Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Education  »  BRANDING HRVATSKE 2 dvodnevni stručni seminar 11. i 12. ožujka 2016. u HMI u Zagrebu
 »  Home  »  Business  »  BRANDING HRVATSKE 2 dvodnevni stručni seminar 11. i 12. ožujka 2016. u HMI u Zagrebu
BRANDING HRVATSKE 2 dvodnevni stručni seminar 11. i 12. ožujka 2016. u HMI u Zagrebu
By Nenad N. Bach | Published  03/4/2016 | Education , Business | Unrated
11. i 12. ožujka 2016. u Multimedijalnoj dvorani Hrvatske matice iseljenika (Zagreb, Trg Stjepana Radića 3)



 
PRESS CLIP: za izjave ili interview zvati 091/532-9405, ili pisati na e-mail: Branding.Hrvatske@gmail.com

BRANDING HRVATSKE 2

11. i 12. ožujka 2016. u Multimedijalnoj dvorani Hrvatske matice iseljenika
(Zagreb, Trg Stjepana Radića 3), u produkciji Petar Ćurić Agencije
i Hrvatske svjetske mreže (CROWN Croatian World Network)

2-DNEVNI STRUĈNI SEMINAR

"Branding YOU!" – dva dana u Zagrebu koja će promijeniti sve.

UZ POSEBNE GOSTE-PREDAVAČE:

  • Nenad Bach, New York (USA) „Branding kroz glazbu i kreativnu industriju“
  • Mate Rimac, Zagreb (HR) „Branding kroz inovacije i automobilsku industriju“
  • Ivan Mažuranić, Geneve (CH) „Branding kroz financije i investicije“
  • Ante Mandić, Zagreb (HR) „Branding kroz zapošljavanje i IT tehnologije“
  • Daniel Kolak, New Jersey (USA) „Branding kroz znanost i nove nacčine razmišljanja“

EKSKLUZIVNO ZA 30 ODABRANIH KANDIDATA IZ ČITAVE HRVATSKE

Svi zainteresirani kandidati bez obzira na obrazovanje ili profesionalni background, dutžni su emailom dostaviti kopiju CV-ja za ulazak u pred-selekciju. Broj mjesta je striktno ograničen na 30. Savjetujemo žurno prijavljivanje jer očekujemo da će seminar biti rasprodan, kao i lani u Puli. Ekskluzivan pristup imat će samo 30 odabranih kandidata iz čitave Hrvatske koji prođu pred-selekciju (prijave se vrše putem internetske adrese: Branding.Hrvatske@gmail.com – a kako bi se kandidatura uzela u obzir potrebno je poslati Curriculum Vitae (CV) ili kraći životopis.

Provjerite jeste li idealan polaznik: za pohađanje potrebno je zadovoljiti jedan od dva kriterija:

1. Mlad si poduzetnik-privatnik (obrtnik i sl.), shvatio si da ti je trţište Republike Hrvatske premalo, želiš nastaviti stvarati novu vrijednost u domovini ali i više izvoziti (prodavati) na inozemno tržište
2. Lider si iz svog područja, zaposlen u drţavnoj firmi, razumiješ ozbiljnost situacije u kojoj se država nalazi, pred tobom je gomila inicijativa i planova, ali ne znaš ni sam kako i sa ĉime krenuti. Želiš biti bolji, ali uporno biraš „status quo“ iz straha za svoj posao

* Ako ne spadate ni u jednu od ove dvije kategorije, a žarko želite sudjelovati, pošaljite nam ukratko zašto mislite da ste odgovarajući kandidat-kinja za seminar.

GDJE ĆE SE SEMINAR ODRŽATI?

Seminar će se održati u Zagrebu koji je nedavno u konkurenciji 20 gradova proglašen za najbolju Božićnu destinaciju u Europi! European Best Destination Award - Advent In Zagreb, 2016. Nadmašio je tako i Beč, čiji božićni sajam korijene vuče još iz 13. stoljeća, a koji su Zagrepčani donedavno masovno pohodili. Beč se, naime, našao tek na 11. mjestu, a odmah iza Zagreba su Strasbourg, Aachen, Colmar i Bruxelles. Ova prestižna nagrada u turizmu jednaka je tituli svjetskog prvaka u nogometu! Sva predavanja su u Multimedijalnoj dvorani Hrvatske matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3, u atraktivnoj zgradi u samom centru hrvatskoga glavnog grada, smještenoj u kompleksu gdje je svoj dom pronašlo više krovnih hrvatskih institucija: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Zagrebačka filharmonija i dr. U donjem dijelu zgrade smješten je popularni kafić Matis, dnevno zalazište zagrebačke inteligencije.

