Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Opinions  »  (E) HRVATSKA TREBA HRVATSKU BANKU
(E) HRVATSKA TREBA HRVATSKU BANKU
By Nenad N. Bach | Published  06/7/2005 | Opinions | Unrated
(E) HRVATSKA TREBA HRVATSKU BANKU

 

HRVATSKA TREBA HRVATSKU BANKU

Bankarstvo je krvotok nacije i dok god njime ne kola domaci novac, Hrvatska lezi tesko bolesna i izranjavana. Oporavak je daleki san, treba prvo pruziti hitnu pomoc, rane strucno pregledati i sanirati te tek tada pripisati terapiju.
Bez gospodarstva i stvaranja novih vrijednosti samo smo neodgovorna, raspustena, rastrosna horda parazita ovisna o dobroj volji i toleranciji organiziranih drustava. Iako postoje i objektivni, globalni razlozi nase agonije, ponajvise smo joj upravo sami doprinijeli. Za izlazak iz kolapsa treba ponovo osvojiti olako izgubljenu infrastrukturu organizma zvanog Drzava - privredu, proizvodnju, upravu nad kljucnim resursima. Bez njih nacija jede samu sebe.
Ni jedna drzava nije neovisna dok ne ostvari financijsku samostalnost. Nas je bankarski sustav 96% u rukama stranaca i ismijava nazive svojih institucija. Dovukli smo Trojanskog konja a ne investitore. Cete inkasatora kriju se u konjskoj glavi i zaokupljene su gomilanjem nerealnih profita na stetu hrvatske nacije. Strpljivo cekaju prestanak nase zanesenosti njihovim novotarijama pa da, putem drazbi, krenu u preuzimanje teritorija – metar po metar. Kapital sustavno zaobilazi gospodarstvo i iznajmljuje se, uz visoke kamate, graðanima za podmirenje osnovnih troskova zivota (hrane, pica, rezija). Dobrano se zaraðuje na svim vrstama potrosnje – od socijalne do luksuzne. Nemoralna je to ponuda domacem stanovnistvu koje, zajedno s Drzavom, sve vise tone u siromastvo.
Zacarani krug duznika, jamaca i hipoteka stalno se prosiruje. Preuzeo je i mnostvo zdravih ali socijalno- osjetljivih pojedinaca i subjekata. Nije svatko sposoban zatvoriti oci pred patnjama sunarodnjaka. Samo bezobzirni dobro prosperiraju i namecu svoju neosjetljivost kao formulu za uspjesnost.
Quo vadis, Hrvatsko – domovinska i iseljena?!
Suoci se sa zbiljom i osnuj jaku poslovnu banku u svojem vlasnistvu. Domovina treba svjeza i zdrava sredstva „sa nacionalnim predznakom“ koja bi joj pomogla u hrvanju sa suptilnom financijskom agresijom zapada. To je jedini pravi, pametni odgovor na ovu vrstu kolonizacije. Treba pobijediti malodusje porazavanih i skupiti zdrave snage u oazama cvrstih, stabilnih uporista. Zaboravljajuci meðusobne svaðe i animozitete, udruzenom akcijom svih kojima je Hrvatska u srcu, otvoriti put vlastitog razvoja.
Porec, 3.6.2005.g.

Niko Soljak

HRVATSKI SVJETSKI SABOR

 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.