Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Opinions  »  (H) I javnost i novinare treba zastititi od dezinformacija
(H) I javnost i novinare treba zastititi od dezinformacija
By Nenad N. Bach | Published  06/14/2004 | Opinions | Unrated
(H) I javnost i novinare treba zastititi od dezinformacija

 

I javnost i novinare treba zastititi od dezinformacija

Predlazem da pogledate: www.croinfo.com
Otvorena je jedna nova Internet adresa na kojoj se moze procitati mnogo toga sto moze koristiti u pokretanju Hrvatske ponovnim koristenjem znanja i cinjenica. Od svega je najvaznije spoznati kakva je Hrvatska danas, sto politicarskim klanovima i njihovim medijima sve teze polazi za rukom. Zacijelo će pokretac te adrese nastojati na njoj objavljivati tekstove koje ne vole klanovski mediji. Ako Vam se svidjaju sadrzaji na CroInfo upoznajte i upozorite na njih i druge.
I ja sam ponesto pisao o ljepotama Interneta:
"Istina, informacija bi se mogla i danas zaustaviti, zaustaviti rotaciju, skinuti s programa TV ili radio emisiju, iskljuciti elektricnu energiju ili mnogo toga drugoga ali to u globalno povezanom svijetu moze izazvati samo suprotne ucinke. Internet kao nacin prijenosa informacija moze izazvati mnogo muke pojedincima, napose politicarima ako zele neke informacije sakriti od javnosti. Njime, npr. informacija nastala u jednoj zemlji, primjerice u Africi ili na Balkanu moze biti distribuirana sirokom krugu korisnika u zemlji i svijetu sa kompjutora npr. u Kanadi ili Kini, pa oni koji bi je htjeli zaustaviti to ne mogu uciniti. Takva se «rotacija» ne moze zaustaviti. To naprosto izludjuje politicare ako makar i samo pokusaju nesto raditi protiv interesa svoga naroda, ili na ugrozavanju ljudskih prava pojedinaca ili grupa neistomisljenika, pa je dobro da to niti ne pokusavaju. Stoga je dobro da se provodi sve sire uvodjenje kompjutora u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj unatoc cinjenici – da «veliki brat» sve vidi."
Koga zanima, moze vidjeti cijeli moj tekst: "I javnost i novinare treba zastititi od dezinformacija" (Vjesnik 1. ozujka 2004. str.12) na adresi:http://www.vjesnik.hr/pdf/2004/03/01/12A12.PDF
Najveći problem u informiranju uvijek su bili klanovi ili interesne grupe, koji “informiraju” javnost samo u cilju ostvarenja svojih interesa… pa se cinjenice ignoriraju da bi se to postiglo, a onda se okrivljuje novinare i urednike. cesto se na razlicite nacine koji granice sa neukusom, nije dopustalo da istina prodre u javnost. isticale su se kao vazne teme one koje su potpuno nevazne za zivot stanovnika kako bi se zaboravilo one vazne.
 

Dr. Branimir Molak, dipl.inz.
bmolak@globalnet.hr
 


 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  2. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. Violi Calvert: Nenad Bach in China to be interviewed by China Radio International
  5. Potres u Zagrebu - Earthquake in Zagreb, Croatia 28 listopad 2006 u 16:15 3.7 on a Richter
No popular articles found.