Search


Advanced Search
Nenad Bach - Editor in Chief

Sponsored Ads
 »  Home  »  Music  »  Nenad Bach dobitnik prestizne Fender-Mega Muzika nagrade uoci koncerta u dvorani Lisinski u Zagrebu
 »  Home  »  Awards  »  Nenad Bach dobitnik prestizne Fender-Mega Muzika nagrade uoci koncerta u dvorani Lisinski u Zagrebu
Nenad Bach dobitnik prestizne Fender-Mega Muzika nagrade uoci koncerta u dvorani Lisinski u Zagrebu
By Darko Žubrinić | Published  11/29/2012 | Music , Awards | Unrated
Vidimo se na koncertu Nenad Bach Banda u dvorani Lisinski u Zagrebu u petak 30. studenog 2012. u 20 sati.

plocica-scardona-solo.jpg

                                                            

NENAD BACH

dobitnik  prestižne

Fender-Mega Muzika nagrade

IMG_9960.jpg

 Sinoć je u klubu Sax dodjeljena prestižna Fender-Mega Muzika nagrada našem poznatom hrvatskom kantautoru, producentu i mirovnom aktivistu s adresom u New Yorku, Nenadu Bachu. Bila je to deveta po redu dodjela nagrada MMFender koja se dodjeluje za izniman doprinos u glazbi posebice Rock glazbi u Hrvatskoj i to glazbenicima ali i istaknutim pojedincima, koji su iako nisu glazbenici svojim iznimnim radom doprinjeli značaju Rock glazbe u Hrvatskoj.

 IMG_9992.jpg

Prva dodjela nagrade održana je 1994.g. također u zagrebačkom klubu glazbenika Sax!, a povodom 50. obljetnice rođenja najpopularnije gitare u Rocku - Fender Stratocastera. Od tada se redovito održava svake godine u Zagrebu, a u regionalnom obliku dodjeljena je u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom u Rijeci, Splitu i Osijeku. Neki od dosadeašnjih dobitnika su: Dado Topič, Zdenka Kovačiček, Vedran Božić, Zele Lipovača, Parni valjak, Prljavo Kazalište, Opča Opasnost, .......
Odbor nagrade 2012 činili su : Tomas Krkač, Gordan Penava Pišta, Zvonimir Bučević – Buč, Siniša Bizović i Adonis Dokuzović , a kao predsjednik ispred Fendera direktor za Europu Oliver Shuetz.  Ovu prestižnu nagradu ZA PROMICANJE HRVATSKE GLAZBE U SVIJETU dobio je upravo naš Nenad Bach.

IMG_9981.jpg

ČESTITAMO na zasluženoj nagradi!

Nenad Bach i Band prije nekoliko dana objavili su i svoj novi album pod nazivom ''Everything is forever'' koji možete potražiti u svim boljim CD shopovima u izdanju Scardone. Nenad i Band ovaj su vrhunski album dovršavali u nemogućim uvijetima u Americi (unatoč uraganu Sandy) jer su se htjeli predstaviti novim albumom nesposredno pred zagrebački koncert. (Zagrebačka publika i cijela Hrvatska imati će prva priliku čuti ovaj novi uradak na kojem gostuje i Zagrebačka Filharmonija.

Album je miksao dobitnik pet „Grammy“ nagrada John Holbrooke u svom studiju u New Yorku, a producent albuma je sam Nenad. Dizajner albuma je Zoran Orlić , koji je ujedno i autor spotova i i naslovne fotografije Nenada i  koji je značajno doprinio novom imageu Nenada Bacha.

Ovaj album je ujedno i najava za njegov veliki samostalni humanitarni koncert: NENAD BACH BAND I GOSTI, u KD V. Lisinskog (Velika dvorana, 30.11.2012. u 20:00 h).  Ulaznice možete naručiti preko linka:

https://www.ulaznice.com.hr/paganini/app/web_v2/ctl_evt.jsp?act=prostor&t=1&a=1&p=14525.

Vidimo se uskoro na koncertnoj promociji albuma u

 KD „Vatroslav Lisinski“ 30.11.12.  u 20 sati!

