Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  NE DAMO TE, PISMO NAŠA 3. rujna na splitskom Poljudu!
NE DAMO TE, PISMO NAŠA 3. rujna na splitskom Poljudu!
By Tihana Buklijaš | Published  08/27/2006 | Culture And Arts | Unrated
U posljednjih nekoliko godina dogodio se fenomen klapske pjesme

NE DAMO TE, PISMO NAŠA

3. rujna na splitskom Poljudu!

 

Klape Maslina, Intrade, Sinj, Cambi, Trogir, Šufit, Puntari i Crikvenica održat će 3. rujna veliki koncert pod nazivom Ne damo te, pismo naša na splitskom Poljudu! Organizatori glazbene noći s okusom mora, splitska agencija Picaferaj i diskografska kuća Scardona, poljudsku ljepoticu u tu svrhu kane pretvoriti u golemi otvoreni teatar...


Klapski koncert će otvoriti meštar dalmatinske pisme Ljubo Stipišić Dalmata autor legendarne skladbe Dalmatino povišću pritrujena uvest će sve nazočne u spektakl koji nudi još iznenađenja. Strikan iz Veloga mista, glumac Špiro Guberina, također će sudjelovati u programu, a feštu neće propustiti ni njegov kolega Pjero Jelaska. Kreator glazbenog programa, Mojimir Čačija, rekao je kako će se svaka klapa uz izvedbe izvornih pjesama, publici predstaviti i s obradom poznate dalmatinske skladbe.

Klape koje će izvoditi tradicionalne dalmatinske pjesme i obrade novijih hitova, dobit će pojačanje u KUD-ovima Jedinstvo iz Splita i Kvadrilja iz Trogira, te ženskoj klapi Mirakul.

Trećina ulaznica već je rezervirana, prije nego što je počela njihova službena prodaja, a organizatori su ostali nemalo iznenađeni kad su zahtjeve za rezervacijom ulaznica dobili čak iz Ljubljane, Sarajeva i Milana!

Što zaključiti, nego da se dobar glas očito daleko čuje.

 

"U posljednjih nekoliko godina dogodio se fenomen klapske pjesme, koji je počeo suradnjom klape Cambi s Gibonnijem, a lani kulminirao uspjehom klape Maslina s pjesmom Da te mogu pismom zvati. Zbog velikog interesa kojeg je publika pokazala prema klapskom izričaju, vjerovali ili ne, puno je lakše odlučiti se za organizaciju ovakvih koncerata nego onih s izvođačima rock ili zabavne scene", kaže Branko Paić iz Scardone.

 

Prodaja ulaznica organizirana je u petnaest gradova - Zagrebu, Rijeci, Splitu, Sinju, Kaštel Novom, Solinu, Trogiru, Šibeniku, Zadru, Makarskoj, Omišu, Metkoviću, Kninu, Imotskom, Opuzenu - a ujedno će biti organiziran i prijevoz autobusima do poljudske ljepotice...   vidimo se...

 

www.scardona.hr

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.