Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Sports  »  (E,H) Croatia wins another medal in handball
(E,H) Croatia wins another medal in handball
By Nenad N. Bach | Published  08/27/2004 | Sports | Unrated
(E,H) Croatia wins another medal in handball

 


CROATIA 33 - 31 HUNGARY
(18- 15) - (16- 15)
Helliniko Indoor Arena - FRI 27 AUG 2004 - Start Time: 14:30

Referees: (13) ARNALDSSON Stefan / (14) VIDARSSON Johann gunnar (IHF)

They will be playing in the finals for gold. Slijedeca utakmica je finale za zlato.


HRVATSKI RUKOMETAŠI NA OI 2004.

HRVATSKA U POLUFINALU NADIGRALA MAĐARE
27.08.2004

Hrvatska rukometna reprezentacija izborila je finale na Olimpijskim igrama u Ateni. Nakon pet pobjeda u skupini, pobjede u cetvrtfinalu protiv Grcke, hrvatski su rukometaši u polufinalu s 33:31 bili bolji od Madarske, te tako osigurali najmanje srebrnu medalju. Nakon što su osvojili olimpijsko zlato u Atlanti (1996.), a nisu izborili nastup u Sydneyu (2000.), hrvatski su rukometaši ponovno izborili priliku da se popnu na rukometni Olimp.

Oprezan pocetak

Ne želeci podcijeniti protivnika, hrvatski su rukometaši opreznije ušli u susret, koncentrirajuci se na obranu, dok su u napadau najrazigraniji bili Ivano Balic i Mirza Džomba. Prvih desetak minuta padali su pogodak na pogodak, te naši rukometaši nisu uspjeli steci neku vecu prednost. Tada se polovicom prvoga dijela razbranio Venio Losert, a napad je uspio probiti cvrstu madarsku obranu, te su naši rukometaši prvi put poveli s tri pogotka razlike.

Ta prednost dala je dodatna krila našim rukometašima, koji su poceli igrati sve bolje, te su u 28. minuti stigli prvi put na pet pogodak prednosti (18:13). Nakon toga, dogodio se mali pad i Madari su s tri uzastopna pogotka do kraja prvoga dijela uspjeli smanjiti na samo dva pogotka minusa (18:16).

Šola zakljucao svoja vrata

U drugome dijelu na naša vrata stao je Vlado Šola, te mu je trebalo samo nekoliko minuta pokaže zašto je jedan od najboljih svjetskih vratara. Kod rezultata 20:17 Šola je zakljucao svoja vrata i sljedecih šest minuta Madari nisu uspjeli postici pogodak. To su iskoristili naši rukometaši, koji su pogocima Igora Vorija, Blaženka Lackovica i Mirze Džombe stigli na šest pogodaka prednosti (23:17).

Nakon toga naši su rukometaši vrlo suvereno kontrolirali igru, te nisu Madarima dopuštali da ugroze naš prolazak u finale. Madari su jedino pet minuta prije kraja stigli na samo tri pogotka manjka, te su imali i kontru za samo minus dva, ali tada je zicer skinuo Šola, te su naši s dva pogotka ponovno pobjegli na plus pet.

Do kraja susreta naši su rukometaši težili atraktivnim potezima, te su Madari na kraju uspojeli ublažiti poraz na 33:31.

Hrvatski su rukometaši tako nastavili niz nepobjedivosti u Ateni, a u finalu, koje na rasporedu u nedjelju u 15.45, ocekuju ih bolji iz susreta Njemacke i Rusije.

HRTweb sport (vh)
 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.