Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Community  »  (H) Croatian Chronicle: Piknik Hrvatske zupe sv. Cirila i Metoda na Hrvatskoj zemlji
(H) Croatian Chronicle: Piknik Hrvatske zupe sv. Cirila i Metoda na Hrvatskoj zemlji
By Nenad N. Bach | Published  06/14/2006 | Community | Unrated
(H) Croatian Chronicle: Piknik Hrvatske zupe sv. Cirila i Metoda na Hrvatskoj zemlji

BOONTON, NJ
Na Hrvatskoj zemlji održan prvi veliki župni piknik Hrvatske župe sv. irila i Metoda

Uz prekrasno vrijeme, pjev pti ica i lagano pirkanje osvježavajueg povjetarca, skoro tri tisue Hrvata odlu ilo je provesti sun anu nedjelju 11. lipnja uživajui u prvom velikom župnom pikniku na Hrvatskoj zemlji u New Jerseyu. I dok su oni strpljiviji veinu svog vremena proveli u redu za pe enu janjetinu, iji se miris širio zelenim travnjacima od ranog jutra, drugi su odmah nakon svete mise i procesije oko jezera, odlu ili prepustiti se arima prirode, te uživati u prekrasnom krajoliku.

Bila je to prilika da se još jednom sretnu stari prijatelji i rodbina koju ne viamo više tako esto, a brojni su župljani Župe sv. irila i Metoda iskoristili ovu nedjelju i druženje kako bi se, pred odlazak u domovinu pozdravili sa svojim župnikom fra Ivicom Majstoroviem, koji odlazi u Chicago. Fra Ivica je najavio svoj skori odlazak, te rekao kako zbog redovnih izmještaja pastoralnog osoblja koje se dogaa svakih nekoliko godina, Župu osim njega napuštaju i sestre Milka i Zdravka. Novi župnik bit e fra Nikola Pašali, koji je zadnjih nekoliko godina vodio Župu svete Lucije u Troyu pored Detroita.

Ekipa HRT-a America prezentirala je svoje nove programe i najavila prijenos svih utakmica sportskog prvenstva u nogometu, a za susjednim štandom mlada ekipa XSL Imports predstavila je odli no vino Bibich i izvrsno maslinovo ulje koje uvoze iz šibenskog kraja.

Središnji sportski dogaaj piknika i ove je godine bio nogometni turnir, koji je zbog aktualnog Svjetskog prvenstva, i trenuta ne popularnosti ovog sporta privukao brojnu znatiželjnu publiku. Ove godine za sudjelovanje se prijavilo deset nogometnih ekipa, a pobjedu su odnijeli mladi i nadobudni Heroji, koji su u finalu svladali svoje nešto starije protivnike iz Croatie. Ivica Kaji, jedan od organizatora turnira isti e kako je ovo bio posebno uspješan turnir zbog sve veeg interesa mladih ekipa, a ove godine nastupili su i oni najmlai igra i, od kojih e se, kaže Kaji, na jesen formirati mladi tim nove Croatie. Nogometni klub Croatia dugi je niz godina djelovao u New Yorku i ostvarivao odli ne sportske rezultate, a ugašen je po etkom devedesetih. Za obnavljanje kluba postoji veliki interes, a i ovaj turnir je pokazao da za budunost nema straha.

Vidi foto galeriju - Župni piknik

Formatted for CROWN by Croatian Chronicle

Subscribe to Croatian Chronicle

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.