Sva su predavanja interaktivna. Sessioni su raspoređeni cijeli dan u petak, 11., te prijepodne u subotu 12. ožujka. Petak je u potpunosti zatvoren za javnost u cilju kreiranja atmosfere maksimalnog povjerenja, slobodnog protoka misli i razgovara te nesmetane izmjene informacija. Subota je otvorena za javnost i biti će omogućen pristup medijima i publici (za press akreditacije pišite na naš email). Napomena: na okruglom stolu sudjelovati će i zagrebački gradonačelnik gdin. Milan Bandić te gđa. Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

ŠTO SE MOŽE OČEKIVATI? TKO JE ORGANIZATOR?

Direktno, otvoreno i 'bez uvijanja' interaktivno predavanje koje ne govori o stvarima kako 'knjige nalažu' da bi trebale biti već kakve one uistinu jesu. Primjeri iz stvarnog života, stvarne ideje i mogućnosti diskutiranja vlastitih projekata i uvid u mogućnosti financiranja i investiranja. 'Hands-on' aktivnosti, stavljanje pred konkretne izazove i '5-point' plan za realizaciju. Važnost lobiranja.

Važnost pozitivnog razmišljanja. Važnost pravne države (i što učiniti ako ona ne funkcionira kako bi trebala, poglavito po pitanju trgovaĉkih sudova, patentiranja i zaštite intelektualnih prava...?).

Inspiracija. Edukacija. Brand-nacija. Očekuj dva dana u Zagrebu koja će promijeniti sve. Udruga „Slavni u Istri“ u partnerstvu sa Hrvatskom maticom iseljenika te pod generalnim pokroviteljstvom Ureda zagrebačkog gradonačelnika i Turističke zajednice Grada Zagreba. Udruga „Slavni u Istri“ okupljanje je vodećih domaćih i svjetskih umova iz umjetnosti, znanosti, biznisa i medija, s ciljem umrežavanja, poticanja transnacionalne suradnje, ostvarivanja zajedniĉkih interesa te podizanja kulturnih standarda i opće kvalitete javnog života u Hrvatskoj, a i šire. Udruga organizira gostovanja znamenitih pojedinaca i organizacija iz inozemstva, te okupljanje, unapređivanje društvenog položaja i promoviranje istaknutih javnih ličnosti i organizacija u domovini. Predsjednik udruge je mr. Petar Ćurić, naš povratnik iz Londona.

** * **

ŽIVOTOPISI PREDAVAČA:

Nenad Bach, New York (USA) glazbenik, poduzetnik, lobist i aktivist. Osnivaĉ Hrvatske svjetske mreže (CROWN, Croatian World Network), jednog od prvih i najutjecajnijih Hrvatskih portala u svijetu koji se bavi najboljima od nas i sustavno promovira već preko 15 godina Hrvatsku prisutnost u svijetu. Kao glazbenik, dijelio je pozornicu s najvećim svjetskim imenima: Bono Vox (U2), Luciano Pavarotti, Bruce Springsteen, Leonard Cohen i dr. Početkom 1990-ih aktivan je u prikupljanju humanitarne pomoći za Hrvatsku te spletom okolnosti postaje neslužbeni 'glasnogovornik' i lobist Republike Hrvatske za SAD. U Bijeloj ga kući prima američki predsjednik Bill Clinton (sudjeluje i na inauguraciji Baracka Obame), druţi se s britanskom princezom Lady Dianom, Paulom McCartneyem, Rodom Stewartom, Tonyem Bennettom, Johnom Malkovichem, Martinom Sheenom, Larryjem Kingom te ostalim poznatim osobama iz kraljevskih i estradnih obitelji. Radeći svakodnevno na povezivanju industrije u domovini sa svježim kapitalom i ulaganjima iz dijaspore te imajući privilegij kao osoba od povjerenja mnogih uspješnih ameriĉkih Hrvata i gospodarstvenika koji su stekli golemo bogatstvo i rado bi investirati u domovinu – Nenad je u izvanrednoj poziciji i može dati najbolji savjet što, kako i na koji naĉin plasirati te kojim putem do stranih ulaganja i investiranja. Gostujući prije nekoliko godina u jednoj emisiji Hrvatske televizije, s lakoćom je naveo više prijedloga o brandiranju Hrvatske te na koji naĉin se postaviti i kako razmišljati. O njemu je snimljen cjelovečernji dokumentarni film "Everything Is Forever" u prijevodu "Sve je zauvijek" koji je osvojio više nagrada po filmskim festivalima Amerike i Europe.

