Vlado Franjevic: Dnevnik iz Kine

Where artists, writers, musicians, actors can hang out.

Vlado Franjevic: Dnevnik iz Kine

Postby nbach » Sun Aug 03, 2008 10:52 am

http://groggy1.blog.hr/

DNEVNIK

04.07.2008.

Pojeo sam svoj zadnji rucak prije polaska na daleki put. U tajlandskom restoranu u blizini gdje stanujem u Vaduzu. Letim za Peking, preko Stokholma.
Iako mi je bilo skoro pa prerano krenuti na put autobusom za Sargans koji se nalazi nekih 10 km od Vaduza i odakle se vozim vlakom za Zürich, odlucio sam krenuti vec oko 13.00 sati.
To ce se ispostaviti poslije kao jako pametna odluka.
Kupio sam kartu za vlak, flasu vode sa okusom limuna i sveps, sa kojim sam se pospricao cekajuci lokomotivu i vagone koji su se iz Sargansa poceli kotrljati u pravcu Züricha u 14.28 sati.
Iz glavnog züriskog zeljeznickog kolodvoda je iduci vlak pravac zracne luke u Klotenu polazio u 15.37. U zracnoj sam luci, na salteru za cekiranje bio kratko poslije 16 sati.
Da bi se putnicima olaksalo predavanje prtljage zakompliciralo se postavljanjem nekih novih automata s kojima je samo jako malo putnika bilo sretno. Dosavsi konacno oko 16.30 sati na red za cekiranje – sok! Zena mi veli da me nema u sistemu! Pa tu istu cinjenicu provjerava jos jedanput telefonirajuci djelatnici Scandinavian Airlines-a sa cijim sam zrakoplovom trebao putovati i na kraju, i putovao! Zena me na salteru uputila da zovem JOJO Reisen u Vaduzu i da im velim da se pobrinu za stvar! Pa da odem poslije na SAS-ov salter. Nevjerojatno!
Zovem Oberhofera u Vaduzu i objasnjavam stvar. Kartu sam rezervirao u veljaci, platio u ozujku, pred 10 dana istu podigao kod njih a pri tom mi se sa ljubaznim osmjehom zazelio sretan put...
Odlazim se spominjati sa radnicom SAS-a koja mi je ljubazno objasnila da je karta stornirana 30.06.2008., a to ce reci 2-3 dana poslije kako sam istu podigao. Objasnila mi je da na srecu postoji jos slobodnih mjesta, ali da ako mi ona sad izda novu kartu za moram doplatiti 950 franaka. Skoro sam puknul na pola od ove vrste komplikacija. Kak bi bilo zanimljivije, podijelil sam svoj jad i sa svojom dragom u Zagrebu, koju sam i opet nehtijuci splasio. Bas kad je bila na terapiji i na masiranju. I sad ako ju ti isti tretmani nisu ozdravili, onda cu i to samo morati „popravljati“.
Koordiniranom akcijom Oberhofera i SAS-ovih djelatnika u Zürichu sve je na kraju ispalo dobro, a razliku novaca je platio ured u Vaduzu.
Otiso sam konacno predati prtljagu. Tam je pak gospodja skenirala putovnicu nekoliko puta, pa ju kontrolirala tak dugo da mi se vec pocelo mantati u glavi. Vec sam pomislio: ovo nije moj dan! No na kraju, odradila je posel, a ja sad evo pisuci pijem vec drugu pivu, smirivajuci zivac. Posluzuje me mlada Azijatkinja kojoj sam vec htjel dijeliti komplimente. Refleks na prijasnji stres?
SAS masina je poletjela u predvidjeno vrijeme – 19.30. Prije nego sam usao u zrakoplov poslao sam SMS poruku kcerki Taini i Rajki, i popio kavu.
Leteci u zrakoplovu na relaciji Zürich-Stokholm klopu i pice obicni smrtnici tipa ekonomske klase placaju, sto je za mene bila novost. A i ne moze se placati svicarskim francima a jer nisam imao eure, nisam nista kupio
U casopisu „Scanorama“ na naslovnici sam vidio naslov „City highlights – Olimpyc Bejing Peking“. To me zaintrigiralo pa sam procitao clanak.

http://groggy1.blog.hr/
User avatar
nbach
Site Admin
 
Posts: 1077
Joined: Fri Jan 25, 2008 2:11 am

Return to Culture and Arts - Kultura i umjetnost

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron