Martin Mayhew, looking for employment in the media/print/pub

Looking for work, offering work. Tražim posao, nudim posao

Martin Mayhew, looking for employment in the media/print/pub

Postby Ratimir Mocnaj » Thu Apr 26, 2012 6:30 pmImage

Ja sam Englez koji živi u blizini Rijeke od 2003. godine i nedavno sam stekao hrvatsko državljanstvo. Tražim zaposlenje u području medija/tiska/izdavaštva u kojem imam dugogodišnje iskustvo.
Od kad sam se doselio u Hrvatsku bavim se grafičkim dizajnom (tisak i web), prijevodi, lekture itd. za brojne klijente medu kojima su LivingStone magazin i Eko-centar Caput Insulae Beli, Cres kao i mnoge akademske institucije: Pomorski i povijesni muzej Rijeke i Hrvatskog Primorija, Università degli Studi di Padova, Tehnički fakultet u Rijeci, Izdavačka kuća Adamić, Rijeka.

I am an Englishman who has lived near Rijeka since 2003, and who has recently gained Croatian citizenship. I am looking for employment in the media/print/publishing area because I have a long history in these fields.
Since moving to Croatia I have been involved in graphic design (print and web), translations, proofreading etc. for many select clients including LivingStone magazine and Eko-centar Caput Insulae as well as many academic institutions such as: the Maritime and History Museum of the Croatian Littoral in Rijeka, Padua University, the Technical Engineering Faculty of Rijeka and the publishing house Adamić in Rijeka.

ŽIVOTOPIS

Ime i prezime: Martin Mayhew
Adresa: Studena 47, 51217 Klana, Hrvatska
Telefon: +385 51 808269
Mobitel: +385 91 726 3084
Skype: wobbleon
Twitter: MartinMayhew
E-mail: info@vidagents.com, martin_mayhew@hotmail.com
Datum rođenja: 03. 12. 1967.
Web stranice:
www.martinmayhew.com
www.vidagents.com
www.martinmayhew.carbonmade.com
www.facebook.com/wobbleon
www.linkedin.com/pub/martin-mayhew/42/9b4/100
www.britishcroatianfriends.hr

Radno iskustvo

Sadašnje zaposlenje
Prema potrebama radim po autorskom ugovoru pripreme za tisak i dizajn raznih publikacija, te lekture engleskih tekstova i prijevoda za brojne klijente među kojima su LivingStone magazin i Eko-centar Caput Insulae Beli, Cres kao i mnoge akademske institucije: Pomorski i povijesni muzej Rijeke i Hrvatskog Primorija, Università degli Studi di Padova, Tehnički fakultet u Rijeci, Izdavačka kuća Adamić, Rijeka.

3.2005. do 12.2005. Grafički radnik u pripremi, Lambert d.o.o., Rijeka.
Radio sam na poslovima grafičkog dizajna, pripreme i proizvodnje filmova za tisak.

6.2002. do 11.2003. Production Manager, Gemini Press Ltd.
Shoreham-by-Sea, Velika Britanija, (www.gemini-group.co.uk)
Moji radni zadaci obuhvaćali su nadzor nad cijelim procesom tiska, ugovaranje poslova, organizacije i koordinacije posla prema odjelima.

3.1999. do 6.2002. Production Assistant, CSMA (Civil Service Motoring Association), Brighton, Velika Britanija, (www.csmaclub.co.uk), za njihov mjesečni magazin «Motoring & Leisure». Naklada tog magazina je 360.000 primjeraka, a moje su dužnosti obuhvaćale: uređenje, formatiranje i lektoriranje tekstova, pretraživanje, uređenje i priprema slikovnih priloga, određivanje paginacije (prijelom), pisanje članaka i informacija o turističkim destinacijama, kao i informacija o relevantnim internet stranicama.
Pored toga bio sam odgovoran za produkciju magazina u smislu ugovaranja i organiziranja dizajna i tiska, kao i pregled i provjera filmova prije finalnog tiska, pri čemu sam preusmjerio cijeli sustav tiska magazina na PDF format.
Moj je zadatak također bio promocija magazina i ostalih aktivnosti CSMA.

5.1995. do 4.1999. Production Co-ordinator, Gemini Press Ltd., Shoreham-by-Sea, Velika Britanija. Moje su dužnosti bile ugovaranje poslova s klijentima, proizvodnja radnih primjeraka (CMYK), priprema i provjera tekstova, filmova i ploča te organizacija dostave. Također sam prema potrebi nadzirao dizajn studio.

4.1987. do 4.1992. Print Room Assistant, Elwick, Grover, Aicken Partnership, Brighton, Velika Britanija.
Moje dužnosti bile su planiranje i izrada ploča za tiskaru koja je proizvodila visokokvalitetne kataloge za umjetničke galerije u Londonu.

Reference klijenata za koje sam radio u Hrvatskoj dostavit će se na upit.

Školovanje
1992. do 1995. Brighton City College, smjer grafički dizajn, tisak i novinarstvo, radio i film
1978. do 1985. srednja škola Littlehampton School, izvrsno obrazovanje, smjer umjetnost

Strani jezici
- engleski, u govoru i pismu – izvorni govornik
- hrvatski, u govoru – završio sam tečaj za strance na Narodnom sveučilištu u Rijeci.
- francuski, u govoru

Znanja i vještine
Poznavanje rada na računalu:
- Microsoft Word
- Adobe CS3: InDesign, Photoshop, Dreamweaver

Ostalo
- prijevod i lektoriranje na engleskom jeziku
- fotografiranje, skeniranje fotografija i arhiviranje
- pisanje putopisa, uređenje i priprema teksta za tisak

Hobiji
- glazba, Internet, filmovi, volontiranje u eko udrugama, pješačenje, putovanje

Dodatne informacije
Rođen sam 3. prosinca 1967. godine u Shoreham-by-Sea, u Velikoj Britaniji. Tu sam završio i srednju školu – izvrsno obrazovanje. Nakon toga studirao sam na Brighton City College, smjer grafički dizajn, tisak i novinarstvo. Od studenog 2003. g. živim u Hrvatskoj i nedavno sam stekao hrvatsko državljanstvo. Sporazumijevam se na hrvatskom jeziku i završio sam tečaj za strance na Narodnom sveučilištu u Rijeci.

Komunikativna sam osoba i sposoban sam za rad sa ljudima, te sam spreman učiti i stjecati nova iskustva. U dosadašnjim poslovima stekao sam brojna iskustva u radu sa ljudima, te sam upoznao mnoge zemlje i kulture na poslovnim putovanjima.
Ratimir Mocnaj
CROWN Addict
 
Posts: 1391
Joined: Sat Mar 15, 2008 10:32 am

Return to Jobs Employment - Posao Zapošljavanje

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron