Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Sports  »  (E) Oba su pala... Ivan Ljubicic osvaja dva ATP turnira za redom
(E) Oba su pala... Ivan Ljubicic osvaja dva ATP turnira za redom
By Nenad N. Bach | Published  10/16/2005 | Sports | Unrated
(E) Oba su pala... Ivan Ljubicic osvaja dva ATP turnira za redom

 

TENIS: LJUBICIC OSVOJIO ATP TURNIR U BECU
16.10.2005

Najbolji hrvatski tenisac Ivan Ljubicic nastavlja pobjednicki niz. Nakon sto je prosloga tjedna osvojio ATP turnir u francuskome Metzu, Ljubicic je pokorio i vrlo jaki turnir u Becu. U finalu 565.000 eura vrijednoga turnira u glavnome gradu Austrije Ljubicic je sa 6:2 , 6:4 i 7:6 (5) slavio protiv bivsega najboljeg svjetskog tenisaca, spanjolca Juana Carlosa Ferrera.

Ljubicic je do treceg turnira u karijeri, te drugog ove sezone u sest finala, dosao nakon dva sata i 30 minuta igre. Bila je to ujedno i 12. pobjeda Ljubicica u nizu, koji je posljednji put izgubio u trecem kolu Grand Slam turnira US Opena od Francuza Richarda Gasqueta, nakon cega su uslijedile dvije pobjede u polufinalu Davis Cupa protiv Rusije, pet pobjeda u Metzu prosloga tjedna, te pet pobjeda u Becu.

Dobar pocetak Ljubicica

Ljubicic je izvrsno otvorio dvoboj s Ferrerom te je vec u cetvrtom gemu uspio iskoristiti drugu break-loptu za vodstvo od 3:1. Vec u sljedecem gemu Ferrero je imao priliku uzvratiti Ljubicicu, ali se hrvatski tenisac uspio spasiti. Pri rezultatu 5:2 Ljubicic je jos jedanput osvojio spanjolcev servis te dobio prvi set sa 6:2.

Vec u prvome gemu drugoga seta Ferrero je imao priliku oduzeti Ljubicicev servis, ali se hrvatski tenisac jos jedanput izvukao. U nastavku drugoga seta oba su tenisaca cvrsto drzala svoje servise sve do rezultata 5:4 za Ljubicica, kada je Ljubo jos jedanput oduzeo servis Ferreru i poveo s 2:0 u setovima.

Treci set odlucen u tie-breaku

U trecem setu Ljubicic je bio opasniji, iako se cinilo da sve teze prati naporni finalni dvoboj. Kod rezultata 4:4 Ferrero je imao break-loptu, ali je Ljubicic osvojio vrlo tezak poen od cak 36 izmjena udaraca. U sljedecem gemu Ljubicic je imao mec loptu, ali ju nije uspio iskoristiti te se morao igrati tie-break.

Odlucujuci gem spanjolac je otvorio dvostrukom servis pogreskom te je tu prednost Ljubicic uspjesno zadrzao do kraja za konacnih 6:2, 6:4 i 7:6 (5).

Druga pobjeda u sest finala

U prijasnjih pet finala ove sezone samo je jedanput pobijedio (Metz), dok je u preostala cetiri zavrsna nastupa (Rotterdam, Doha, Dubai, Marseille) izgubio, no na tri od ta cetiri turnira protivnik mu je bio najbolji svjetski tenisac svijeta, svicarac Roger Federer.

Bio je ovo cetvrti susret Ljubicica i Ferrera i omjer je 3:1 u korist nasega igraca. Jedini poraz protiv spanjolskoga tenisaca dozivio je prije dvije godine u polufinalu turnira u tajlandskom Bangkoku.

Svi finali Ivana Ljubicica:

ATP LYON (2001.) - El Aynaoui - 6:3, 6:2

ATP Doha (2004.) - Escude - 3:6, 6:7 (4)

ATP Doha (2005.) - Federer - 3:6, 1:6

ATP Marseille (2005.) - J.Johansson - 5:7, 4:6

ATP Rotterdam (2005.) - Federer - 7:5, 5:7, 6:7 (5)

ATP Dubai (2005.) - Federer - 1:6, 7:6 (6), 3:6

ATP METZ (2005.) - Monfils - 7:6, 6:0

ATP BEc (2005.) - Ferrero - 6:2, 6:4, 7:6 (5)

Hina/HRTweb sport (vh)

 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.