Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (H) Coolio u Hrvatskom Filmu
(H) Coolio u Hrvatskom Filmu
By Nenad N. Bach | Published  01/29/2004 | Culture And Arts | Unrated
(H) Coolio u Hrvatskom Filmu

 

Coolio u Hrvatskom Filmu

Dragi prijatelji i sunarodnjaci,

Zadovoljstvo mi je obavijestiti vas kako cu za nesto manje od mjesec dana u Splitu poceti sa snimanjem dugometraznog igranog filma pod naslovom "Ta divna splitska noc". U svezi toga, obracam se svim zainteresiranima koji bi eventualno u ovom projektu pronasli svoj interes da sudjeljuju u realizaciji i djelomicnom finaciranju istog. Kako sam osobno proveo desetak godina u USA, gdje sam i magistrirao na NYU kao najbolji student te radio godinama na nezavisnim filmovima, odlucio sam se obratiti svima vama preko Crown- a.

Film "Ta divna splitska noc" je proglasen najboljim projektom na natjecaju Ministarstva kulture Republike Hrvatske prosle godine, te je dobio inicijalna sredstva za realizaciju. Takodjer, Hrvatska televizija djelomicno financira projekt za sto ce dobiti mini-seriju od 3 epizode.

Rijec je o beskompromisnoj i poetskoj viziji Splita na samu Novu godinu. Radnja se dogadja u splitskom getu, i to tijekom samo dva sata, izmedju 10PM i 12AM, kada pocinje novogodisnji vatromet i veselje. Na Peristilu se odvija novogodisnji koncert poznatog glazbenika Dine Dvornika koji ce glumiti i pjevati u filmu, dok se u okolnim mracnim ulicicama zbivaju tri sudbine isprepletene te lude noci.

Nastupaju mnogi poznati splitski glumci, kao i natruscici, a jedna od glavnih uloga je i lik americkog mornara koji se sa svojim brodom nasao u Splitu te noci. Ova zanimljiva uloga je ponudjena poznatom rapperu zvanom Coolio. Naime, na audiciji koju smo imali u Los Angelesu u studenome dosao je veci broj poznatijih glumaca kojima se jako svidjela ova uloga, sto je svima nama u ekipi bilo na cast i dokaz da scenarij doista korespondira s americkom publikom. Izmedju svih njih odabrali smo Coolia.

Trenutno trazimo potencijalne investitore koji bi pripomogli da se pokrije honorar za Coolia. Iznos ulaganja pa time i sudjelovanje u financijskoj dobiti ovisi prije svega o spremnosti investitora. Stoga molimo sve zainteresirane da se obrate meni osobno na email: arsen@post.com 

Related article: Tekst koji upotpunjava sliku o Arsenu Antonu Ostojicu:

  (E) Arsen Anton Ostojic Jan 15,2003 People

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  2. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. Violi Calvert: Nenad Bach in China to be interviewed by China Radio International
  5. Potres u Zagrebu - Earthquake in Zagreb, Croatia 28 listopad 2006 u 16:15 3.7 on a Richter
No popular articles found.