Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Community  »  (E) PADOVA: OTVOREN HRVATSKI POCASNI KONZULAT
(E) PADOVA: OTVOREN HRVATSKI POCASNI KONZULAT
By Nenad N. Bach | Published  06/25/2005 | Community | Unrated
(E) PADOVA: OTVOREN HRVATSKI POCASNI KONZULAT

 

PADOVA: OTVOREN HRVATSKI POČASNI KONZULAT
utorak, 14.6.2005 21:11

Počasni konzulat Republike Hrvatske otvoren je u utorak navečer u Padovi, a počasnom konzulicom imenovana je dr. Nela Srsen.

Hrvatski veleposlanik u Italiji Drago Kraljević uručio je počasnoj konzulici pismo imenovanja hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, a na prigodnoj svečanosti govorili su i pomoćnica ministrice vanjskih poslova Mira Martinec i predsjednik regije Veneto Giancarlo Galan. Mira Martinec je rezanjem vrpce otvorila počasni konzulat u Ulici San Francesco. 97

Ovo je četvrti hrvatski počasni konzulat u Italiji, uz one u Napulju, Bariju i Mundimitru (Montemitro) u regiji Molise, gdje ┼żivi hrvatska manjina.

Svečanost u Padovi bila je u znaku odličnih hrvatsko-talijanskih odnosa, posebno dobrih s regijom Veneto, predsjednikom Galanom i gradom Padovom, a izra┼żena je i ┼żelja da Hrvatska sto prije postane punopravni član Europske unije.

(Hina)

U PADOVI OTVOREN HRVATSKI POČASNI KONZULAT Počasna konzulica dr. Nela Srsen. Srsen je naglasila da će jedan od glavnih ciljeva Počasnog konzulata biti otvaranje ┬╗Hrvatske kuće┬ź u Padovi, u kojoj će se zbrinjavati hrvatski pacijenti koji dolaze u Padovu, okupljati hrvatski studenti i promovirati hrvatska kultura RIM - U utorak je u Padovi otvoren Počasni konzulat Republike Hrvatske, a počasnom konzulicom imenovana je ugledna liječnica Nela Srsen, poznata diljem Hrvatske po medicinskom i humanitarnom anga┼żmanu, promicateljica hrvatskih interesa u Italiji i svijetu.
Hrvatski veleposlanik u Italiji Drago Kraljević uručio je počasnoj konzulici pismo imenovanja hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, a na prigodnoj svečanosti govorili su pomoćnica ministrice vanjskih poslova Mira Martinec i predsjednik regije Veneto Giancarlo Galan. Martinec je rezanjem vrpce otvorila konzulat u Ulici San Francesco 97.
Ovo je četvrti hrvatski počasni konzulat u Italiji, uz one u Napulju, Bariju i Mundimitru (Montemitro) u regiji Molise, gdje ┼żive pripadnici hrvatske manjine.
Svečanost u Padovi bila je u znaku odličnih hrvatsko-talijanskih odnosa, posebno s regijom Veneto, predsjednikom Galanom i gradom Padovom, a na svečanosti je izra┼żena ┼żelja da Hrvatska sto prije postane punopravni član Europske unije. Srsen je na svečanosti naglasila da će jedan od glavnih ciljeva Počasnog konzulata biti otvaranje ustanove ┬╗Hrvatska kuća┬ź u Padovi, u kojoj će se zbrinjavati hrvatski pacijenti koji dolaze u Padovu, okupljati hrvatski studenti te promovirati hrvatska kultura.
U suradnji s Anom Bedrina, voditeljicom pulske podru┼żnice Hrvatske matice iseljenika, u svečanom su dijelu programa nastupili pulski akademski glazbenici Ana Sterpin na harmonici i dramski tenor Zoran Tomaić, koji su izveli djela hrvatskih i talijanskih autora, a dr. Srsen pulska je akademska slikarica Aleksandra Rotar darovala jedno svoje djelo.
Hina/B. P.

gabriele.romagnoli@libero.it

 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.