Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Community  »  (H) Croatian Chronicle: Piknik Hrvatske zupe sv. Cirila i Metoda na Hrvatskoj zemlji
(H) Croatian Chronicle: Piknik Hrvatske zupe sv. Cirila i Metoda na Hrvatskoj zemlji
By Nenad N. Bach | Published  06/14/2006 | Community | Unrated
(H) Croatian Chronicle: Piknik Hrvatske zupe sv. Cirila i Metoda na Hrvatskoj zemlji

BOONTON, NJ
Na Hrvatskoj zemlji održan prvi veliki župni piknik Hrvatske župe sv. irila i Metoda

Uz prekrasno vrijeme, pjev pti ica i lagano pirkanje osvježavajueg povjetarca, skoro tri tisue Hrvata odlu ilo je provesti sun anu nedjelju 11. lipnja uživajui u prvom velikom župnom pikniku na Hrvatskoj zemlji u New Jerseyu. I dok su oni strpljiviji veinu svog vremena proveli u redu za pe enu janjetinu, iji se miris širio zelenim travnjacima od ranog jutra, drugi su odmah nakon svete mise i procesije oko jezera, odlu ili prepustiti se arima prirode, te uživati u prekrasnom krajoliku.

Bila je to prilika da se još jednom sretnu stari prijatelji i rodbina koju ne viamo više tako esto, a brojni su župljani Župe sv. irila i Metoda iskoristili ovu nedjelju i druženje kako bi se, pred odlazak u domovinu pozdravili sa svojim župnikom fra Ivicom Majstoroviem, koji odlazi u Chicago. Fra Ivica je najavio svoj skori odlazak, te rekao kako zbog redovnih izmještaja pastoralnog osoblja koje se dogaa svakih nekoliko godina, Župu osim njega napuštaju i sestre Milka i Zdravka. Novi župnik bit e fra Nikola Pašali, koji je zadnjih nekoliko godina vodio Župu svete Lucije u Troyu pored Detroita.

Ekipa HRT-a America prezentirala je svoje nove programe i najavila prijenos svih utakmica sportskog prvenstva u nogometu, a za susjednim štandom mlada ekipa XSL Imports predstavila je odli no vino Bibich i izvrsno maslinovo ulje koje uvoze iz šibenskog kraja.

Središnji sportski dogaaj piknika i ove je godine bio nogometni turnir, koji je zbog aktualnog Svjetskog prvenstva, i trenuta ne popularnosti ovog sporta privukao brojnu znatiželjnu publiku. Ove godine za sudjelovanje se prijavilo deset nogometnih ekipa, a pobjedu su odnijeli mladi i nadobudni Heroji, koji su u finalu svladali svoje nešto starije protivnike iz Croatie. Ivica Kaji, jedan od organizatora turnira isti e kako je ovo bio posebno uspješan turnir zbog sve veeg interesa mladih ekipa, a ove godine nastupili su i oni najmlai igra i, od kojih e se, kaže Kaji, na jesen formirati mladi tim nove Croatie. Nogometni klub Croatia dugi je niz godina djelovao u New Yorku i ostvarivao odli ne sportske rezultate, a ugašen je po etkom devedesetih. Za obnavljanje kluba postoji veliki interes, a i ovaj turnir je pokazao da za budunost nema straha.

Vidi foto galeriju - Župni piknik

Formatted for CROWN by Croatian Chronicle

Subscribe to Croatian Chronicle

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.