CROWN - Croatian World Network - http://www.croatia.org/crown
After 23 years the Parachute World Cup Series returns to Croatia
http://www.croatia.org/crown/articles/9509/1/After-23-years-the-Parachute-World-Cup-Series-returns-to-Croatia.html
By Nenad N. Bach
Published on 03/15/2008
 
The World Parachute Cup Series returns to Croatia in 2008 after a 23 year absence. It is being organized by the "Krila Kvarnera" Parachuting Club from Rijeka and will be held in  the town of Mali Lošinj on June 7, 2008.

Nakon 23 godine Svjetski padobranski kup ponovno na Lošinju!


Mali Lošinj (ots) - U Informativnom centru Grada Rijeke u četvrtak je održana tiskovna konferencija povodom organizacije drugog po redu padobranskog natjecanja "World parachut cup series" 2008.. čiji je domaćin Grad Mali Lošinj, a organizator Padobranski klub "Krila Kvarnera" iz Rijeke.

Okupljenim novinarima obratili su se Milan Mužić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja, direktor natjecanja Zvonko Josipović i predsjednik Padobranskog kluba "Krila Kvarnera" David Curkan koji je za vrijeme konferencije prikazao snimku probnog skoka na lošinjski aerodrom istaknuvši oduševljenje što se ovogodišnji kup održava upravo u Malom Lošinju Padobranski klub "Krila Kvarnera" iz Rijeke, kao organizator Svjetskog padobranskog kupa u Hrvatskoj, dao je u kolovozu 2007. godine inicijativu Gradu Malom Lošinju da bude u 2008. godini domaćin održavanja Svjetskog padobranskog kupa. Prijedlog da se natjecanje održava u Malom Lošinju proizlazi iz činjenice dobrih klimatskih prilika, postojanja zračne luke, te dobrih smještajnih i turističkih kapaciteta u neposrednoj blizini.

Direktor natjecanja Zvonko Josipović istaknuo je kako se natjecanja održavaju u šest (6) europskih zemalja, a Hrvatska je jedna od njih. Natjecanja se još održavaju u Sloveniji (Bled), Njemačkoj (Altenstadt), Italiji (Belluno), Austriji (Salzburg) i Švicarskoj (Locarno).

Svjetski padobranski kup u Malom Lošinju održat će se od 06. do 08. lipnja 2008., a očekuje se sudjelovanje 15 do 20 nacija u 30 do 40 timova, odnosno dolazak oko 150 do 200 natjecatelja.

Uz natjecateljski dio najavljen je i revijalni dio, koji započinje dva tjedna prije natjecanja, u kojem će se hrabri posjetiltelji moći zajedno s trenerima okušati u double skokovima.

Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja ocjenjuju održavanje Svjetskog padobranskog prvenstva u Malom Lošinju značajnom manifestacijom kako u sportskom, tako i u turističkom i promidžbenom smislu. Organizatori ocjenjuju da bi se padobranska natjecanja i Svjetski kup trebali održavati i narednih godina u Malom Lošinju ukoliko se ovogodišnji kup sprovede na obostrano zadovoljstvo od čega korist očekuje destinacija ali i zračna luka. Naime, povijest lošinjskog aerodroma započela je 1985. godine kada je izgrađen za potrebe Svjetskog padobranskog prvenstva, koje se i održalo iste godine. Iako su prošle već 23 godine u lošinjski aerodrom nije se previše ulagalo, stoga organizatori smatraju kako će ovo natjecanje biti određeni poticaj na rekonstrukciju.

NAPOMENA O IZVORU

Turistička zajednica grada Malog Lošinja
Riva lošinjskih kapetana 29
HR-51550 Mali Lošinj

Tel/fax: +385 51 231 884 ; +385 51 231 547
E-mail: durdica.simicic@tzgml.t-com.hr
Web: www.tz-malilosinj.hr


Formatted for CROWN by   Marko Puljić
Distributed by
www.Croatia.org This message is intended for Croatian Associations / Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions / articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know! Or simply...enjoy and spread the word and good vibrations.