Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Opinions  »  (H) Vremena izvrnutih vrijednosti
(H) Vremena izvrnutih vrijednosti
By Nenad N. Bach | Published  03/9/2006 | Opinions | Unrated
(H) Vremena izvrnutih vrijednosti

 

Vremena izvrnutih vrijednosti

Pise:
Zvonimir B. Ranogajec
Krscanski TV producent

Ovo je moj osvrt na clanak "Maleni ispod zvijezda" koji je izasao u Vjesniku, (Tribina, srijeda, 8. ozujka 2006.), a potpisao ga je umirovljeni profesor filozofije i povijesti Tomislav Ravlic. Autor pise o danasnjem opcem stanju u Hrvatskom drustvu.

Iako je profesor Tomislav Ravlic ponovio sto su rekli i mnogi, mnogi drugi, pametno i mudro je ponavljati te cinjenice, kako bi zapamtili, jer zaboravljamo brzo! Iz istih razloga, Isus je namjerno ponavljao svojim ucenicima i po nekoliko puta iste stvari! Takoder, iz istih razloga bilo je pametno i hrabro od profesora Ravlica javno pisati preko stranica Vjesnika o danasnjem opcem stanju u Hrvatskoj! Ovdje je moj osvrt izvaden djelomicno iz konteksta teksta "Maleni ispod zvijezda", ali iz krscanske perspektive gledanja i razumijevanja.
Na samom pocetku teksta profesor Ravlic pise:"Ti si k"o droga, volim te k" o Boga" odzvanjalo na netom zavrsenoj Dori u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner. Kao vrhunac parade neukusa i povrsnosti uz casne izuzetke pobijedila je Severinina pjesmom "Moja Stikla". Sto se to dogada na nasoj estradi, na kojoj sve vise dominiraju totalni neukus i povrsnost?....Pogledamo li sto se sve pojavljuje na nasim elektronskim medijama, koje onda naveliko podrzavaju i pisani mediji, vidjet cemo da ta parada povrsnosti i neukusa ima svoje dublje korijene. To sto je televizijski program na najnizoj umjetnckoj razini od kad znamo za magicnu moc tv ekrana manje je vazno. Brdo bezvrijednih sapunica bez jakoga dramskog programa, bez pravog humora, koji ne samo nasmijava nego i pokrece, bez emisija za djecu, vrijednih znanstvenih emisija....dovodi nas u stanje upitanosti zivimo li u vremenu izvrnutih vrijednosti. Ono sto je jos jucer bilo otkvaceno, danas postaje hvale vrijedno.....S pravom mozemo ustvrditi da je u svijetu nastupilo vrijeme neukusa i povrsnosti. A ono je doslo, jer covjek je jednostavno zanemario citav niz vrijednosti kao sto su moralne, umjetnicke, znanstvene, vjerske i dr. bez kojih covjekov zivot gubi na svojoj ljepoti i smislu".
Moj je odgovor:
Tekst profesora Tomislava Ravlica u Vjesniku "Maleni ispod zvijezda" dovoljno jasno i glasno govori o kojim ljudskim vrijednostima u Hrvatskoj se radi danas! Hrvatska drzavna televizija HTV emitira u svoje udarno vrijeme filmove i programe sa spornim temama i sadrzajima, a nitko se ne protivi tim grijesima ili otrovu koji truju hrvatsku, mladez, cijele obitelji i hrvatski narod! Ako se tako nastavi, Hrvatska ce za trideset-cetrdeset godina biti zemlja totalnog nemorala! Da li je zaista potrebno da se to dogodi nama Hrvatima, a moze se vrlo lako dogoditi, htjeli mi ili ne priznati tu mogucnost? Gledajuci danasnju sveopcu situaciju morala ili nemorala, iz krscanske perspektive u Hrvatskoj, ono bi moralo Hrvatima biti upozoravajuce, a ujedno i spasonosno Bozje ogledalo istine!


CroatianWorldNet

Postovani urednice/ Nenad Bach!

Srdacan pozdrav. Ne smijemo zatvarati oci pred stvarnoscu u kojoj se nalazi nasa domovina Hrvatska. Mudro i pametno je ponavljati cinjenice koje mi Hrvati ne mozemo i ne smijemo zanemariti. Iz istih je razloga nas Gospodin Isus Krist namjerno ponavljao svojim ucenicima i nekoliko puta iste stvari. Americki predsjednik Woodrow Willson jednom je prigodom rekao:" Narod koji se ne sjeca sto je bilo jucer, nezna sto je danas, niti zna sto zeli uciniti!" Ovdje vam saljem tekst o danasnjem opcem stanju u Hrvatskoj, iz krscanske perspektive gledanja i razumijevanja

S postovanjem,
Zvonimir B. Ranogajec
 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.