Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (H) Veliki uspjeh prve emisije Radio Vukovara 'Domovina u srcu'
(H) Veliki uspjeh prve emisije Radio Vukovara 'Domovina u srcu'
By Nenad N. Bach | Published  10/1/2005 | Culture And Arts | Unrated
(H) Veliki uspjeh prve emisije Radio Vukovara 'Domovina u srcu'

 

Prva emisija 'Domovina u srcu' naisla na veliki odaziv

Hrvatski radio Vukovar krenuo je s velikim radijskim projektom u zblizavanju i upoznavanju iseljene Hrvatske u cijelom svijetu s Domovinom. zelja je kroz serijal emisija predstaviti rad radijskih postaja, klubova i uspjesnih pojedinaca, te na taj nacin doprinijeti boljem upoznavanju slusatelja sa zivotom u iseljenistvu u razlicitim dijelovima svijeta. Nakon sto su prvi gosti bili hrvatski veleposlanik u svicarskoj Mladen Andrlic, te Miro Grabovac, slusatelji su vec u prvoj emisiji mogli vise saznati o zivotu Hrvata u dalekoj Tasmaniji od novinara Davorina Perovica, a o svojim uspjesima u glazbenom svijetu u Americi govorio je Nenad Bach.

Emisija ide utorkom uzivo od 20 do 22 sata, dok ce repriza emisije biti emitirana subotom (iako je ranije bio planiran termin petkom) od 3,55 do 5,55 po srednjoeuropskom vremenu. Na taj ce se nacin, na prijedlog slusatelja, omoguciti Hrvatima u dalekoj Australiji da u subotnje poslijepodne mogu slusati ovu emisiju. Buduci je u planu suradjivati sa svim dijelovima svijeta, neki ce razgovori ici uzivo dok ce se drugi, zbog vremenskih razlika, ranije snimiti.Teme razgovora su neiscrpne, a rijeci ce biti o zivotnim temama iz djelokruga rada ustanove ili pojedinca, te cemo slusatelje upoznati s nacinom zivota u pojedinoj zemlji, govorit cemo o pracenju kulturnih, gospodarskih, sportskih i drugih dogadjanja, te cemo predstaviti zanimljive dogadjaje i ljude. Kroz tople ljudske price s 'obicnim' ljudima, radnicima saznat cemo i kako zive uspjesni poslovni Hrvati, kako uspijevaju glazbenici i koliko rade kulturno umjetnicka drustva ili sportasi…Redovitim slusateljima programa Hrvatskog radija Vukovar i citateljima Vukovarskih novina dobro su poznate frekvencije radija:
107,2 zatim 104,1 te 95,4. Za ocekivati je da ce 500 – tinjak redovitih posjetitelja internet stranica na adresi www.hrv.hr  vrlo skoro povecati jer se cjelokupni program moze slusati 24 sata dnevno. Tijekom emisije i slusatelji se mogu ukljuciti u emisiju, a nekima od njih ispunjava se glazbena zelja tijekom emisije, ili nakon Vijesti  HRV-a u 22 sata. Ne treba smetnuti s uma i zelju da se kroz ove emisije obnove rodbinske ili prijateljske veze pokidane tijekom Domovinskoga rata ili nakon njega. Za kontakte (i tijekom emisije) otvorena je mail adresa:domovina@hrv.hr , a za glasovne  pozdrave koji ce se snimati petkom od 8 do 10 sati bit ce otvoren telefon (0038532) 450-458.
 

V.Benic
 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.