Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Community  »  (E) PADOVA: OTVOREN HRVATSKI POCASNI KONZULAT
(E) PADOVA: OTVOREN HRVATSKI POCASNI KONZULAT
By Nenad N. Bach | Published  06/25/2005 | Community | Unrated
(E) PADOVA: OTVOREN HRVATSKI POCASNI KONZULAT

 

PADOVA: OTVOREN HRVATSKI POČASNI KONZULAT
utorak, 14.6.2005 21:11

Počasni konzulat Republike Hrvatske otvoren je u utorak navečer u Padovi, a počasnom konzulicom imenovana je dr. Nela Srsen.

Hrvatski veleposlanik u Italiji Drago Kraljević uručio je počasnoj konzulici pismo imenovanja hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, a na prigodnoj svečanosti govorili su i pomoćnica ministrice vanjskih poslova Mira Martinec i predsjednik regije Veneto Giancarlo Galan. Mira Martinec je rezanjem vrpce otvorila počasni konzulat u Ulici San Francesco. 97

Ovo je četvrti hrvatski počasni konzulat u Italiji, uz one u Napulju, Bariju i Mundimitru (Montemitro) u regiji Molise, gdje ┼żivi hrvatska manjina.

Svečanost u Padovi bila je u znaku odličnih hrvatsko-talijanskih odnosa, posebno dobrih s regijom Veneto, predsjednikom Galanom i gradom Padovom, a izra┼żena je i ┼żelja da Hrvatska sto prije postane punopravni član Europske unije.

(Hina)

U PADOVI OTVOREN HRVATSKI POČASNI KONZULAT Počasna konzulica dr. Nela Srsen. Srsen je naglasila da će jedan od glavnih ciljeva Počasnog konzulata biti otvaranje ┬╗Hrvatske kuće┬ź u Padovi, u kojoj će se zbrinjavati hrvatski pacijenti koji dolaze u Padovu, okupljati hrvatski studenti i promovirati hrvatska kultura RIM - U utorak je u Padovi otvoren Počasni konzulat Republike Hrvatske, a počasnom konzulicom imenovana je ugledna liječnica Nela Srsen, poznata diljem Hrvatske po medicinskom i humanitarnom anga┼żmanu, promicateljica hrvatskih interesa u Italiji i svijetu.
Hrvatski veleposlanik u Italiji Drago Kraljević uručio je počasnoj konzulici pismo imenovanja hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, a na prigodnoj svečanosti govorili su pomoćnica ministrice vanjskih poslova Mira Martinec i predsjednik regije Veneto Giancarlo Galan. Martinec je rezanjem vrpce otvorila konzulat u Ulici San Francesco 97.
Ovo je četvrti hrvatski počasni konzulat u Italiji, uz one u Napulju, Bariju i Mundimitru (Montemitro) u regiji Molise, gdje ┼żive pripadnici hrvatske manjine.
Svečanost u Padovi bila je u znaku odličnih hrvatsko-talijanskih odnosa, posebno s regijom Veneto, predsjednikom Galanom i gradom Padovom, a na svečanosti je izra┼żena ┼żelja da Hrvatska sto prije postane punopravni član Europske unije. Srsen je na svečanosti naglasila da će jedan od glavnih ciljeva Počasnog konzulata biti otvaranje ustanove ┬╗Hrvatska kuća┬ź u Padovi, u kojoj će se zbrinjavati hrvatski pacijenti koji dolaze u Padovu, okupljati hrvatski studenti te promovirati hrvatska kultura.
U suradnji s Anom Bedrina, voditeljicom pulske podru┼żnice Hrvatske matice iseljenika, u svečanom su dijelu programa nastupili pulski akademski glazbenici Ana Sterpin na harmonici i dramski tenor Zoran Tomaić, koji su izveli djela hrvatskih i talijanskih autora, a dr. Srsen pulska je akademska slikarica Aleksandra Rotar darovala jedno svoje djelo.
Hina/B. P.

gabriele.romagnoli@libero.it

 

How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.