Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Sports  »  (H) HRVATSKI BOB OSIGURAO NASTUP U TORINU
(H) HRVATSKI BOB OSIGURAO NASTUP U TORINU
By Nenad N. Bach | Published  01/22/2006 | Sports | Unrated
(H) HRVATSKI BOB OSIGURAO NASTUP U TORINU

 

ZOI 2006.: HRVATSKI BOB OSIGURAO NASTUP U TORINU!

 


 

22.01.2006
Hrvatski bob četvorosjed u sastavu Ivan Å ola, Dejan Vojnović, Slaven Krajačić i Jurica GrabuÅ¡ić izborio je plasman na Zimske olimpijske igre u Torinu.

Na poznatoj bob stazi u Koening Feu naÅ¡ je bob osvojio četvrto mjesto u konkurenciji deset posada i time iskoristio posljednju prigodu za plasman na XX. OI, koje će se od 10. do 26. veljače održati u Torinu.

To će, nakon Salt Lake Cityja, biti naÅ¡ drugi nastup na olimpijskim igrama i to viÅ¡e nije slučajno posebno kada se zna da je smanjen broj posada za čak sedam pa će u Torinu nastupiti 26 četverosjeda, a mi smo trenutačno po rezultatima 24 među njima, rekao Å ola napominjući da je među naÅ¡im guračima u jednoj vožnji četvorosjeda bio i Slovenac Matej Juhart, jer je Jurica GrabuÅ¡ić s vozačem Nikijem Drpićem pokuÅ¡ao izboriti plasman u Torinu i u dvosjedu, ali u tome, unatoč najboljim vremenima na treningu, nisu uspjeli zbog pogreÅ¡ke na bobu.

Plasman u Torino ostao je san i za naÅ¡u žensku posadu u bobu dvosjedu Martinu MakoÅ¡, Anabelu Stragu i Ivanu Lažetu. No, realne izglede da se nađu među putnicima imaju naÅ¡i predstavnici u skeletonu, a za to mjesto danas poslije podne borit će se Nikola Nimac i Ivan Pokos, ali će samo jedan od njih otputovati u Torino.

Sada viÅ¡e veslač Igor Boraska nije jedini hrvatski sportaÅ¡ koji je nastupio na zimskim i ljetnim olimpijskim igrama. Naime, i atletičari Dejan Vojnović i Slaven Krajačić, koji su nastupili na OI-ju u Sydneyu 2000., te Jurica GrabuÅ¡ić u Ateni 2004., imaju priliku nastupiti i na ZOI-ju u Torinu.

Hina/HRTweb sport (il)
 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.