Mate Rimac, Zagreb (HR) inovator, poduzetnik, osnivač i direktor tvrtke Rimac Automobili. Najnagrađivaniji hrvatski mladi inovator. Već kao srednjoškolac ističe se inovacijama. Maturalni rad mu je ujedno i prvi patentirani izum - iGlove (zamjena za kompjutersku tipkovnicu i miša) s kojim osvaja Zlatno Teslino jaje, e-novation nagradu za najbolji ICT proizvod u Hrvatskoj. Domaće nagrade omogućuju mu natjecanja i na svjetskoj razini gdje prezentira i svoj drugi izum - Active Mirror System (sustav za uklanjanje mrtvog kuta u automobilima). S oba izuma osvaja prva mjesta širom svijeta. Kao brucoš na fakultetu, pobjeđuje u Business Plan Contestu te osvaja nagradu za najboljii poslovni plan - plan za komercijalizaciju svojih prethodnih izuma. Od prvog zarađenog novca kupuje BMW E30 323i (1986. godište) te vozi drift, drag i druge utrke. Nakon što mu je benzinski motor tijekom jedne utrke eksplodirao, odlučio je spojiti svoje dvije strasti - automobile i tehnologiju, te kreće preuređivati svoj stari BMW. Ostalo je povijest. Na 402. street-raceu u Velikoj Gorici svojim novim električnim BMW –om pobjeđuje u klasi 11 čime automobil postaje jedan od najbržih u svijetu uopće. Iste godine ruši pet FIA i Guinnessovih rekorda za najbrže ubrzavajuće električne automobile. Ubrzo predstavlja i svoje najnovije remek-djelo Concept_One na sajmu automobila u Frankfurtu. Početkom 2013. prvi je primjerak automobila isporućen što ga čini i prvim automobilom kojeg je Hrvatska država ikad proizvela i izvezla. Priznanja za uspjeh pristiţu iz svih dijelova svijeta, pa ga tako američki Bloomberg uvrštava u najvažnije osobe 2012. godine, a predsjednik države odlikuje Redom Danice Hrvatske s likom Nikole Tesle.

Ivan Mažuranić, Geneve (CH) bankar, ulagač, monetarni ekspert i menadžer u financijama. Rođen u Ženevi, od oca diplomata hrvatskog porijekla i majke iz stare ženevske obitelji. Studirao na koledžu Calvina i kasnije u Fribourgu. Bankarsku karijeru zapoĉinje u korporativnom sektoru, najprije na kreditnom odjelu američke CITIBANK N.A. kao pomoćnik rukovoditelja. Od 1978-1982 radi za CHASE MANHATTAN u Ženevi, a zatim u New Yorku kao potpredsjednik uprave za Europu, Srednji istok, Afriku i Aziju te od 1984-1987. u UNION BANK-u kao potpredsjednik. Od 1987 do 1992. vraća se u Europu i radi za BANQUE BRUXELLES LAMBERT u Ženevi, Luganu i Bazelu kao menadžer posebnog privatnog odjela banke (u to je vrijeme i direktor BBL Banka i BBL Trusta Jersey, Channel Islands). Slijede najviše upravne funkcije u REALTY INVESTMENTS Ltd (Global asset management) i DRESDNER BANK (Private Wealth Management) te, nakon umirovljenja, postaje savjetnikom uprave u IMP&Co SARL Geneva i članom upravnog odbora BANQUE PROFIL DE GESTION gdje je trenutno predsjednik uprave. U braku je s Francuskinjom zaposlenom u švicarskoj diplomaciji. Imaju troje sinova i petero unučadi. Obožava operu, skijanje i jedrenje. U direktnoj je krvnoj vezi s hrvatskim banom Ivanom Mažuranićem, najznaĉajnijom ličnosti Hrvatskog narodnog preporoda, ali mu nije praunuk, kako su hrvatski mediji pisali.

