Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (H) Oluja u prvom licu jednine
(H) Oluja u prvom licu jednine
By Nenad N. Bach | Published  06/25/2005 | Culture And Arts | Unrated
(H) Oluja u prvom licu jednine

 

Oluja u prvom licu jednine

Hvala Vam velika na promoviranju knjige a ja cu Vam sada malo jos pojasniti sadrzaj. Ako Vam sinopsis treba u punom obliku javite.
Knjiga je prva ispricana prica o Oluji i to vidjena okom izvidnika 2. gardijske brigade. Pisana je u prvom licu jednine jer nisam zelio nista prepricavati nego samo napisati ono sto sam vidio.
Pocetak je price oko odlaska na odmor na Jadran, pa uzbuna, povratak u bazu, dogadjaji u bazi i dobivanje signala za pokret. Dogadjaji koji slijede kronoloski prate moj i put moje grupe od 03. 08. do povratka u bazi nakon 10 dana tj. 13.08.1995. Pokusao sam proci sva dogadjanja, pocev od topnicke pripreme, kretanja do, i probijanja cetnickih polozaja, naleti zrakoplovstva, pogibiju suboraca, borbe s neprijateljem, ulazak u sela te postupci u njima, nailazak na cetnicke i izbjeglicke kolone, pomoc civilima u njima, susret s 5.KORABIH, susrete s zaostalim cetnicima, docek pri povratku, slavlje i razocarenja nakon pobjede, te sva razmisljanja koja dodju u misli nakon akcije kada shvatis sto bi bilo da je ...
Nisam uopce pisao o nekim drugima, o pokretima postrojbi, te nista sto bi moglo uci u sfere vojne tajne. Dogadjaji u knjizi su istiniti i nema niti jedan presucen ili izmjenjen.
Meni nije problem, ako ste Vi zainteresirani, da Vam posaljem E-mailom lektorirani rukopis koji je identican knjizi pa cete imati bolji uvid.
Izdavacka kuca je Nova knjiga Rast, privatna je, osnovana 1998 u Zagrebu, izdaju svjetske bestselere a pretezno su orijentirani na mlade neafirmirane hrvatske pisce a u biblioteci Domovinski rat objavljuju knjige vezane za tu tematiku. Opskrbljuju knjizare po cijeloj Republici Hrvatskoj.
Vlasnik je Ivan Rast, br. mob. 098/364-599, 091/7314-163, a fiksni 01/2013-965,
fax 01/2013-967, adresa je Josipa Antoljaka 8, Dumovec, 10361 Sesvete- Kraljevac.
Internet:


info@novaknjiga-rast.hr
www.novaknjiga-rast.hr

Svoje podatke sam Vam napisao a ako Vam jos nesto treba posaljite mi i dogovoriti cemo se. Razgovarao sam sa izdavacem i on je rekao da sa stavljanjem narudze knjige na Internetu ima nekih problema ali da ce to rijesiti u ponedjeljak ili najkasnije u utorak. Zbilja bi bilo u redu da se napravi nekakav film o tome ali ja sam samo jedan od mnogih koji su sudjelovali u Oluji i to na Banovini koja je jos uvijek pod minama koje su cetnici ostavili.

S postovanjem,
Denis Zibar
 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.