Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Awards  »  (E) Dva hrvatska branda medju najboljih 100 - Boris Ljubicic opet na djelu
(E) Dva hrvatska branda medju najboljih 100 - Boris Ljubicic opet na djelu
By Nenad N. Bach | Published  06/14/2006 | Awards | Unrated
(E) Dva hrvatska branda medju najboljih 100 - Boris Ljubicic opet na djelu

Dva Hrvatska branda medju najboljih 100

 

Logo Hrvatske turisticke zajednice je 15. svibnja 2006. u Providence-u, SAD proglasena jednim od 10 pobjednika nagrade ReBrand 100 za 2006. godinu. Usporednim prikazom starog i novog Logo-a hrvatskog turizma medjunarodni ziri je odlucio nagraditi nas novi logo. Ovo je veliko priznanje hrvatskom brandu i turistickoj bransi kojom se hrvatska promovira u svijetu. ReBrand 100 se dodjeljuje stotini najdinamicnijih i najuspjesnije preoblikovanih (rebrendiranih) logo-a sa svih strana svijeta. Kriteriji prema kojima su izabrani pobjednici najboljih preoblikovanja logotipova su cista i jasna transformacija za poboljsanje strategijske objektivnosti, nadmasena ocekivanja i/ili uklopljen element iznenadjenja, naziranje emotivne veze sa ciljanom publikom i sposobnost za sire prepoznavanje i ostvarenje.

 



 

Novi logo Hrvatske turisticke zajednice dizajnera Borisa Ljubicica donio je svjezinu i prepoznatljivost Hrvatske na turistickom trzistu. Buduci je Hrvatska zemlja tisucu otoka i blistavog plavog mora, prostranih zitnih polja i gustih suma, logom Hrvatske turisticke zajednice ispreplicu se plava boja kao simbol
mora, zuta kao simbol zita i zelena kao simbol suma a kao najvazniji detalj dva kvadrata (crveni i plavi) koji predstavljaju vizualni kod Republike Hrvatske. Posebnost rijesenja logoa je i njegova prevodivost na sve jezike svijeta, jer je autor oblikovao posebnu tipografiju kojom se naziv Hrvatska ispisuje s obvezna dva kvadrata i slovom "A" u onom plavom kao inicijal od Adriatic Sea (zapravo hrvatskog mora). Nagrada ReBrand 100 je jos jedna u nizu uspjeha ostvarenih suradnjom Hrvatske turisticke zajednice i dizajnera Borisa Ljubicica.

 

 


 

Hrvatska radiotelevizija ciji logo HRT ima dva crvena kvadrata na slovu T je rebrendirana tako da su slova objedinjena u cijelinu i da svako slovo ima jednu bocnu okomitu liniju koja ga vremenski odredjuje: slovo H naravno ima najduzu liniju, slovo R nesto kracu (upravo slavi 80 godina) i slovo T najkacu
( postoji vec 50 godina). Osnovna ideja sa dva crvena kvadrata koji odredjuju vizualni kod Hrvatske su nepromijenjana. Rebrendirani HRT kao i turizam su svijetski reprezenti uspjesnog rebrendiranja.

 


 

Zanimljivo je da je isti autor oblikovao i prva rijesenja i njihov redizajn. Zakljucak: radi se o sigurnim standardima koji jasno i nedvojbeno predstacvljaju Republiku Hrvatsku u svijetu i doma i svojim uzorom mogu biti naputak za uspjesnost hrvatskog branda, pa cak i njegova definicija.

Linkovi:

www.rebrand.com  winers

www.rebrand100.com/page.php/id/361  Croatian National Tourist Board .

 

contact Boris Ljubicic: boris@studio-international.com

 

www.studio-international.com
How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.