Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Business  »  (H) Banka Hrvata u svijetu
(H) Banka Hrvata u svijetu
By Nenad N. Bach | Published  03/7/2002 | Business | Unrated
(H) Banka Hrvata u svijetu
 
                                                                                   REPUBLIKA HRVATSKA Svim saborskim zastupnicima 
  
Molimo Vas da «CROATIA» banku ustupite Hrvatskoj dijaspori i to: 
  
1. Da drzava Hrvatska bude suvlasnik 
2. Da Dijaspora bude vecinski vlasnik 
3. Prvo i drugo sve sa namjerom da Croatia banka bude hrvatska nacionalna banka 
    domovinskog i izvan domovinskog hrvatskog naroda. 
  
OBRAZLOZENJE 
  
               Danas u Hrvatskoj 95% bankarskog potencijala je u rukama stranaca. Time je Hrvatska izgubila svoju financijsku samostalnost. Svi tokovi novca koje Hrvatska i hrvatski gradani imaju biti ce usmjereni na razvoj stranih proizvodnih kapaciteta i financiranje uvoza u Hrvatsku. Proizvodnja u Hrvatskoj nece se financirati niti razvoj sto je i razumljivo kada se ima u vidu nacionalni interesi onih koji u svom vlasnistvu imaju 95% financijskog potencijala Hrvatske. 
               Dijaspora je dala ogromna sredstva za oslobadanje Hrvatske. Zaslugom dijaspore, njenih novaca, veza i lobiranja Hrvatska je postala suvremena drzava. Hrvatski narod nakon visestoljetne teznje dobio je svoju drzavu. 
               Dijaspora zeli humanu, pravnu, socijalnu, demokratsku i financijski neovisnu drzavu Hrvatsku. Prelaskom 95 % bankarskog potencijala koje je Hrvatska imala u rukama stranih banaka Hrvatska je izgubila svoju financijsku samostalnost tako da ce se akumulirana sredstava koja ima Hrvatska i hrvatski gradani iznijeti iz Hrvatske i financirati razvoj maticne drzave, onih koji su vlasnici financijskih tokova u Hrvatskoj. Tako ce se ono malo zdravog novca prelijevati bogatima, a mi cemo kao drzava svakog dana biti siromasniji. Hrvatska ce prakticno ovisiti o milosti vlasnika naseg kapitala. Da bi to barem djelomicno ublazili (Jer sprijecit se vise ne moze) Hrvatska mora imati svoju banku skupa sa dijasporom. To je posljednja sansa da se spasi sto se spasiti da. Croatia banka bi bila po svim drzavama svijeta pod menadzmentom dijaspore. Putem te banke bi se realizirali razni proizvodni programi u Hrvatskoj, a i u svijetu. 
               Hrvatski gradani diljem svijeta zele da imaju svoju nacionalnu banku. 
  
 
               Navest cemo samo jedan primjer: 
               Ugledni Hrvatski gradani koji zive i rade u Svicarskoj kazu: « Imam nesto franaka, 2-3 miliona. Godisnje dobijem 2.5% kamata. Sutra se odricem i tih 2,5 % kamate ako ce se moji novci koristiti za kreditiranje razvoja u Hrvatskoj samo kada bi imao garanciju da moj osnovni kapital nece doci u pitanje». ( Mozemo li zamisliti kada bi, a vjerujemo da bi u Hrvatskoj gospodarstvo moglo dobiti kredit sa 1-2% godisnjom kamatom. Danas se krece od 10-25 % godisnje ). 
               Domovinska i iseljena Hrvatska moraju naci nacina kako dati garanciju tim ljudima, kako ogromni kapital koji nasi ljudi imaju vani usmjeriti u razvoj Hrvatske a da njihovi tesko zaradeni novci nebi dosli u pitanje. ( Prema nekim nesluzbenim informacijama hrvatski gradani imaju vrijednost 62 milijarde maraka samo u Njemackoj ). 
               Jedini put je da Dijaspora ima svoju banku kojom ce upravljati i u kojoj ce drzava Hrvatska imati svoje ucesce i interes. Da Dijaspora sa bankom upravlja uz aktivno ucesce drzave Hrvatske. 
               Tehnicki dio organizacije treba prepustiti strucnjacima. 
               Molimo Vas ozbiljno razmotrite navedeni prijedlog dok jos nije kasno. Time ce se dokazati da Vam je stalo do financijske samostalnosti Republike Hrvatske, da Vam je stalo do Dijaspore. Po Ustavu Republike Hrvatske Vi ste duzni stititi i zastititi interes domovinskog i iseljenog hrvatskog naroda. 
               Vjerujemo u Vas i nadamo se da ce te nas prijedlog prihvatiti. 
               Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju. 
  
Porec, 05.03.2002. god. 
  
                                                                                                              Predsjednik: 
                                                                                                              Niko Soljak prof.ing. 
       
 
Distributed by www.CroatianWorld.net. This message is intended for Croatian Associations/Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions/articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, 
please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know! 
How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.