Za press.png

www.scardona.hr                     SCARDONA, Srebrnjak 121, 10 000 Zagreb, HR                 marketing@scardona.h



Fender Stratocaster guitar used the shape of Croatian tamburitza

It is not widely known that Leo Fender, a famous builder of rock guitars (Fender Stratocaster), used the shape of a Croatian tamburitza head (more precisely, of the so called "brac" or "bas-prim", see below) for his characteristic guitar head. This was a result of Leo's acquaintance with a Croatian room-mate in his student days, who was a tamburitza player. Information by Nenad Bach, who mentioned this this story on his CD "I love losers" (...Leo Fender mentioned in an interview for Musician magazine that he was inspired by the headstock of the tamburitza when he designed the Fender Stratocaster...). And every song on the CD is accompanied with the tamburitza play. Listen to his Can We Go Higher?.

Croatian tamburitza

Source www.croatianhistory.net
 

 
Kraj snimanja novog albuma Nenad Bach Band-a bio je obilježen sa dramatičnim vremenskim nedaćama a cijela ekipa radila je u nemogućim uvjetima pokušavajući završiti novi album Everything is forever unatoč uraganu Sandy koji je zahvatio istočnu obalu.

Uspjeli su završiti snimanje na vrijeme i objaviti album, iako su neki od njih bili bez struje gotovo dva tjedna. Dizajner albuma je Zoran Orlić, koji je ujedno i autor spotova i i naslovne fotografije Nenada i koji je značajno doprinio novom imageu Nenada Bacha. Album je miksao dobitnik pet Grammy nagrada John Holbrooke u svom studiju u New Yorku, a producent albuma je sam Nenad. Na albumu je sudjelovala i naša sjajna ekipa. Zagrebačka Filharmonija na čelu sa dirigentom Alanom Bjelinskim, aranžmane je uradio Ante Gelo, a aranžmane za klapske vokale napravio je Mojimir Čačija. Prošli tjedan promovirana je pjesma „Vukovar“ koju ju Nenad davno napisao ali je ranije nikad nije mogao izvesti na koncertima ili snimiti , zbog snažnih emocija koje ova pjesma izaziva ne samo kod njega. Na koncertima nikad je nije uspio izvesti do kraja.

Treba spomenuti i to da je Nenad Bach dobio prestižnu Fender-Mega Muzika nagradu za svoj rad i promicanje hrvatske glazbe u svijetu. Nagrada će mu biti uručena 27.11.2012. u klubu Sax. „'Everything is Forever' trebao bi biti objavljen krajem studenog.

Mi smo uzbuđeni kakav zvuk album ima, rock sa soul-om s dodatnim slojem zvuka Zagrebačke filharmonije snimljenim na četiri pjesme. Album će biti izdan od strane Scardone i učinit će svoj debi na koncertu u dvorani Lisinski u Zagrebu (Velika dvorana, 30.11.2012. u 20:00 h)“, kazao je Nenad Bach.

1.   I Will Follow You
2.   Everything Is Forever
3.   All I Want Is Freedom
4.   Love Is On
5.   Heaven and Hell
6.   Golden Slumbers
7.   Looking for Shmooky
8.   Time Is All We Have
9.   Love Is The Sound
10. Daughter's Eyes
11. Yes I Do
12. Digital Revolution
13. Gospe Sinjska
14. Vukovar
15. Vukovar (concert version)

Jedna od pjesama sa albuma „I Will Follow You“, hit pjesma koju je snimio i uredio Zoran Orlić, dobila je i svoj vizualni identitet i emitira se na Hrvatskoj televiziji. Spot je u prilogu ove vijesti. Članovi benda su:
Nenad Bach: lead vocal, piano, acoustic guitar
Joe DeSanctis: keyboards, backing vocal, melodica
Richard Lindsey: bass, backing vocal
Michael O’Keefe: drums, backing vocal
Al Orlo: guitar

CD "Everything is Forever" potražite u svim boljim CD shopovima u izdanju Scardone.

Izvor www.radiodalmacija.hr


Formated for CROWN by Darko Žubrinić
Distributed by www.Croatia.org . This message is intended for Croatian Associations/Institutions and their Friends in Croatia and in the World. The opinions/articles expressed on this list do not reflect personal opinions of the moderator. If the reader of this message is not the intended recipient, please delete or destroy all copies of this communication and please, let us know!


How would you rate the quality of this article?

Verification:
Enter the security code shown below:
imgRegenerate Image


Add comment
Related Articles
Related Links
Comments


Article Options
Croatian Constellation



Popular Articles
  1. Dr. Andrija Puharich: parapsychologist, medical researcher, and inventor
  2. (E) Croatian Book Club-Mike Celizic
  3. Europe 2007: Zagreb the Continent's new star
  4. (E) 100 Years Old Hotel Therapia reopens in Crikvenica
  5. Nenad Bach singing without his hat in 1978 in Croatia's capital Zagreb
No popular articles found.