Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Politics  »  (H) Premier, Dr. Ivo Sanader doputovao u SAD
(H) Premier, Dr. Ivo Sanader doputovao u SAD
By Nenad N. Bach | Published  03/28/2004 | Politics | Unrated
(H) Premier, Dr. Ivo Sanader doputovao u SAD

 

Dr. Ivo Sanader doputovao u SAD


U PONEDJELJAK CE PRISUSTVOVATI PRIMANJU SEDAM NOVIH CLANICA U NATO
Subota, 27. ozujka 2004.

Hrvatski premijer Ivo Sanader doputovao je u Sjedinjene Drzave gdje ce u ponedjeljak u Washingtonu sudjelovati na svecanosti obiljezavanja primanja sedam novih clanica u NATO. Premijer, koji ce se u nedjelju u New Yorku, u hrvatskoj zupi Svetog Cirila i Metoda, susresti s predstavnicima hrvatskih iseljenika, u ponedjeljak ce u Washingtonu sudjelovati u svecanosti obiljezavanja prijama Bugarske, Estonije, Latvije, Litve, Rumunjske, Slovacke i Slovenije u NATO.

Svecanosti obiljezavanja prijama u NATO sedam tranzicijskih europskih zemalja clanica Vilniuske skupine nazocit ce njihovi premijeri kao i premijeri druge tri clanice skupine: Hrvatske, Albanije i Makedonije koje zele u punopravno clanstvo Saveza. Premijeri sedam zemalja predat ce dokumente o pristupu koji se pohranjuju u americkom State Departmentu cime ce njihove zemlje i formalno postati nove clanice NATO-a.

Predvidjen je zajednicki susret i razgovori premijera deset zemalja s americkim predsjednikom Georgeom W. Bushom, drzavnim tajnikom Colinom Powellom te americkim kongresnicima i senatorima.

Hrvatski premijer ce nazociti i svecanom prijamu za deset predsjednika vlada u organizaciji, sto ga priredjuju etnicke zajednice sedam novih clanica NATO-a i na kojemu bi trebao govoriti americki ministar obrane Donald Rumsfeld. Uz premijera Sanadera svecanosti u Washingtonu ce nazociti i ministar vanjskih poslova Miomir Zuzul. (Hina) xsl yrt

Urednikova nota:

Danas je u New Yorku pred cca 1000 ljudi, prvi hrvatski premier koji je posjetio zupu Svetog Cirila i Metoda, Dr. Ivo Sanader, odrzao kratko predavanje za sve prisutne. Dr. Sander je posjetio Hrvatski centar prije 4 godine nakon poraza na izborima. U ove protekle cetri godine, svjedoci smo izuzetnog napretka jednog suvremenog hrvatskog politicara. Predavanje je bilo izuzetno zanimljivo, bez epike i sustinski je obuhvatilo vazna pitanja nataliteta, izgradnje infrastrukture (i melioracije, sto je izuzetno bitno, a vrlo zanemareno u zadnjih 50 godina), odnosa iseljene Hrvatske i matice domovine, te pravo glasa, i stvaranje uvjeta, gdje ce svi Hrvati u svijetu imati na izbor vratiti se ili ne. S tim da se birokracija i administracija pojednostavi, a i ubrza elektronskom/Internet tehnologijom. Razlozi ubraznog ulaza u Europu i NATO. Ovako odusevljenu publiku nismo davno culi u New Yorku. Podrzimo ga !

Nenad Bach

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  2. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. Violi Calvert: Nenad Bach in China to be interviewed by China Radio International
  5. Potres u Zagrebu - Earthquake in Zagreb, Croatia 28 listopad 2006 u 16:15 3.7 on a Richter
No popular articles found.