Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (E) Croatian Singer from NJ in Croatian Finale for Eurosong
(E) Croatian Singer from NJ in Croatian Finale for Eurosong
By Nenad N. Bach | Published  03/12/2003 | Culture And Arts | Unrated
(E) Croatian Singer from NJ in Croatian Finale for Eurosong

 

Gina Kuljanic from New Jersey in contestfor Eurosong 2003

GINA KULJANIC-PICINIC STARTED HER SINGER'S CAREER AT CROATIAN CHILDREN'S FESTIVAL IN NEW YORK - TODAY SHE IS IN THE FINALE TO BE VOTED AMONG POPULAR CROATIAN SINGERS IN CROATIA TO REPRESENT CROATIA AT EUROSONG 2003 - CROATIAN COMMUNITY IN ASTORIA 

Gina Kuljanic, mlada Hrvatica koja ce i ove godine nastupiti na Festivalu u New Yorku za dva tjedna, plasirala se u finale za izbor pjesme koja ce predstavljati Hrvatsku na Eurosongu ove godine. Ovo sam nasao na sluzbenoj web stranici Hrvatske Radio Televizije i evo sto pise o nasoj Gini:
"Gina Kuljanic zivi u New Jerseyu, a rodom je s otoka Suska. Prvo festivalsko iskustvo stekla je na Hrvatskom djecjem festivalu u New Yorku gdje je prije tri godine osvojila nagradu strucnog ocjenjivackog suda. Umjetnicki direktor tog festivala Andrej Basa pozvao ju je prosle godine na Melodije Istre i Kvarnera (MIK). S pjesmom "Sansego gradicu" koja je napravljena bas za nju zbog njezine povezanosti sa Suskom(Sansego), Gina je, iako debitantica, postigla zapazen uspjeh. Pjesma jos drzi visoko mjesto na top-ljestvicama radijskih postaja Istre i Kvarnera. Proslog ljeta snimljen je na Susku istoimeni video spot sa zenskom i muskom klapom "Kastav" koja je sudjelovala i na MIK-u u izvodjenju pjesme. Gina je zapazena po specificnoj boji glasa, kao i vibratu koji je cesce prisutan kod francuskih pjevaca, a mnogi njezin glas usporedjuju sa Celine Dion. Uz pjevanje uci flautu. Planira izdati prvi CD s novim skladbama i s vec do sada snimljenim materijalom. Na ovogodisnjoj "DORI" nastupa s pjesmom "Sanjam". Autor stihova je Drago Britvic, a glazbe Andrej Basa, koji je s Djordjem Novkovicem bio koautor "Don't Ever Cry" nase prve predstavnice na Eurosongu 1993."

I tako to vide nasi u Zagrebu, a mi u New Yorku mozemo im jedino poruciti da ovdje na Festivalu djece i mladih mogu otkriti jos mnogo talentiranih Gina i Marina. Svi smo ponosni i sretni s ovim uspjehom talentirane Gine Kuljanic. 

Josip Remenar - SutrA magazine - New York

P.S. Za informacije o festivalu budite slobodni kliknuti na www.cro-zone.com i tu cete sve saznati sto vas zanima.

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.