Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Opinions  »  (E) HRVATSKA TREBA HRVATSKU BANKU
(E) HRVATSKA TREBA HRVATSKU BANKU
By Nenad N. Bach | Published  06/7/2005 | Opinions | Unrated
(E) HRVATSKA TREBA HRVATSKU BANKU

 

HRVATSKA TREBA HRVATSKU BANKU

Bankarstvo je krvotok nacije i dok god njime ne kola domaci novac, Hrvatska lezi tesko bolesna i izranjavana. Oporavak je daleki san, treba prvo pruziti hitnu pomoc, rane strucno pregledati i sanirati te tek tada pripisati terapiju.
Bez gospodarstva i stvaranja novih vrijednosti samo smo neodgovorna, raspustena, rastrosna horda parazita ovisna o dobroj volji i toleranciji organiziranih drustava. Iako postoje i objektivni, globalni razlozi nase agonije, ponajvise smo joj upravo sami doprinijeli. Za izlazak iz kolapsa treba ponovo osvojiti olako izgubljenu infrastrukturu organizma zvanog Drzava - privredu, proizvodnju, upravu nad kljucnim resursima. Bez njih nacija jede samu sebe.
Ni jedna drzava nije neovisna dok ne ostvari financijsku samostalnost. Nas je bankarski sustav 96% u rukama stranaca i ismijava nazive svojih institucija. Dovukli smo Trojanskog konja a ne investitore. Cete inkasatora kriju se u konjskoj glavi i zaokupljene su gomilanjem nerealnih profita na stetu hrvatske nacije. Strpljivo cekaju prestanak nase zanesenosti njihovim novotarijama pa da, putem drazbi, krenu u preuzimanje teritorija – metar po metar. Kapital sustavno zaobilazi gospodarstvo i iznajmljuje se, uz visoke kamate, graðanima za podmirenje osnovnih troskova zivota (hrane, pica, rezija). Dobrano se zaraðuje na svim vrstama potrosnje – od socijalne do luksuzne. Nemoralna je to ponuda domacem stanovnistvu koje, zajedno s Drzavom, sve vise tone u siromastvo.
Zacarani krug duznika, jamaca i hipoteka stalno se prosiruje. Preuzeo je i mnostvo zdravih ali socijalno- osjetljivih pojedinaca i subjekata. Nije svatko sposoban zatvoriti oci pred patnjama sunarodnjaka. Samo bezobzirni dobro prosperiraju i namecu svoju neosjetljivost kao formulu za uspjesnost.
Quo vadis, Hrvatsko – domovinska i iseljena?!
Suoci se sa zbiljom i osnuj jaku poslovnu banku u svojem vlasnistvu. Domovina treba svjeza i zdrava sredstva „sa nacionalnim predznakom“ koja bi joj pomogla u hrvanju sa suptilnom financijskom agresijom zapada. To je jedini pravi, pametni odgovor na ovu vrstu kolonizacije. Treba pobijediti malodusje porazavanih i skupiti zdrave snage u oazama cvrstih, stabilnih uporista. Zaboravljajuci meðusobne svaðe i animozitete, udruzenom akcijom svih kojima je Hrvatska u srcu, otvoriti put vlastitog razvoja.
Porec, 3.6.2005.g.

Niko Soljak

HRVATSKI SVJETSKI SABOR

 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.