Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Politics  »  CROWN podržava 8. listu Ruze Studer za XI. izbornu jedinicu
 »  Home  »  Education  »  CROWN podržava 8. listu Ruze Studer za XI. izbornu jedinicu
CROWN podržava 8. listu Ruze Studer za XI. izbornu jedinicu
By Nenad N. Bach and Darko Žubrinić | Published  07/1/2020 | Politics , Education | Unrated
Želja povezivanja Hrvata raseljenih na sve strane svijeta s domovinom

Ruža Studer, nositeljica 8. liste MOJA VOLJENA HRVATSKA - MVH, za XI. izbornu jedinicu
Na ogrlici hrvatskom glagoljicom piše CROATIA, a na naušnicama je glagoljčki R.





Ruža Studer, nositeljica liste br. 8. MOJA VOLJENA HRVATSKA - MVH, XI. izborne jedinice

Rođena sam u jednom malom ličkom selu. Godine 1978. dolazim s obitelji u Švicarsku, u grad Schaffhausen. Od samog dolaska u Švicarsku, tražim hrvatsko društvo i učlanjujem se u HKUD "Fala".

Nakon stanke iz obiteljskih razloga, 2005. godine vraćam se aktivnom društvenom djelovanju, 2006. birana sam za predsjednicu HKUD-a "Fala". Uz kulturno djelovanje, oduvijek me zanimalo sve što je vezano uz moj hrvatski narod i domovinu. Prateći događanja hrvatskih udruga u Švicarskoj, pišem neko vrijeme za hrvatski portal moja-domovina.net. U tom razdoblju upoznajem probleme s kojima se susreće iseljeništvo i uviđam da je teško pronaći kvalitetne informacije na jednom mjestu. To je bio glavni motiv koji me ponukao pokrenuti ovaj portal. Uz želju povezivanja Hrvata raseljenih na sve strane svijeta s domovinom, glavni cilj portala je, na jednom mjestu ponuditi važne informacije iseljenicima i povratnicima.

Izvor moja-domovina.net



U XI. izbornoj jedinici birajmo listu br. 8. MOJA VOLJENA HRVATSKA - MVH

Svi kandidati XI. Izborne jedinice



Sretno na parlamentarnim izborima 5. srpnja!


Ove nedjelje, 5. srpnja, u Hrvatskoj se održavaju parlamentarni izbori.

Birači u RH i diljem svijeta svojim će glasovima moći odabrati 10. saziv Hrvatskog sabora od neovisnosti 1990. godine. Birat će se ukupno 151 zastupnik, njih 140 u 10 izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri zastupnika u dijaspori te osam pripadnika nacionalnih manjina.

Svi smo svjesni da se ovi izbori odigravaju usred dosad nezabilježene globalne krize koju je izazvala pandemija virusa COVID-19.

Ovi parlamentarni izbori za Hrvatsku su stoga iznimno važni jer će odrediti budući tijek njezinog razvoja, no kad se bolje sjetimo - takvi su bili i svi dosadašnji izbori.
Hrvatsko iseljeništvo već se neko vrijeme pokušava aktivnije uključiti u hrvatsko gospodarstvo, čemu je svakako doprinio i naš skromni projekt MEETING G2.

Ipak, parlamentarni izbori 2020. donose jednu veliku novost.

Jedna izborna lista u XI. izbornoj jedinici u kojoj se već tradicionalno biraju 3 zastupnika iz redova dijaspore -€“ jedina je lista na kojoj su svi kandidati redom hrvatski iseljenici i povratnici iz iseljeništva.
Riječ je o izbornoj listi broj 8 čiji je nositelj Ruža Studer iz Švicarske, a na kojoj treće mjesto zauzima Josip Hrgetić, povratnik iz Venezuele, jedan od osnivača projekta MEETING G2 i predsjednik istoimene Udruge. Tu su kandidati iz Sjeverne i Južne Amerike, Europe i BiH kao što su Zdenko Teply (Peru), Hugo Estigarribia (Paragvaj), Marija Tafra (SAD).

Ruža, Josip i ostali kandidati na listi broj 8 ističu da žele Hrvatsku europskih standarda, zemlju razvijene demokracije, zemlju snošljivosti i tolerancije, zemlju zajamčenih ljudskih prava - pravnu državu u najširem smislu te riječi. Oni kao iseljenici tvrde da žele svojim znanjem i iskustvom pridonijeti boljem i kvalitetnijem povezivanju iseljeništva i domovine, žele poticati povratak iseljenika i zaustaviti trend iseljavanja.

Žele - poručuju -€“ spajati iseljeništvo i domovinu, poticati investicije i samim time u domovini stvarati nova radna mjesta.

Neka im je sa srećom, a sretno i svima nama ove nedjelje, 5. srpnja!




How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Related Links
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.