Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Politics  »  (H) Premier, Dr. Ivo Sanader doputovao u SAD
(H) Premier, Dr. Ivo Sanader doputovao u SAD
By Nenad N. Bach | Published  03/28/2004 | Politics | Unrated
(H) Premier, Dr. Ivo Sanader doputovao u SAD

 

Dr. Ivo Sanader doputovao u SAD


U PONEDJELJAK CE PRISUSTVOVATI PRIMANJU SEDAM NOVIH CLANICA U NATO
Subota, 27. ozujka 2004.

Hrvatski premijer Ivo Sanader doputovao je u Sjedinjene Drzave gdje ce u ponedjeljak u Washingtonu sudjelovati na svecanosti obiljezavanja primanja sedam novih clanica u NATO. Premijer, koji ce se u nedjelju u New Yorku, u hrvatskoj zupi Svetog Cirila i Metoda, susresti s predstavnicima hrvatskih iseljenika, u ponedjeljak ce u Washingtonu sudjelovati u svecanosti obiljezavanja prijama Bugarske, Estonije, Latvije, Litve, Rumunjske, Slovacke i Slovenije u NATO.

Svecanosti obiljezavanja prijama u NATO sedam tranzicijskih europskih zemalja clanica Vilniuske skupine nazocit ce njihovi premijeri kao i premijeri druge tri clanice skupine: Hrvatske, Albanije i Makedonije koje zele u punopravno clanstvo Saveza. Premijeri sedam zemalja predat ce dokumente o pristupu koji se pohranjuju u americkom State Departmentu cime ce njihove zemlje i formalno postati nove clanice NATO-a.

Predvidjen je zajednicki susret i razgovori premijera deset zemalja s americkim predsjednikom Georgeom W. Bushom, drzavnim tajnikom Colinom Powellom te americkim kongresnicima i senatorima.

Hrvatski premijer ce nazociti i svecanom prijamu za deset predsjednika vlada u organizaciji, sto ga priredjuju etnicke zajednice sedam novih clanica NATO-a i na kojemu bi trebao govoriti americki ministar obrane Donald Rumsfeld. Uz premijera Sanadera svecanosti u Washingtonu ce nazociti i ministar vanjskih poslova Miomir Zuzul. (Hina) xsl yrt

Urednikova nota:

Danas je u New Yorku pred cca 1000 ljudi, prvi hrvatski premier koji je posjetio zupu Svetog Cirila i Metoda, Dr. Ivo Sanader, odrzao kratko predavanje za sve prisutne. Dr. Sander je posjetio Hrvatski centar prije 4 godine nakon poraza na izborima. U ove protekle cetri godine, svjedoci smo izuzetnog napretka jednog suvremenog hrvatskog politicara. Predavanje je bilo izuzetno zanimljivo, bez epike i sustinski je obuhvatilo vazna pitanja nataliteta, izgradnje infrastrukture (i melioracije, sto je izuzetno bitno, a vrlo zanemareno u zadnjih 50 godina), odnosa iseljene Hrvatske i matice domovine, te pravo glasa, i stvaranje uvjeta, gdje ce svi Hrvati u svijetu imati na izbor vratiti se ili ne. S tim da se birokracija i administracija pojednostavi, a i ubrza elektronskom/Internet tehnologijom. Razlozi ubraznog ulaza u Europu i NATO. Ovako odusevljenu publiku nismo davno culi u New Yorku. Podrzimo ga !

Nenad Bach

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.