Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Politics  »  CROWN podržava 8. listu Ruze Studer za XI. izbornu jedinicu
 »  Home  »  Education  »  CROWN podržava 8. listu Ruze Studer za XI. izbornu jedinicu
CROWN podržava 8. listu Ruze Studer za XI. izbornu jedinicu
By Nenad N. Bach and Darko Žubrinić | Published  07/1/2020 | Politics , Education | Unrated
Želja povezivanja Hrvata raseljenih na sve strane svijeta s domovinom

Ruža Studer, nositeljica 8. liste MOJA VOLJENA HRVATSKA - MVH, za XI. izbornu jedinicu
Na ogrlici hrvatskom glagoljicom piše CROATIA, a na naušnicama je glagoljčki R.

Ruža Studer, nositeljica liste br. 8. MOJA VOLJENA HRVATSKA - MVH, XI. izborne jedinice

Rođena sam u jednom malom ličkom selu. Godine 1978. dolazim s obitelji u Švicarsku, u grad Schaffhausen. Od samog dolaska u Švicarsku, tražim hrvatsko društvo i učlanjujem se u HKUD "Fala".

Nakon stanke iz obiteljskih razloga, 2005. godine vraćam se aktivnom društvenom djelovanju, 2006. birana sam za predsjednicu HKUD-a "Fala". Uz kulturno djelovanje, oduvijek me zanimalo sve što je vezano uz moj hrvatski narod i domovinu. Prateći događanja hrvatskih udruga u Švicarskoj, pišem neko vrijeme za hrvatski portal moja-domovina.net. U tom razdoblju upoznajem probleme s kojima se susreće iseljeništvo i uviđam da je teško pronaći kvalitetne informacije na jednom mjestu. To je bio glavni motiv koji me ponukao pokrenuti ovaj portal. Uz želju povezivanja Hrvata raseljenih na sve strane svijeta s domovinom, glavni cilj portala je, na jednom mjestu ponuditi važne informacije iseljenicima i povratnicima.

Izvor moja-domovina.netU XI. izbornoj jedinici birajmo listu br. 8. MOJA VOLJENA HRVATSKA - MVH

Svi kandidati XI. Izborne jediniceSretno na parlamentarnim izborima 5. srpnja!


Ove nedjelje, 5. srpnja, u Hrvatskoj se održavaju parlamentarni izbori.

Birači u RH i diljem svijeta svojim će glasovima moći odabrati 10. saziv Hrvatskog sabora od neovisnosti 1990. godine. Birat će se ukupno 151 zastupnik, njih 140 u 10 izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri zastupnika u dijaspori te osam pripadnika nacionalnih manjina.

Svi smo svjesni da se ovi izbori odigravaju usred dosad nezabilježene globalne krize koju je izazvala pandemija virusa COVID-19.

Ovi parlamentarni izbori za Hrvatsku su stoga iznimno važni jer će odrediti budući tijek njezinog razvoja, no kad se bolje sjetimo - takvi su bili i svi dosadašnji izbori.
Hrvatsko iseljeništvo već se neko vrijeme pokušava aktivnije uključiti u hrvatsko gospodarstvo, čemu je svakako doprinio i naš skromni projekt MEETING G2.

Ipak, parlamentarni izbori 2020. donose jednu veliku novost.

Jedna izborna lista u XI. izbornoj jedinici u kojoj se već tradicionalno biraju 3 zastupnika iz redova dijaspore -€“ jedina je lista na kojoj su svi kandidati redom hrvatski iseljenici i povratnici iz iseljeništva.
Riječ je o izbornoj listi broj 8 čiji je nositelj Ruža Studer iz Švicarske, a na kojoj treće mjesto zauzima Josip Hrgetić, povratnik iz Venezuele, jedan od osnivača projekta MEETING G2 i predsjednik istoimene Udruge. Tu su kandidati iz Sjeverne i Južne Amerike, Europe i BiH kao što su Zdenko Teply (Peru), Hugo Estigarribia (Paragvaj), Marija Tafra (SAD).

Ruža, Josip i ostali kandidati na listi broj 8 ističu da žele Hrvatsku europskih standarda, zemlju razvijene demokracije, zemlju snošljivosti i tolerancije, zemlju zajamčenih ljudskih prava - pravnu državu u najširem smislu te riječi. Oni kao iseljenici tvrde da žele svojim znanjem i iskustvom pridonijeti boljem i kvalitetnijem povezivanju iseljeništva i domovine, žele poticati povratak iseljenika i zaustaviti trend iseljavanja.

Žele - poručuju -€“ spajati iseljeništvo i domovinu, poticati investicije i samim time u domovini stvarati nova radna mjesta.

Neka im je sa srećom, a sretno i svima nama ove nedjelje, 5. srpnja!
How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Related Links
Comments


Article Options
Croatian ConstellationPopular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach & Miro Gavran hosted by Branimir Bilic on Croatian TV 2010
No popular articles found.