Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Opinions  »  (H) Tko je ubio Milana Babica? Carla del Ponte ?
(H) Tko je ubio Milana Babica? Carla del Ponte ?
By Hilda Marija Foley | Published  03/9/2006 | Opinions | Unrated
(H) Tko je ubio Milana Babica? Carla del Ponte ?

 

Tko je ubio Milana Babica?

Babic had enough Serb enemies, not to mention Del Ponte. Who had access into his cell?
That should not be so hard to establish. Babic's testimony would set Gotovina free.
Sto se krije iza ubojstva vodje velikosrbijanskih terorista

MILANA BABICA UBILI SU RUSKI OBAVJESTAJCI?

Haaski sud i tuziteljstvo posljednjih dana sve su snage upregnuli u istragu o ubojstvu ili kako ga zovu 'samoubojstvu' Milana Babica. Medjutim, jednako tako Carla del Ponte i Tribunal ucinili su sve kako bi prikrili prave podatke, informacije i nalaze oko istrage ovoga slucaja. Cinjenica je kako ostaje otvorenim pitanje sto se stvarno dogodilo u haaskoj zatvorskoj celiji u kojoj je bio zatvoren Babic? Samoubojstvo? Ili vrhunski izvedena obavjestajno planirana likvidacija? Ovo posljednje, navodno je posljednjih par dana verzija koju razmatraju istrazitelji koji rade na slucaju. Hoce li se umijesati i Ured za interne istrage Ujedinjenih Naroda. Kolika je odgovornost Tuziteljstva Carle del Ponte za ovaj dogadjaj? Je li moguca sprega ubojica (ako se takva teza pokaze istinitom) i Haaskog tuziteljstva. Ako se radi o ubojstvu tko su ubojice? Koji su motivi ubojstva? Sto dobivaju ubojice likvidacijom Babica? Gubi li ili dobiva del Ponte Babicevim ubojstvom? Tko je najveci profiter ubojstvom vodje krajinskih terorista? To su neka od pitanja kojima se bave istrazitelji slucaja 'samoubojstva'Milana Babica.

Babic je poceo smetati Carli del Ponte

Kada i zasto je Milan Babic poceo biti smetnjom Haaskom tuziteljstvu, i svojim je svjedocenjem zapravo (koliko god to pogodovalo u slucaju protiv Milosevica) poceo rusiti konstrukcije tuziteljice del Ponte u nekim drugim optuznicama. Carla del Ponte kao tuziteljica sasvim sigurno vodi racuna o uspostavi ravnoteze krivnje na hrvatskoj i srbijanskoj strani, te podjelu odgovornosti za ratne sukobe u bivsoj Jugoslaviji izmedju Hrvatske i Srbije. Iako je u pocetku Babicevo svjedocenje jamcilo haaskoj tuziteljici trijumfalno okoncanje slucaja Milosevic, ubrzo je ustanovljeno kako ce Babicevo svjedocenje moguce biti upotrijebljeno i u obrani generala Gotovine pred Medjunarodnim kaznenim sudom za bivsu Jugoslaviju u Haagu. A za del Ponte general Gotovina predstavlja hrvatski ekvivalent za Slobodana Milosevica. Bude li Gotovina oslobodjen Carla del Ponte izgubila je svoj politicki rat i iznevjerila povijesnu ulogu koju su joj zadli njezini poslodavci – pisanje haaske povijesti i nametanje haaske istine o procesu stvaranja samostalne Hrvatske i Domovinskom ratu. Bude li Gotovina osobodjen Hrvatska nije bila agresor, konstrukcije o tzv. 'udruzenom zlocinackom poduhvatu'padaju u vodu. A to del Ponte nije zeljela dopustiti ni pod koju cijenu. Babic je postao opasan svjedok jer je svjedocio kako je postojao udruzeni zlocinacki poduhvat, ali upravo sa srbijanske strane, svjedocio je o zapovjednoj strukturi pobunjenih Srba i doveo ih u izravnu vezu sa bivsim jugoslavenskim vojnim i politickim vrhom, te je dokazao kako je tada ratnom masinerijom iz svojeg beogradskog kabineta upravljao srbijanski vozd Slobodan Milosevic.

