadajima ovog sadrzaja, a time i povijesnu vrijednost ovih hrvatskih ruralnih prostora.

Ovo je jednostavno kazano "New deal Ravnih kotara". Zato zahvaljujemo svima koji su nas na bilo koji nacin podrzavali kroz ovih proteklih deset godina gore kazane razvojne projekte, a posebno medunarodne galopske utrke.

Formatted for CROWN by   Marko Puljić
Distributed by
www.Croatia.org This message is intended for Croatian Associations / Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions / articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know! Or simply...enjoy and spread the word and good vibrations.

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Related Links
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.