Pismo Josipa Pečarića predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor

Post upcoming events here. Sample http://www.croatianworldcalendar.com

Pismo Josipa Pečarića predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor

Postby zzubra » Mon Oct 10, 2011 2:03 pm

Pismo akademika Josipa Pečarića predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor od 10. listopada 2011.

Postovana Predsjednice Hrvatske vlade,

Hrvatski knjizevnik Hrvoje Hitrec pise u clanku “Tako je bilo u Haagu” (Portal HKV-a, 08. listopada 2011.):

U svezi s generalima i prosvjedima još nešto: na peticiju za oslobađanje generala potpisao se niz intelektualaca, među njima i nekoliko crkvenih veledostojnika. No, kažu mi ljudi, a kažem i ja, da takvo internetsko potpisivanje ne uzima u obzir cijeli jedan naraštaj nesklon međumrežju i računalima uopće, te vele ti preskočeni da bi se i oni rado (i te kako rado) potpisali ali nisu znali gdje ni kako, i tako... A i oni nešto vičniji ne surfaju po Internetu jer imaju druge navike. U zaključku: ako mene nema na tom popisu onda je to obična blasfemija. Hoću na popis! Dodajte me kako znate.

G. Hitrec je za mene preveliko ime hrvatske knjizevnosti da bih se mogao oglusiti od ovakvog zahtjeva. Da je u pravu potvdilo mi je i to sto mi se kao supotpisnik javio npr. i prof. dr. Adalbert Rebić, nekoliko uglednih Hrvata iz Madjarske itd.

Nadam se da Ministarstvo jos nije poslalo Veleposlanstvu u UN nase Pismo. Zato Vam ponovo saljem Pismo s novim supotpisnicima, kojih je sada blizu 2300, s molbom da ga u tom obliku posaljete glavnom tajniku i VS UN-a. Zapravo vjerujem da ce te nas s takvom vjesti obradovati tijekom naseg skorog susreta (dogovoren je za ovaj tjedan).

Mislim da je vazno upoznati Vas kako stranci znaju reagirati na nas tekst. Tako mi izvrsni madjarski matematicar Ferenc Moric (covjek koji je pozivan na brojna sveucilista diljem svijeta, glavni je urednik jednog rusko-madjarskog casopisa i autor brojnih znanstvenih radova) pise:

Dear Josip,

Thank you for the copy of the letter sent to the UN. It reveals shocking facts. You are absolutely right. I sincerely wish that the whole world will get acquainted with the naked truth.

Best regards, Ferenc

I to pismo pokazuje, sto je sigurno i Vama jasno, zasto mediji uopce nisu reagirali na Vase pismo nama. Dapace, imamo ponovno javljanje propalog REKOMa (financiranog iz vani s 2.460.066,46 € za razdoblje od od 15. 12. 2008 do 31. 07. 2011.godine) s otvorenim pismo predsjednicima drzavama nastalih raspadom njihove neprezaljene drzave.

Zapravo, to i ne cudi kada znamo da im je osnovna strategija svih ovih godina izjednacavanje agresora i zrtve. Poceli su pricom o gradjanskom ratu, a to su postigli kroz izjednacavanja ratnog zlocina koji vrse agresori i zlocina u ratu koji se moze dogoditi u obrani kao prekoracenje nuzne obrane. Jasno je da takvo izjednacavanje sluzi agresoru, pa otud njihov strah da ce Vasa podrska nama srusiti sve ono sto su godinama gradili i hrvatski jugonostalgicari i oni iz EU kojima sluze.

S postovanjem,

akademik Josip Pecaric

Zagreb, 10. listopada 2011.

Academician Josip Pecaric reading a letter to the United Nations Security Council
zzubra
CROWN Addict

Return to Events - Zbivanja