Babicevo svjedocenje rusi Del Pontinu optuznicu protiv generala Gotovine

Svjedocenje Milana Babica i haaska optuznica protiv generala Gotovine u izravnoj su suprotnosti. Drugim rijecima, bez izravne namjere, Babic je postao jedan od kljucnih svjedoka obrane generala Gotovine. Naime, njegovo svjedocenje moglo se koristiti u obrani hrvatskoga generala. Istrazitelji haaskoga tuziteljstva, jos su prije par tjedana pisanom analizom upozorili na to Carlu del Ponte. Babic je posto izravna smetnja Haaskom tuziteljstvu. Osim toga Babic je zanimljiv i kao moguci svjedok o tehnologiji funkcioniranja Haaskoga tuziteljstva. Naime, Babic najbolje zna na koji se nacin nagodio i pogodio sa haaskom tuziteljicom kao 'svjedok insajder'i prije ili kasnije mogao je progovoriti i o tom modelu funkcioniranja Haaskoga tuziteljstva, a koje su ocito daleko od pravnih, legalnih metoda, predvidjenih pravilima MKJS-a. Tko zna, mozda su istrazitelji UN-a koji navodno vec mjesecima istrazuju Carlu del Ponte namjeravali obaviti i razgovor sa Babicem, a u kojem bi sucaju on postao i svjedok pokajnik protiv glavne haaske tuziteljice. Vec ovo je dovoljno da Carla del Ponte pozeli njegov nestanak. Ukratko, vrlo brzo Milan Babic pokazao se opasnim haaskim svjedokom – najopasnijim upravo za Haasko tuziteljstvo.

Do sada trojica svjedoka insajdera – Mesic, Babic i Rajic

Naime, kada su stvarane konstrukcije i model djelovanja Haaskoga tuziteljstva, napravljena je obavjestajna analiza o mogucim svjedocima tuziteljstva, sa posebnom analizom o mogucim tzv. 'svjedocima insajderima'. Iako su u pocetku mnogi razmatrani kao takvi svjedoci, do danas Haasko tuziteljstvo uspjelo je pridobiti tri 'kapitalca'za tu ulogu: Stjepana Mesica, Milana Babica i Ivicu Rajica. Carla del Ponte bila je zadovoljna takvim rezultatom. Mesic je vrlo uspjesno kao najvisi insajder u Hrvatskoj inkriminirao Hrvatsku i bio kljucan za stvaranje konstrukcije o udruzenom zlocinackom poduhvatu. Nakon dolaska na vlast u Hrvatskoj Mesic je nezakonito stavio na raspolaganje arhivu Ureda Predsjednika i Glavnog stozera Haaskom tuziteljstvu i istraziteljima, a osim toga UN vec vodi istragu o krivotvorenju dokumenata u Mesicevom kabinteu za potrebe tuziteljstva Carle del Ponte. Jedna od glavnih dokaza u optuznici protiv generala Gotovine tzv. 'Brijunski transkript'krivotvoren je upravo u Urdu Stjepana Mesica po njegovu izravnom nalogu, o cemu Ured za internu kontrolu u UN-u vec provodi detaljnju istragu, a o cemu su se svjedoci iz Mesiceva ureda sami javili Haaskom sudu. Milan Babic tuziteljstvu je bio glavni svjedok protiv Slobodana Milosevica, Milana Martica, Radovana Karadzica, Ratka Mladica ali i u svim drugim procesima u kojima je tuziteljstvo smatralo kako ga moze iskoristiti. Ivica Rajic postao je kljucna spona u konstrukcijama tuziteljstva i biti ce jedan od zasticenih svjedoka u procesu protiv generala Praljka, Jadranka Prlica, Valentina corica i ostalih. Osim toga i Stjepan Mesic ce u tom procesu protiv bosanskohercegovackih Hrvata biti jedan od glavnih svjedoka, cime se izravno inkriminira Hrvate u BiH i nekadasnje politicko i vojno celnistvo Herceg Bosne.

Cudne okolnosti Babiceva ubojstva

Iako je Babic bio svjedok visokog rizika u smislu njegove osobne sigurnosti, tom se riziku ocito u odredjenom trenutku vise nije pridavala dovoljna paznja. Prica o nacinu na koji se navodno Babic ubio, jednostavno ne drzi vodu. Za sada je jedna od verzija dogadjaja ta da se Babic ugusio uz pomoc najlonske vrece i remena. Za to je potrebna snazna volja samoubojice i odlucnost da provede odluku o samoubojstvu do kraja. Naime za takav oblik samoubojstva treba neko vrijeme i covjek se polagano gusi svjestan svega sto mu se dogadja. U najvecem broju slucajeva osoba se pokoleba, i refleksno pokusavajuci doci do zraka odustane od nakane za samoubojstvom. Prema svemu sudeci Babic nikako ne odgovara profilu osobe koja bi bila spremna uciniti takvo sto. U svemu sto je Babic do sada radio, jednostavno vidljivo je kako je njemu njegov zivot i prezivljavanje bilo najvaznije. Osim toga iz takvih sebicnih motiva on je i pristao na nagodbu sa tuziteljstvom. Samoubojstvom Babic zapravo ne psotize nista, a riskira da nakon njegova samoubojstva njegova obitelj izgubi pravo na zastitu koju uzivaju na temelju Babiceve nagodb sa Carlom del Ponte. Prica o samoubojstvu ima previse rupa i neodgovorenih pitanja.

