Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (H) Oluja u prvom licu jednine
(H) Oluja u prvom licu jednine
By Nenad N. Bach | Published  06/25/2005 | Culture And Arts | Unrated
(H) Oluja u prvom licu jednine

 

Oluja u prvom licu jednine

Hvala Vam velika na promoviranju knjige a ja cu Vam sada malo jos pojasniti sadrzaj. Ako Vam sinopsis treba u punom obliku javite.
Knjiga je prva ispricana prica o Oluji i to vidjena okom izvidnika 2. gardijske brigade. Pisana je u prvom licu jednine jer nisam zelio nista prepricavati nego samo napisati ono sto sam vidio.
Pocetak je price oko odlaska na odmor na Jadran, pa uzbuna, povratak u bazu, dogadjaji u bazi i dobivanje signala za pokret. Dogadjaji koji slijede kronoloski prate moj i put moje grupe od 03. 08. do povratka u bazi nakon 10 dana tj. 13.08.1995. Pokusao sam proci sva dogadjanja, pocev od topnicke pripreme, kretanja do, i probijanja cetnickih polozaja, naleti zrakoplovstva, pogibiju suboraca, borbe s neprijateljem, ulazak u sela te postupci u njima, nailazak na cetnicke i izbjeglicke kolone, pomoc civilima u njima, susret s 5.KORABIH, susrete s zaostalim cetnicima, docek pri povratku, slavlje i razocarenja nakon pobjede, te sva razmisljanja koja dodju u misli nakon akcije kada shvatis sto bi bilo da je ...
Nisam uopce pisao o nekim drugima, o pokretima postrojbi, te nista sto bi moglo uci u sfere vojne tajne. Dogadjaji u knjizi su istiniti i nema niti jedan presucen ili izmjenjen.
Meni nije problem, ako ste Vi zainteresirani, da Vam posaljem E-mailom lektorirani rukopis koji je identican knjizi pa cete imati bolji uvid.
Izdavacka kuca je Nova knjiga Rast, privatna je, osnovana 1998 u Zagrebu, izdaju svjetske bestselere a pretezno su orijentirani na mlade neafirmirane hrvatske pisce a u biblioteci Domovinski rat objavljuju knjige vezane za tu tematiku. Opskrbljuju knjizare po cijeloj Republici Hrvatskoj.
Vlasnik je Ivan Rast, br. mob. 098/364-599, 091/7314-163, a fiksni 01/2013-965,
fax 01/2013-967, adresa je Josipa Antoljaka 8, Dumovec, 10361 Sesvete- Kraljevac.
Internet:


info@novaknjiga-rast.hr
www.novaknjiga-rast.hr

Svoje podatke sam Vam napisao a ako Vam jos nesto treba posaljite mi i dogovoriti cemo se. Razgovarao sam sa izdavacem i on je rekao da sa stavljanjem narudze knjige na Internetu ima nekih problema ali da ce to rijesiti u ponedjeljak ili najkasnije u utorak. Zbilja bi bilo u redu da se napravi nekakav film o tome ali ja sam samo jedan od mnogih koji su sudjelovali u Oluji i to na Banovini koja je jos uvijek pod minama koje su cetnici ostavili.

S postovanjem,
Denis Zibar
 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.