Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Tourism  »  (H) Od Lipnja Hrvatska povezana sa SAD direktnim letovima
(H) Od Lipnja Hrvatska povezana sa SAD direktnim letovima
By Nenad N. Bach | Published  03/16/2005 | Tourism | Unrated
(H) Od Lipnja Hrvatska povezana sa SAD direktnim letovima

 

 

ZRAKOPLOVNA KOMPANIJA TRANS MERIDIAN AIRLINES OD LIPNJA
POVEZUJE
HRVATSKU I SAD
Iz
Splita i Zagreba prvi put izravno
do Chicaga i New Yorka


Od 1. lipnja do 5. rujna svakog će se tjedna petkom letjeti iz Chicaga za Zagreb, a nedjeljom za Split, dok će povratak biti idućega dana. Iz New Yorka će, s aerodroma JFK, letovi za Split biti svakog petka, a za Zagreb svake nedjelje. Povratak je također idućeg dana
SPLIT - Split i Zagreb od lipnja će dobiti dvije izravne sezonske zrakoplovne veze sa Sjedinjenim Državama. Kompanija Trans Meridian Airlines svakog će tjedna povezivati New York i Chicago s dva najveća hrvatska grada.
Potvrdila nam je to Ingrid Zupicich iz newyorÅ¡ke putničke agencije Croatia Travel, koja će prodavati karte za letove Trans Meridian Airlinesa iz New Yorka prema Hrvatskoj.
— Čini nam se da je zanimanje američkih turista za Hrvatsku ove godine povećano i to je dobar znak i za letove Trans Meridian Airlinesa. Oni će letove iz New Yorka i Chicaga prema Splitu, odnosno Zagrebu obavljati s dva zrakoplova boeing 757-200. To su udobne letjelice kapaciteta 210 putnika — kazala nam je Ingrid Zupicich u telefonskom razgovoru iz New Yorka. Potvrdila nam je i to da će Croatia Travel već od idućeg tjedna početi primati rezervacije za letove prema Hrvatskoj.
Od istog izvora doznajemo kako će povratna karta iz New Yorka do Splita stajati oko 1000 dolara, a na naÅ¡e pitanje je li moguće da karte kupljene u Splitu za izravni let do New Yorka i Chicaga ipak budu jeftinije, agentica Croatia Travela je odgovorila:
— Da, razmatramo takvu mogućnost, a viÅ¡e ćemo znati za tjedan dana.
Kako doznajemo, zrakoplovi Trans Meridian Airlinesa od 1. lipnja do 5. rujna svakog će tjedna petkom letjeti iz Chicaga za Zagreb, a nedjeljom za Split, dok će povratak biti idućega dana. Iz New Yorka će, s aerodroma JFK, letovi za Split biti svakog petka, a za Zagreb svake nedjelje. Povratak je također idućeg dana.
— Zrakoplovi će iz tehničkih razloga na putu od New Yorka ili Chicaga prema Splitu ili Zagrebu nakratko slijetati u Reykjaviku na Islandu — dodala je Ingrid Zupicich.
Na splitskom aerodromu još nisu dobili službenu najavu za prekooceanske letove Trans Meridian Airlinesa, no voditelj službe marketinga Mateo Boljat nam je kazao kako za to još ima dovoljno vremena.
— Ako letove planiraju od 1. lipnja, onda joÅ¡ nije kasno za najavu. Koliko je meni poznato, to bi bile prve izravne linije iz Sjedinjenih Država prema Splitu od samostalnosti Hrvatske — izjavio je Mateo Boljat. Dodao je usput da je ovoga tjedna Å¡est ljetnih čarter letova između Toronta i Splita najavila kanadska kompanija Skyservice Airlines.

Ivo Å ĆEPANOVIĆ

http://www.slobodnadalmacija.com/20050316/novosti07.asp

 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.