Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Tourism  »  (H) Direktni letovi iz SAD-a za Hrvatsku predstavljeni u Hiltonu
(H) Direktni letovi iz SAD-a za Hrvatsku predstavljeni u Hiltonu
By Nenad N. Bach | Published  04/17/2005 | Tourism | Unrated
(H) Direktni letovi iz SAD-a za Hrvatsku predstavljeni u Hiltonu

 

Direktni letovi iz SAD-a za Hrvatsku

predstavljeni u Hilton Hotelu za samo $599.00

NEW YORK- U prisustvu brojnih novinara, turistickih djelatnika, predstavnika hrvatske zajednice i diplomacije u hotelu Hilton na Manhattanu je u petak 15. travnja odrzana javna prezentacija direktnih letova iz SAD-a za Hrvatsku.

Kao domacin predstavljanja u New Yorku prisutne je pozdravio Boris Miketic, vlasnik putnicke agencije Croatia Travel, koja je uz poslovnu grupu Astada i zracnu kompaniju Transmeridian airline bila domacinom ovog dogadjaja.

O pokretanju projekta direktnih letova za Hrvatsku govorio je zatim Milivoj Miki Pavletic, predsjednik poslovne grupe Astada. On je priblizio prisutnima kako je doslo do realizacije ovog projekta te naglasio kako se nada da ce mogucnost direktnog putovanja iz New Yorka i Chicaga do Splita i Zagreba napokon poboljsati komunikaciju izmedju dvije zemlje. «Mogucnost direktnog putovanja povecat ce i ogromne potencijale koji postoje u hrvatskom turizmu, a koji je jos uvijek premalo poznat Amerikancima», kazao je Pavletic.

Zracnu kompaniju Transmeridian Airlines predstavio je Russel Ryan, podpredsjednik za poslovni razvoj (Vice President Business Development). On je govorio o strategiji razvoja, klijentima i mogucnostima koje TMA nudi. Isto tako on je podrobno opisao zrakoplov Boeing 757 - 200ER, nosivosti 200 osoba koji ce od 3. lipnja do 5. rujna prevoziti putnike na relaciji New York – Zagreb, New York – Split,
Chicago – Zagreb, Chicago- Split i iste linije u povratnom smjeru. TMA nudi sigurnu i pouzdanu uslugu, a dokazali smo to i ove godine kada je TMA bio sluzbeni zracni prijevoznik predsjednicke kampanje Kerry&Edwards», kazao je Russel.

O direktnim letovima je zatim govorila Marina Zadro iz putnicke agencije Vega Travel iz Chicaga. Ona je istaknula kako je vijest o direktnim letovima izuzetno dobro primljena medju Hrvatima Chicaga. «Za sada imamo uistinu izvrsne reakcije i puno dobrih zelja, jer je ocigledno da se ovaj projekt dugo i s nestrpljenjem ocekivao. Zahvalni smo svima koji su prepoznali vrijednost ove akcije, a posebno naglasavamo izvrsnu podrsku Hrvatskog generalnog konzulata u Chicagu», kazala je Zadro.

Menadzer touroperatora Speranza iz Zagreba Andrea Blazekovic predstavila je turisticke ture od sedam dana, te naglasila kako u organiziranju boravka u Hrvatskoj Speranza nusi visoku kvalitetu usluge i mogucnost upoznavanja najatraktivnijih turistickih destinacija u Hrvatskoj. Ona je zatim pozvala sve hrvatske i americke goste da posjete biser Jadrana i boravak u Hrvatskoj ucine jedinstvenim i posebnim iskustvom, koje od sada postaje dostupno i lako izvedivo upravo zahvaljujuci direktnim letovima vec od 3. lipnja.

O mogucnostima koje ce direktni letovi otvoriti za promociju hrvatskog turizma u Americi govorila je zatim Nena Komarica, voditeljica Ureda Hrvatske turisticke zajednice u New Yorku. «Hrvatska je danas vodeca turisticka destinacija. Lonely planet proglasio je nasu zemlju najpozeljnijom destinacijom ove godine, dok se i ovaj mjesec, drugu godinu za redom Hrvatska nasla kao tema travanjskog broja JaxFax,
vodeceg magazina za putnicke agencije», kazala je Komarica, te dodala lkako zanimanje za Hrvatsku nikad nije bilo vece te kako je upravo sad pravi trenutak da se brojni zainteresirani gosti usmjere i dovedu do Hrvatske. Ove godine, kazale je Nena Komarica ocekujemo da ce Hrvatsku iz Amerike posjetiti 200. 000 gostiju, sto je daljnje poboljsanje u odnosu na proteklih nekoliko godina, a cemu ce znatno
doprinijeti upravo postojanje direktnih letova.

Okupljene goste na prezentaciji u Hilton hotelu pozdravio je i generalni konzul republike Hrvatske u New Yorku, gospodin Petar Ljubicic, koji je takodjer naglasio kako se ovim projektom napokon otvaraju i neslucene mogucnosti daljnje promocije i priblizavanja hrvatskih ljepota americkim turistima i svijetu. «Nadamo se da ce ovaj projekt popuniti prazninu koja je dugo postojala i zelimo mu puno uspjeha»,
kazao je generalni konzul Ljubicic.

Prezentacija projekta direktnih letova za Hrvatsku popracena je snimkama hrvatskih turistickih ljepota, a svim gostima uruceni su paketi s promotivnim turistickim materijalima i suvenirima.

Predstavljanje direktnih letova naislo je u hotelu Hilton u New Yorku na veliku podrsku i odobravanje, kako od turistickih djelatnika tako i od clanova hrvatske zajednice te brojnih poslovnih ljudi i predstavnika medija. Cijena povratne karte iz New Yorka do Zagreba i Splita pocinje vec od 599.00 dolara a prvi letovi iz Zagreba i Splita za New York najavljeni su za istu cijenu.

CROATIA TRAVEL AGENCY, Inc.

(The consolidator for flights from New York - JFK)
Phone: 800-662-7628
www.CroatiaTravel.com

Email: sales@croatiatravel.com 

 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.