Babic je bio neugodan svjedok vremena i svjedok umijesanosti Rusije u ratne sukobe u bivsoj Jugoslaviji

Babic je postao neugodan svjedok vremena. S jedne strane mogao je svjedociti u korist obrane generala Gotovine, odnosno njegovo je svjedocenje u drugim procesima moglo biti koristeno i u procesu protiv generala Gotovine, kao jedan od glavnih argumenata protiv konsrukcije tzv. 'udruzenog zlocinackog poduhvata'. S druge strane, Milan Babic bio je svjedokom umijesanosti Rusije u ratne sukobe u bivsoj Jugoslaviji na strani Srbije. Upravo je Babic znao za odredjene financijske tokove, nabavke opreme, oruzja i vojne opreme iz Rusije. Babic je bio i svjedokom tajne ruske diplomacije i njihovih obecanja ne samo krajinskim teroristima, vec i srbijanskim ratnim zlocincima u BiH, kao i samom Slobodanu Milosevicu. To su saznanja i spoznaje, informacije i svjedocenja koja bi svakako na cijeli rat i velikosrbijansku agresiju u Hrvatskoj i BiH bacili potpuno novu sliku, a neminovno bi dovele i do promjena u medjunarodnim odnosima, jer bi vodstvo Ruske Federacije izravno povezali sa ratnim zlocincima i ratnim zlocinima na podrucju bivse Jugoslavije, tocnije onima na srbijanskoj strani. Medjutim, Milan Babic je svjedok i sudionik financijske pljacke koju su provodili celnici velikosrbijanskih terorista, pa je tako imao i informacije o financijskim operacijama, odnosno izvlacenju novca i skrivenim racunima Milosevica, Karadzica, Mladica i drugih u Rusiji. U svakom slucaju njegovo daljnje svjedocenje postalo je vrlo neugodno i za Rusiju, posebno za njezinu obavjestajnu zajednicu i diplomaciju koji su servisirali ne samo Milosevicev rezim, vec i velikosrbijanske zlocince u Hrvatskoj i BiH.

Rusi likvidirali Babica?

Prema nekim izvorima ruska obavjestajna zajednica procijenila je kako Babic jednostavno postaje preopasan. Osim toga, njegov su primjer mogli slijediti i neki drugi sudionici u tom lancu zlocina, koji znaju cak i vise od samoga Babica. Toga su se Rusi uplasili jos i vise. Obavjestajne aktivnosti ruskih sluzba bile su zamjetnije posljednjih mjeseci i navodno su srbijanskom podzemlju informaciju o boravistu Babiceve obitelji na tajnoj lokaciji otkrili upravo ruski obavjestajni izvori. Prema nekim informacijama Babicevo ubojstvo, odnosno nacin na koji se tzv. 'samoubojstvo'dogodilo najvise nalikuje na rusku obavjestajnu skolu. Nemojmo zaboraviti kako ruske obavjestajne sluzbe jako dobro poznaju eurospki milje, i nije im bilo nemoguce organizirati ovakvu akciju u haaskom pritvoru. Prema nekim izvorima upravo se takva mogucnost sada istrazuje. Kako bilo da bilo, Rusija i Carla del Ponte imali su najvise interesa za likvidacijom Milana Babica. Osim toga na taj su se nacin ruski obavjestajci osvetili Tribunalu za davanje 'pljuske'Rusiji prilikom nedavnog odlucivanja o pustanju Milosevica na lijecenje u Moskvu kada ruska jamstva za milosevica nisu niti razmatrana. A ujedno su se rijesili i nezgodnog svjedoka. Dvije muhe jednim udarcem, kaze stara narodna. Naravno, tzv. 'samoubojstvo' Milana Babica kompromitira Ujedinjene Narode, koji presucuju i dopustaju kriminal, korupcije i cudna dogadjanja na Haaskom sudu i u Haaskom tuziteljstvu. Sada Ured za internu kontrolu UN-a ima dovoljno razloga i povoda za prosirenje istrage protiv Carle del Ponte i istrage o dogadjanjima na MKSJ-u. Loptica i odgovornost je na UN-u i njihovu uredu za internu kontrolu.


Domagoj Margetic

www.domagojmargetic.com

Sva prava pridrzana

Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare.
Molimo prijavite se ili se registrirajte.

http://www.domagojmargetic.com/index.phpzoption=com_content&task=view&id=845&Itemid=2

 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.