Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Sports  »  (H) MITTELEUROPA ? ADRIATIC CUP 2003
(H) MITTELEUROPA ? ADRIATIC CUP 2003
By Nenad N. Bach | Published  05/22/2003 | Sports | Unrated
(H) MITTELEUROPA ? ADRIATIC CUP 2003

5. MEDUNARODNI NOGOMETNI TURNIR

«MITTELEUROPA – ADRIATIC CUP 2003»

APARTMANI MEDENA – TROGIR – CROATIA 
16.04. – 20.04.2003



Na 5. nogometnom medunarodnom turniru sudjelovalo je 22 kluba – 46 momcadi u 6 omladinskih nogometnih katetgorija (oko 750 sudionika) iz 6 drzava i to: Austrije, Madarske, Belgije, Njemacke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
U kategoriji kadeta prvo mjesto osvojila je momcad NK Tomislav iz Tomislavgrada (BiH), u kategoriji pionira prvo mjesto osvojila je momcad NK Osijek iz Osijeka (Hrvatska), u kategoriji starijih pocetnika prvo mjesto osvojila je takoder momcad NK Osijek, u kategorij mladih pocetnika prvo mjesto osvojila je momcad FC Genk iz Belgije dok je u kategoriji starijih pijetlica prvo mjesto osvojila momcad NK Osijek a u najmladem godistu pijetlica 1994 g. omladinska skola nogometa Jarun iz Zagreba je osvojila prvo mjesto.
Na kraju turnira za prvoplasirana tri mjesta u svim kategorijama podijeljeni su pehari i zlatne, srebrne i broncane medalje sa likom nogometasa. Na zatvaranju turnira nagrade za ostvarene rezultate podijelili su direktor turnira prof. Damir Milic i direktor hotelsko-apartmanskog kompleksa Medena gosp. Predrag Jurcevic.
Po broju osvojenih kategorija (pioniri, stariji pocetnici i stariji pijetlici 1992 g.) momcad NK Osijek je proglasena za najuspjesniju momcad turnira. Prvu nagradu za unapredenje i kvalitetu nogometa sa mladim uzrastima pripala je klubu FC Genk iz Belgije koji je demonstrirao tijekom natjecanja nacela modernog nogometa te odusevio ne samo gledatelje nego i trenere i momcadi ostalih sudionika turnira. Za fair play igru proglasen je FC Rapid iz Beca (Austrija). 
Turnir je pokazao da se iz godine u godinu povecava broj kategorija i sudionika te kvaliteta prikazane nogometne igre te je na najboljem putu da postane tradicionalni medunarodni turnir (jedini takve vrste za najmlade uzraste u Hrvatskoj). Turnir je organiziran u turistickoj vansezoni (pred Uskrs) i ima osim sportskog i promotivni turisticki znacaj. Slijedeci 6. medunarodni nogometni turnir bit ce odrzan od 06.04. – 10.04.2004.g. na istoj destinaciji.
Organizator turnira nada se odzivu i klubova iz hrvatske dijaspore.


Tajnik turnira
Miroslav Galic 

Tel/fax: 00385/31/500-553
e-mail: damir.milic@os.hinet.hr 
Croatia

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments
  • Comment #1 (Posted by miro)

    good
     
Submit Comment


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.