Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Sports  »  (H) HRVATSKI BOB OSIGURAO NASTUP U TORINU
(H) HRVATSKI BOB OSIGURAO NASTUP U TORINU
By Nenad N. Bach | Published  01/22/2006 | Sports | Unrated
(H) HRVATSKI BOB OSIGURAO NASTUP U TORINU

 

ZOI 2006.: HRVATSKI BOB OSIGURAO NASTUP U TORINU!

 


 

22.01.2006
Hrvatski bob četvorosjed u sastavu Ivan Šola, Dejan Vojnović, Slaven Krajačić i Jurica Grabušić izborio je plasman na Zimske olimpijske igre u Torinu.

Na poznatoj bob stazi u Koening Feu naš je bob osvojio četvrto mjesto u konkurenciji deset posada i time iskoristio posljednju prigodu za plasman na XX. OI, koje će se od 10. do 26. veljače održati u Torinu.

To će, nakon Salt Lake Cityja, biti naš drugi nastup na olimpijskim igrama i to više nije slučajno posebno kada se zna da je smanjen broj posada za čak sedam pa će u Torinu nastupiti 26 četverosjeda, a mi smo trenutačno po rezultatima 24 među njima, rekao Šola napominjući da je među našim guračima u jednoj vožnji četvorosjeda bio i Slovenac Matej Juhart, jer je Jurica Grabušić s vozačem Nikijem Drpićem pokušao izboriti plasman u Torinu i u dvosjedu, ali u tome, unatoč najboljim vremenima na treningu, nisu uspjeli zbog pogreške na bobu.

Plasman u Torino ostao je san i za našu žensku posadu u bobu dvosjedu Martinu Makoš, Anabelu Stragu i Ivanu Lažetu. No, realne izglede da se nađu među putnicima imaju naši predstavnici u skeletonu, a za to mjesto danas poslije podne borit će se Nikola Nimac i Ivan Pokos, ali će samo jedan od njih otputovati u Torino.

Sada više veslač Igor Boraska nije jedini hrvatski sportaš koji je nastupio na zimskim i ljetnim olimpijskim igrama. Naime, i atletičari Dejan Vojnović i Slaven Krajačić, koji su nastupili na OI-ju u Sydneyu 2000., te Jurica Grabušić u Ateni 2004., imaju priliku nastupiti i na ZOI-ju u Torinu.

Hina/HRTweb sport (il)
 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  2. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. Violi Calvert: Nenad Bach in China to be interviewed by China Radio International
  5. Potres u Zagrebu - Earthquake in Zagreb, Croatia 28 listopad 2006 u 16:15 3.7 on a Richter
No popular articles found.