Ante Mandić, Zagreb (HR), vlasnik i predsjednik uprave tvrtke IN2 d.o.o., najveće hrvatske kompanije za poslovni softver, s više od pet stotina zaposlenih IT stručnjaka. Po zanimanju nuklearni fizičar, prije koraka u poduzetništvo radio je kao vojni savjetnik i predavač. Nakon što ostaje bez posla, sa 37 godina postaje ono što se zvalo “poduzetnik oĉajnik”: „Tada je posjedovanje fax uređaja bio vrhunac poduzetništva. Nije bilo interneta, mobilnih ureĊaja, a tek su se nakon 1995. te stvari počele pojavljivati. Ne znam kako smo uopće mogli poslovati, ali, eto, moglo se“ – veli Mandić. Usluge njegove tvrtke svi svakodnevno koristite, a da ni ne znate. Recimo, dok se prijavljujete na HZZ kojemu je Mandićeva kompanija izradila kompletan softver. Zatim, na prijemnom pultu bolnica, kod registrira obrta, kad prelazite granicu i policajac vam skenira putovnicu. Sve su to projekti na kojima je radila ekipa IN2. Grupacija se sastoji od deset tvrtki koje posluju od Kopra do Skopja, s tvrtkama u Puli, Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Sarajevu, Beogradu i Prištini. Sjedište je u Zagrebu gdje Mandić podmiruje najveće namete po zaposleniku u regiji. Da bi hrvatskom djelatniku tvrtka isplatila plaću od tisuću eura neto, državi je još dužna na ime doprinosa uplatiti 1080 eura što znaći da nameti koje Mandić plaća za radnika iznose 108 posto. Bez obzira na sve, IN2 d.o.o. je jedina domaća IT kompanija s vlastitim edukacijskim centrom za zaposlenike i rijetka koja već četvrt stoljeća bilježi stalni rast.

Daniel Kolak, New Jersey (USA), filozof, sveučilišni profesor, šef katedre za filozofiju na američkom sveučilištu Willam Patterson i tvorac kognitivne dinamike. Preko trideset izdanih knjiga iz stručne literature te više od dvije stotine koje je uredio za tisak. Bavi se identitetom, kognitivnom znanošću, filozofijom znanosti, logike i estetike. Vodi istraživanja pri Centru za istraživanje mozga (Brain Behavior Center) te je suradnik Centra za kognitivnu znanost na Rutgersu (RuCCS). Njegovo najpoznatije recentnije djelo je knjiga: „I Am You: The Metaphysical Foundations for Global Ethics, Principles of Cognitive Science“ („Ja sam ti: metafizički temelji za globalnu etiku i principe kognitivne znanosti“). Urednik je, glavni programer i dizajner interaktivne elektronske knjižnice „Izvori filozofije na CD-ROM-u“. Sve ga zanima i svime se bavi (ima izuzetno puno hobija). Bio je poseban savjetnik proslavljenom američkom filmskom redatelju Martinu Scorseseu kod snimanja filma „The Departed“, s kojim osvaja ĉetiri Oskara. Bavio se i glazbom. Svirao u bandu. Čak je svojedobno dijelio pozornicu i s legendama kao što su Dizzy Gillespie i Frank Zappa. Uspješno lobira ameriĉki državni aparat u kongresu u ime umirovljenika i djece zaposlenika u UN-u, Međunarodnom monetarnom fondu i Svjetskoj banci, s ciljem omogućavanja statusa trajnog boravka po svršetku službe njih ili roditelja. Za tu priliku u Washingtonu osniva G-4 koaliciju, piše prijedloge zakona uz pomoć ameriĉkog senatora Teda Kennedya te drži govor u kongresu uz potporu predsjednika Svjetske banke Roberta S. McNamarae. Za svoj rad primio je više nagrada i priznanja.

