Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  NE DAMO TE, PISMO NAŠA 3. rujna na splitskom Poljudu!
NE DAMO TE, PISMO NAŠA 3. rujna na splitskom Poljudu!
By Tihana Buklijaš | Published  08/27/2006 | Culture And Arts | Unrated
U posljednjih nekoliko godina dogodio se fenomen klapske pjesme

NE DAMO TE, PISMO NAŠA

3. rujna na splitskom Poljudu!

 

Klape Maslina, Intrade, Sinj, Cambi, Trogir, Šufit, Puntari i Crikvenica održat će 3. rujna veliki koncert pod nazivom Ne damo te, pismo naša na splitskom Poljudu! Organizatori glazbene noći s okusom mora, splitska agencija Picaferaj i diskografska kuća Scardona, poljudsku ljepoticu u tu svrhu kane pretvoriti u golemi otvoreni teatar...


Klapski koncert će otvoriti meštar dalmatinske pisme Ljubo Stipišić Dalmata autor legendarne skladbe Dalmatino povišću pritrujena uvest će sve nazočne u spektakl koji nudi još iznenađenja. Strikan iz Veloga mista, glumac Špiro Guberina, također će sudjelovati u programu, a feštu neće propustiti ni njegov kolega Pjero Jelaska. Kreator glazbenog programa, Mojimir Čačija, rekao je kako će se svaka klapa uz izvedbe izvornih pjesama, publici predstaviti i s obradom poznate dalmatinske skladbe.

Klape koje će izvoditi tradicionalne dalmatinske pjesme i obrade novijih hitova, dobit će pojačanje u KUD-ovima Jedinstvo iz Splita i Kvadrilja iz Trogira, te ženskoj klapi Mirakul.

Trećina ulaznica već je rezervirana, prije nego što je počela njihova službena prodaja, a organizatori su ostali nemalo iznenađeni kad su zahtjeve za rezervacijom ulaznica dobili čak iz Ljubljane, Sarajeva i Milana!

Što zaključiti, nego da se dobar glas očito daleko čuje.

 

"U posljednjih nekoliko godina dogodio se fenomen klapske pjesme, koji je počeo suradnjom klape Cambi s Gibonnijem, a lani kulminirao uspjehom klape Maslina s pjesmom Da te mogu pismom zvati. Zbog velikog interesa kojeg je publika pokazala prema klapskom izričaju, vjerovali ili ne, puno je lakše odlučiti se za organizaciju ovakvih koncerata nego onih s izvođačima rock ili zabavne scene", kaže Branko Paić iz Scardone.

 

Prodaja ulaznica organizirana je u petnaest gradova - Zagrebu, Rijeci, Splitu, Sinju, Kaštel Novom, Solinu, Trogiru, Šibeniku, Zadru, Makarskoj, Omišu, Metkoviću, Kninu, Imotskom, Opuzenu - a ujedno će biti organiziran i prijevoz autobusima do poljudske ljepotice...   vidimo se...

 

www.scardona.hr

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.