Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Culture And Arts  »  (H) Zdenka Vuckovic na Floridi
(H) Zdenka Vuckovic na Floridi
By Nenad N. Bach | Published  01/17/2006 | Culture And Arts | Unrated
(H) Zdenka Vuckovic na Floridi

 

Zdenka Vuckovic na Floridi
 


"Christmas Party" for
Croatian-American Club of Florida

 

Mnogi od nas clanova malog hrvatskog kluba ovdje u St. Petersburgu, Florida ("Croatian-American Club of Florida"), slusali smo Zdenku Vuckovic onda, kad su nam se djeca rodila tamo u Hrvatskoj, a danas su oni odrasli ljudi. "Tata kupi mi auto", Kucica u cvijecu" i mnoge druge poznate melodije, koje su proslavile Zdenku na festivalima zabavne muzike (Opatija, Split, Krapina), imali smo priliku slusati u zivo ovdje u St. Petersburgu na Floridi na nasoj "Christmas Party". Uz klavirsku pratnju supruga, gospodina Kresimira Oblak, bio je pravi uzitak vratiti se nasoj mladosti. Rodaci Zdenke, koji zive u Sarasoti (50 milja juzno od St Petersburga), svi imaju genetske kvalitete za muziku ili kako mi kazemo "muzicki su navudreni". Tako uz sudjelovanje rodaka, a narocito gospodina Slavka Manestar, bilo nam je priredeno ugodno muzicko vecer. Gospodin Manestar je veoma lijepo otpjevao "Ave Maria", a i neke druge omiljele melodije.
Kad sam, svojevremeno, pisao mojem rodaku u Zagreb, koji je i sam muzicar, te mu javio da Zdenka Vuckovic dolazi na nasu "Christmas Party", odgovorio mi je: "Zdenka ce vas dobro zabaviti i vratiti u vase mladenacke dane"! Tako je i bilo!
Svima je poznato, da smo mi narod, koji se voli dobro zabaviti, da volimo pjesmu, pa je tako i nasa "Christmas Party" zavrsila tako, da smo mnogi od nas dosli na podium pjevati zajedno sa Zdenkom nase i americke Bozicne pjesme, a i druge nase stare i novije melodije. Pjesma se je orila, glasnice mozda nisu bile najbolje, ali je srce nas iseljenika bilo veliko!
Lijepe su bile rijeci nase Zdenke, kad je prilikom posjete mojem domu rekla: "Sretna sam, kad vidim nase ljude daleko u svijetu, da se preko mene sjete svoje drage Kroacije"!

Dr. Zeljko Beluhan
7979 Sailboat Key Blvd.#107
South Pasadena, Fl.33707
U.S.A.
ph# (727) 360-9549
e-mai: frank13zb@aol.com
 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments
  • Comment #1 (Posted by Slavko Manestar)

    Kao prisutni toj divnoj zabavi i tom prilikom da sam pjevao sa Zdenkom nasom Hrvatskom muzickom zvijezdom je bilo izvanredno. Dr. Zeljko Beluhan je napisao ovaj clanak o ovoj Bozicnoj proslavi sa nasom Zdenkom nije mogao bolje reci. cestitam vam doctore. A tebi draga Zdenko hvala ti sto si i meni dala tu priliku da i ja malo zapjevam. Kako si ti i kako je Nota? Vec je proslo nekoliko godina od tvoga Koncerta i danas 11 travnja 2013 sam po prvi puta nasao i iznenadio citajuci ovaj clanak. Moja je molitva da vas dragi Bog obiljno blagoslovi u Jesanjskim danima naseg zivota. tvoj rodjak Slavko (Stanley) Manestar

     
Submit Comment


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.