Branding.Hrvatske@gmail.com

WWW.FACEBOOK.COM/BRANDING.HRVATSKE



Nenad Bach, Mate Rimac and Ivan Mažuranić in Geneva, March 2016.

 
HRVATSKA KAO BRAND

San ili java?

Zamisliteda u ruci držite kišobran. Na njegovu držaču otisnuta je slabo poznata
zastava Swazistana* (izmišljena država, zvuči obeshrabrujude). Biste li kupili taj kišobran za 5 KN?

Zamisliteda u ruci držite kišobran. Na njegovu je držaču otisnuta zastava Njemačke
(ili SAD-a). Biste li radije kupili taj kišobran za 10 KN (a da ne znate da se radi o istom kišobranu)?

To je Branding nacije. Ali, gdje je tu Hrvatska?

Saznajte u Zagrebu 11. i 12. ožujka 2016.

ŠTO? BRANDING HRVATSKE 2, dvodnevni stručni seminar iz javne diplomacije prilagođen poduzetnicima, obrtnicima i uspješnim rukovoditeljima državnih tvrtki i agencija koji žele nastaviti stvarati novu vrijednost u domovini, ali i povećati izvoz (prodaju) na inozemno tržište te privući svježi kapital i ulaganja u svoje poduzeće iz inozemstva.

GDJE? MULTIMEDIJALNA DVORANA Hrvatske matice iseljenika,
Zagreb, Trg Stjepana Radića.

KADA? PETAK I SUBOTA 11. i 12. ožujka 2016. Cjelodnevno.

TKO? EKSKLUZIVAN PRISTUP imati de 30 kandidata iz čitave
Hrvatske koji prođu pred-selekciju. Gosti-predavači su: Nenad Bach, New York (USA) „Branding kroz glazbu i kreativnu industriju“; Mate Rimac, Zagreb (HR) „Branding kroz inovacije i automobilsku industriju“; Ivan Mažuranić, Geneve (CH) „Branding kroz financije i investicije“; Ante Mandić, Zagreb (HR) „Branding kroz zapošljavanje i IT tehnologije“ i Daniel Kolak, New Jersey (USA) „Branding kroz znanost i nove načine razmišljanja“. Organizatori su
Petar Ćurić Agencija i Hrvatska svjetska mreža (CROWN Croatian World Network) u partnerstvu sa Hrvatskom maticom iseljenika i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

KAKO? PRIJAVE se vrše putem internetske adrese Branding.Hrvatske@gmail.com – a kako bi se kandidatura uzela u obzir potrebno je poslati CV ili kradi životopis.

ZAŠTO? Hvala na pitanju. A, koliko demo čekati? Percepcija Republike Hrvatske u svijetu je loša. Na tome je država svih ovih godina slabo radila, a svaki pa i najmanji korak naprijed bio je rezultat čiste stihije prije nego li temeljito isplanirane i strateški zacrtane kolektivne akcije. Branding se u načelu događa prije nego što netko posjeti našu zemlju, kupi naš proizvod ili uplati za naše usluge. Branding je ono što de drugi o nama redi, možda tisudama kilometara daleko od nas, i u našoj odsutnosti. Nemoguće je na to utjecati ako nije planski. Potpore hrvatskim izvoznicima? Nastupi naših kulturnjaka? Promicanje hrvatske baštine, autohtonog jela i pića na Turističkim konvencijama po svijetu? Uloga Hrvatske kao mjesto svjetskog mirenja? (geografski idealna pozicija), hrvatski pas Dalmatiner kao turistički žig države? Sve to može biti Branding Hrvatske. Ali, mora biti planski. Stateški postavljeno, zacrtano, isplanirano i netko to mora nadgledati. To može jedino država. No, treba redi i da su država – njeni ljudi. Smisao postojanja ovog događaja je pomoći građanima da značajno poboljšaju svoj rad i poslovanje te učine važan korak unaprijed, uz nadu da će zatim i Republika Hrvatska, kao država, početi činiti stvari koje dosad nije činila, a krajnje joj je vrijeme da započne.

WWW.FACEBOOK.COM/BRANDING.HRVATSKE




How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.