Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Sports  »  (H) Janici i trece zlato - Povijesna medalja
(H) Janici i trece zlato - Povijesna medalja
By Nenad N. Bach | Published  02/22/2002 | Sports | Unrated
(H) Janici i trece zlato - Povijesna medalja
 
Janici i trece zlato !!! 
 
JANICA Kostelic osvojila je zlatnu medalju u veleslalomu i time postala najuspješnijom skijašicom u povijesti Olimpijskih igara. Tri zlatne i jedna srebrna medalja - NEVJEROJATNO!!! 
 
Nakon zlata u alpskoj kombinaciji i slalomu, te srebra u superveleslalomu, 20-godišnja Zagrepcanka deklasirala je svjetsku klasu i u veleslalomu sa ukupnim vremenom 2:30.01 minuta. 
 
U disciplini u kojoj nikad nije bila medu prve tri, Janica je srebrnu 
Švedanku Anja Paerson ostavila za 1.32 sekundi, a svjetsku prvakinju i najvecu favoritkinju broncanu Švicarku Sonju Nef cak 1.66 sekundi. 
 
Ovo je zaista nestvarno, što reci nakon ovakvog nastupa Janice Kostelic na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityu. Pokazala je da je najbolja, najsvestranija i najpripremljenija skijašica svijeta i ispisala olimpijsku povijest. 
 
"Ne znam što se dogada. I ja sam iznenadena. Ne osjecam se kao najbolja skijašica svijeta, pa ja sam još uvijek djevojcica", bila je prva izjava djevojke ispod Sljemena koja je na tako strašan nacin "pokorila" skijaški svijet. Otkad je Zimskih igara samo su dvojica skijaških velikana 
Austrijanac Tony Sailer (1956) i Francuz Jean Claude Killy (1968) osvojili tri zlata - sada se njima pridružila i Janica Kostelic. 
 
Nakon prve vožnje imala je prednost od 49 stotinki ispred drugoplasirane Austrijanke Meissnitzer, te 73 stotinke u odnosu na treceplasiranu Španjolku Contreras i vec tada se naziralo još jedno hrvatsko slavlje. Slicno kao i 
superveleslalomu, Janica nikad prije u Svjetskom kupu nije bila na postolju u veleslalomu - cetvrta je bila u Park Cityu (1998) i Serre Chevalieru (2000). U drugoj vožnji je ispalo još bolje, Janica je sa 1:14.01 imala najbolje vrijeme i drugog "laufa", a 45 stotinki sekundi iza nje bila je Paerson. 
 
Sa tri operacije koljena u zadnjih sedam mjeseci, što je potpuno poremetilo ritam treninga ni priprema, od Janice se objektivno ocekivala samo jedna medalja, povijesna prva "zimska" za Hrvatsku. A iz Salt Lake Citya se vraca sa cetiri medalje, od cega tri najsjajnije... Kakav ce to biti docek u Zagrebu u ponedjeljak. 
 
Veliki docek za Olimpijsku pobjednicu organizirat ce se na Trgu Bana Jelacica u Zagrebu u Zagrebu, u ponedjeljak 25. veljace u 11 sati. 
 
 
 
Distributed by www.CroatianWorld.net. This message is intended for Croatian Associations/Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions/articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, 
please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know! 
How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.